اسکان بیش از 2 هزار بانوی اربعینی در محل پریشانیهای حضرت زینب (س)+ عکس و فیلم
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، صحن عقیله حضرت زینب سلامالله علیها امسال هم میزبان زائران اربعین شده است. در این صحن نیمهآماده هر طبقه خدماتی پیشبینی شده که اصلیترین آن اسکان زائران است.
پذیرایی از بانوان در نزدیکترین موکب به حرم امام حسین (ع)
در ورودی صحن، موکب آب یل امالبنین وجود دارد که مختص اسکان بانوان است. با توجه به نزدیکی صحن حضرت زینب سلامالله علیها به حرمهای مطهر، بسیاری از زائران مشتاق حضور در این موکب هستند. اما ظرفیت محدود با توجه به تقاضای بالا شاید امکان اسکان همه مشتاقان را فراهم نکند.
به ورودی این مکان که رسیدیم، یکی از بانوان از اینکه او را پذیرش نکرده بودند، ناراحت بود. اما پس از حضور مسوولان موکب و متوجه شدن ماجرا، خادمان موکب از او دلجویی و بانوی زائر را به محل اسکان همراهی کردند.
در این موکب سعی میشود که زائران با ناراحتی از آنجا نروند و حتی وقتی ظرفیت موکب تکمیل است، خادمان سعی میکنند فضایی برای پذیرایی از بانوان تدارک ببینند.
اسکان بانوان در محل پریشانیهای حضرت زینب (س)
این بخش از صحن حضرت زینب سلامالله علیها نزدیک خیمه گاه هم هست. جایی که به محل پریشانیهای حضرت زینب سلامالله علیها معروف است. با همه پستی و بلندیهای ساختمان نیمهکاره صحن حضرت زینب سلامالله علیها، حدود 2 هزار مترمربع از فضای صحن، به اسکان بانوان اختصاص پیدا کرده است.
زهرا سعیدی، بانوی فعال حوزه اربعین میگوید: اینجا یکی از استراتژیترین مکانها برای اسکان است، چرا که پشت بام ما بیشترین تشرف را به خیمهگاه و حرمهای مطهر دارد و زائران در کوتاهترین زمان میتوانند به زیارت حرمهای امام حسین و حضرت عباس علیهماالسلام مشرف شوند.
نقطه پایانی پیادهروی اربعین و خستگی بانوان پس از رسیدن به موکب
خدمت مختلف دغدغه اصلی خادمان این موکب ارائه خدمات مناسب به زائران است تا آنها با آرامش بیشتر در کنار رفته نسبی به زیارت بپردازند و حال و هوای زیارت را درک کنند. برای همین هم وقتی افراد برای اسکان پذیرش میشوند، در کنار پذیرایی از آنها با آب خنک، قرص جوشانی نیز به آنها داده میشود تا نفسی تازه کنند.
با توجه به اینکه این موکب نقطه پایانی پیادهروی اربعین حسینی است، بسیاری از زائران با خستگی و بدن درد و حتی تب و گرفتی عضلات وارد موکب میشوند. برای این هم چند پزشک در این موکب حضور دارند و به زائران به صورت شبانهروزی خدمات پزشکی ارائه میدهند.
حضور 7 پزشک در موکب بانوان
سعیدی میگوید: هفت پزشک مختص و فوق تخصصی و ماما داریم که در هر ساعت از شبانهروز در خدمت زوار اربعین هستند. ما برای این افراد هتل گرفتیم تا در فضای بهتری حضور داشته باشند، اما بعد از یک شب همه آنها از اینکه در هتل باشند، انصراف داده و در موکب اسکان پیدا کردند.
در این موکب فرقی بین زائر، خادم و حتی پزشکان حاضر نیست. همه در یک جا استراحت کرده و از خدمات یکسانی بهرهمند میشوند. در حالی که شاید برخی تصور کنند امکانات بهتری برای مسؤولان موکب فراهم شده باشد، اما وقتی به قسمتهای مختلف موکب سری زدیم، دیدیم که همه به یک نوع و به عشق ارباب حضور مییابند.
سرگرمی کودکان و ایجاد فرصتی برای رفتن به زیارت مادرها
در بخشی از این موکب نیز کودکان مشغول بازی بودند و قسمتی از دیوار کاذب موکب هم نقاشیهای آنها چسبیده بود.
مسؤول این موکب میگوید: ما همواره تقاضا میکنیم که بانوان همراه خانواده به این سفر مشرف شوند. برای همین هموقتی بانوان با فرزندان به موکب میآیند برای آنها برنامه داریم و سعی میکنیم ساعاتی از روز آنها را سرگرم کنیم.
غرفه نقاشی و بازیهای کودکانه همراه با جوایز متنوع از برنامههای اینموکب برای کودکان است.
اسکندری، یکی از خادمان موکب آب یل امالبنین میگوید: ما سعی داریم با سرگرم کردن کودکان، فرصت رفتن به زیارت را برای مادرها فراهم کنیم تا بدون دغدغه فرزندانشان به حرمها بروند. چرا که در ساعاتی با توجه به ازدحام جمعیت امکان حضور کودکان در حرمها وجود ندارد.
توزیع بسته بهداشتی پس از پذیرش در موکب
در کنار خدمات مختلف به کودکان، موضوع بهداشت نیز در این موکب مورد توجه قرار گرفته شده است؛ به طوری که پس از پذیرش زائران، بستههای بهداشتی شامل، مابه دستشویی کوچک، خمیردندان و مسواک و یک ملحفه یکبار مصرف در اختیار زائران قرار داده میشود.
یکی از خادمان موکب که مشغول پذیرش زوار است، میگوید: از روز اول پتوهایموکب را شسته و از خشکشویی آوردیم و ملحفه هم به زائران میدهیم تا بدون نگرانی از این پتو و بالشتها استفاده کنند.
یکی از اقدامات جالب در این موکب برپایی نماز جماعت است. پس از اقامه نماز جماعت، حدود یک ربع هم برنامه معنوی فرهنگی اجرا میشود تا حال و هوای زیارت برای زوار ملموستر شود.
مدت اقامت در این موکب 48 ساعت است
سلطانپور یکی دیگر از خادمان این موکب میگوید: با توجه به گرمای هوا در اربعین امسال، به توزیع آب خنک نوشیدنی همراه با ویتامین توجه بیشتری کردهایم.
در موکب آب یل امالبنین هر 48 ساعت یکبار زائران جابجا میشوند و زمان حضور در موکب 2 روز است. برای نظمبیشتر هم کارتهای ورودی افراد در رنگهای متنوع است تا زمان پذیرش افراد و مدت زمان حضورشان مشخص شود.
تردد روزانه 5 هزار بانو به موکب یل ام البنین
مسؤول موکب میگوید: در یک روز بیش از 5 هزار نفر ورود و خروج داریم که برخی فقط برای استراحت چند ساعته حضور مییابد و برخی هم وسایل خود را گذاشته و دوش میگیرند و از موکب خارج میشوند.
موکب آب یل ام البنین با مساحتی بالغ بر 2 هزار متر میزبان زائران اربعین است و برای بانوان خدماتدهی میکند.
به گزارش فارس، صحن حضرت زینب سلامالله علیها امسال برای دومین سال پیاپی برای اسکان بانوان در ایام اربعین مورد استفاده قرار میگیرد. در سال های آینده پس از تکمیل این ساختمان نیمهکاره، صحن حضرت زینب سلامالله مکانی برای حضور زائران خواهد بود.
پایان پیام /