پنج‌شنبه 19 شهریور 1405

افزایش خروجی سد زاینده‌رود

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
افزایش خروجی سد زاینده‌رود

در مدت 12 روز بازگشایی آب بالغ بر 54 میلیون متر مکعب برای کشاورزی شرق اصفهان از سد زاینده رود رها سازی می‌شود.

به گزارش مشرق، محمد رضایی عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: زمان رسیدن آب به کلانشهر اصفهان حدود 48 ساعت است و سه روز نیز زمان می‌برد تا آب به اراضی شرق اصفهان برسد.

به گفته رضایی مقرر شده ورودی نهرها و مادی‌ها به منظور عبور حداکثری و بدون هدررفت آب بسته شود و هیچ بخش دیگری مانند صنعت حق برداشت از حق آبه کشاورزان را ندارد.

بر اساس توافق انجام شده با کشاورزان و باغداران غرب استان، رهاسازی آب در این موعد مختص کشاورزان شرق اصفهان است و قرار شده در زمان دیگری آب برای غرب استان اصفهان اختصاص یابد.

اصفهان خشکسالی کم‌سابقه‌ای را در نیم‌قرن اخیر سپری می‌کند، رودخانه زاینده‌رود که در 2 دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده و از مهر سال 99 تاکنون نیز این موضوع باز هم تکرار شد.

زاینده‌رود که به طول افزون بر 450 کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود.

منبع: باشگاه خبرنگاران