چهارشنبه 17 بهمن 1403

افزایش 22 درصدی مصرف برق در سال‌جاری / صرفه‌جویی نباشد، خاموشی‌ها افزایش می‌یابد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
افزایش 22 درصدی مصرف برق در سال‌جاری / صرفه‌جویی نباشد، خاموشی‌ها افزایش می‌یابد

دادگر گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود 269 هزارو 397 مگاوات ساعت برق در استان خراسان جنوبی برق مصرف شده که متأسفانه نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به 22 درصد افزایش داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی دادگر مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، میزان مصرف برق در استان خراسان جنوبی در سال 1399 را یک میلیون و 812 هزار و 518 مگاوات ساعت اعلام کرد که نسبت به سال 98 حدود 5 درصد افزایش داشته است.

وی در خصوص مدت زمان خاموشی ها در سال گذشته نیز افزود: در سال گذشته با توجه به عقد قرارداد و همکاری صنایع و کشاورزان با مدیریت بار، به جز در موارد خارج از کنترل و مدیریت اضطراری بار و دستور مرکز ملی دیسپاچینگ ملی، خاموشی عمده‌ای در استان نداشتیم.

افزایش 22 درصدی مصرف برق در سال‌جاری

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره به میزان مصرف برق استان از ابتدای امسال تاکنون، گفت: با توجه به آغاز پیش از موعد فصل گرما، کاهش بارندگی ها و افزایش میزان مصارف عمومی، از ابتدای امسال تاکنون حدود 269 هزار و 397 مگاوات ساعت برق در استان مصرف شده که متاسفانه نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به 22 درصد افزایش داشته است.

دادگر از جمله دلایل افزایش مصرف برق در استان را تغییر رفتار مشترک به علت افزایش لوازم مصرفی برقی و افزایش دمای هوا نسبت به میانگین بلندمدت، جبران کاهش تولید در بخش صنایع به علت اجرای مدیریت بار در زمستان گذشته، افزایش بار چاه‌های کشاورزی که به علت خشکسالی زودتر وارد مدار شده‌اند و... عنوان کرد.

وی ادامه داد: تولید برق در کشور با محدودیت‌هایی مواجه است که کاهش نزولات آسمانی و کاهش آب پشت سدها و در نتیجه کمبود تولید برق در نیروگاه‌های برق آبی، افزایش بار چاه‌های کشاورزی ناشی از خشکسالی، افزایش تعداد مراکز رمزارز غیرمجاز، افزایش بار مصرفی صنایع، افزایش مصارف عمومی به دلیل افزایش متوسط دمای روزانه، مشکلاتی را ایجاد کرده است.

 هشدار در خصوص افزایش مدت‌زمان خاموشی‌ها

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با هشدار در خصوص افزایش مدت‌زمان خاموشی‌ها در صورت عدم‌صرفه‌جویی در مصرف برق، گفت: با توجه به حساسیت‌ها و اهمیت صنعت برق در کشور، مدت زمان خاموشی ها به مصرف روزانه مشترکان اعم از خانگی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و... بستگی دارد.

دادگر افزود: قطعا رفتار درست در مصرف برق و رعایت الگوهای مصرف در بخش‌های مختلف، همکاری صنایع و کشاورزان و سایر اقدامات فنی انجام شده باعث حذف یا کاهش میزان خاموشی ها و قطع برق خواهد شد. اما در صورتی که مشترکان در مصرف برق همکاری نداشته باشند، قطعا با کمبود برق مواجه خواهیم شد و احتمال خاموشی افزایش می‌یابد.

لزوم صرفه‌جویی حداقل 20 درصدی

وی تصریح کرد: مشترکان برق در استان خراسان جنوبی، به صورت میانگین با 20 درصد صرفه جویی در مصرف برق می توانند علاوه بر صرفه جویی در هزینه های خانوار، به صنعت برق در تامین برق پایدار نیز کمک کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی از جمله برنامه‌های این شرکت برای کاهش مصرف برق را، تغییر ساعت کاری ادارات با هماهنگی استانداری خراسان جنوبی؛ با هدف جابه‌جایی بار مصرفی ادارات به ساعات اولیه صبح، ابلاغ و پیگیری دستورالعمل کاهش مصرف برق ادارات به میزان 50 درصد مدت مشابه در سال گذشته در ساعات اداری و 90 درصد مدت مشابه در سال گذشته در ساعات غیراداری، استفاده از مولدهای اضطراری برق ادارات و سایر مشترکان، جمع آوری رمزارزهای غیرمجاز در سطح استان با هدف شناسایی مصارف غیرمجاز و کمک به بار مصرفی استان، عقد قرارداد با صنایع و کشاورزان برای همکاری در مدیریت بار استان، همکاری با آموزش و پرورش و صدا و سیمای استان خراسان جنوبی در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی دانست.

دادگر، توصیه‌هایی به مردم و مشترکان در خصوص روش‌های کاهش مصرف برق داشت و در این خصوص به عدم‌استفاده وسایل برقی پرمصرف مانند لباسشویی، جاروبرقی، سماور، اتو و... در ساعت‌های اوج بار، استفاده از نور طبیعی و عدم‌استفاده از سیستم روشنایی در طول روز، خاموش کردن وسایل برقی به طور کامل در زمان پایان استفاده، توجه به برچسب انرژی هنگام خرید لوازم برقی، خاموش کردن وسایل سرمایشی یک ساعت قبل از پایان وقت اداری در دستگاه‌های اجرایی استان، عدم استفاده از لامپ های پرمصرف رشته‌ای در سیستم روشنایی، خاموش‌کردن روشنایی‌های تزیینی در نمای ساختمان‌ها، استفاده از دور کند کولرهای آبی، تنظیم دمای 26 درجه سانتی‌گراد برای سیستم‌های سرمایشی و... اشاره کرد.

انتهای پیام /