یک‌شنبه 18 خرداد 1404

افزایش 61 درصدی تورم کالاهای صادراتی در زمستان 1403

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افزایش 61 درصدی تورم کالاهای صادراتی در زمستان 1403

شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی کشور در زمستان 1403 با رشد چشمگیر 61.2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 311.8 واحد رسید. این رقم نسبت به پاییز نیز 28.6 درصد افزایش نشان می‌دهد.

شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی کشور در زمستان 1403 با رشد چشمگیر 61.2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 311.8 واحد رسید. این رقم نسبت به پاییز نیز 28.6 درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، قیمت کالاهای صادراتی یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای صادراتی از کلیه کدهای تعرفه صادراتی کشور سال 1400 (سال پایه) استفاده شده است. اطلاعات مورد استفاده در این طرح از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای 20 گروه اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می‌شود.

ذکر این نکته ضروری است که برای محاسبه شاخص فصل زمستان 1403 از داده‌های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آن‌ها بایستی با ملاحظه انجام شود. شایان ذکر است که پس از استخراج و ارائه داده‌های قطعی سال 1403 توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص صادرات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجدداً به صورت قطعی منتشر خواهد شد.

شاخص قیمت کل

در فصل زمستان 1403، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی 311.8 است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 28.6 درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 61.2 درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) 32.5 درصد افزایش داشته است.

در فصل زمستان 1403، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری برابر با 107.4 است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 1.1 درصد کاهش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 2.7 درصد و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) 4.0 درصد افزایش داشته است.

تورم فصلی

در فصل زمستان 1403، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) 28.6 درصد است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با 48.8 درصد مربوط به گروه ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و... و کمترین تورم فصلی با 0.0 درصد مربوط به گروه اشیا هنری، اشیا کلکسیون و... است.

در فصل زمستان 1403، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با 1.1- درصد است.

تورم نقطه به نقطه

در فصل زمستان 1403، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 61.2 درصد است. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با 134.7 درصد مربوط به گروه ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و... و کمترین تورم نقطه به نقطه با 0.0 درصد مربوط به گروه اشیا هنری، اشیا کلکسیون و... است.

در فصل زمستان 1403، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با 2.7 درصد است.

تورم سالانه

در فصل زمستان 1403، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل زمستان 1403 نسبت به مدت مشابه در سال قبل 32.5 درصد است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با 76.4 درصد مربوط به گروه ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و... و کمترین تورم سالانه با 0.0 درصد مربوط به گروه اشیا هنری، اشیا کلکسیون و... است.

در فصل زمستان 1403، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل زمستان 1403 نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با 4.0 درصد است.