جمعه 28 اردیبهشت 1403

امروز چه خواسته‌ای از خداوند داشته باشیم؟

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

درب‌های گشوده شده به رحمت خدا بر اثر گناهان و تمردها و سرکشی‌های ما بسته شده و تقاضای باز گشایی مجدد آن را داریم.

بسم الله الرحمن الرحیم

«اللهم افتح لی فیه أبواب الجنان واغلق عنی فیه أبواب النیران و وفقنی فیه لتلاو القرآن یا منزل السکین فی قلوب المؤمنین.»

«خداوندا، در این روز درهای بهشت‌ها را به روی من بگشا و درهای آتش دوزخ را ببند، مرا توفیق تلاوت قرآن عطا فرما، ای نازل‌کننده آرامش در دل‌های مؤمنان.»

به گزارش ایسنا، حجالاسلام و المسلمین علوی تهرانی در تبیین دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان می‌گوید:

گشودن درب‌های بهشت. بستن درب‌های جهنم. توفیق تلاوت قرآن.

«اللهم افتح لی فیه أبواب الجنان» پیامبر اکرم (ص) در خطبه شعبانیه ماه رمضان را چنین توصیف کردند: ای مردم! هر گاه هلال ماه رمضان برآید درب‌های آسمان و بهشت گشوده می‌شوند. حال که این درب باز است پس چرا موهبت گشودن درب‌های بهشت را مطالبه می‌کنیم؟ دو پاسخ به این سؤال وجود دارد: درب‌های بهشت که به روی همه بندگان باز و گشوده است، خداوند همچنان باز و گشوده نگه دارد. یعنی استمرار در باز بودن را مطالبه می‌کنیم. درب‌های گشوده شده به رحمت خدا بر اثر گناهان و تمردها و سرکشی‌های ما بسته شده و تقاضای باز گشایی مجدد آن را داریم.

«وأغلق عنی فیه أبواب النیران» توصیف پیامبر اسلام (ص) از رمضان این است: رمضان برای شما فرا رسیده است، ماهی مبارک برایتان فرا رسیده است... و درب‌های جهنم در آن بسته می‌شوند.

درب‌های جهنم که بسته است پس چرا بسته شدن آن را مطالبه می‌کنیم؟ همان دو جواب را مطرح می‌کنیم: استمرار در بسته بودن آن را مطالبه می‌کند. این درب‌ها بسته بود ولی بر اثر گناهان فراوان در این ماه، آن را به روی خود باز کردیم و اکنون درخواست بسته شدن مجدد آن را داریم.

«ووفقنی فیه لتلاو القرآن» امام باقر (ع) می‌فرمایند: هر چیزی بهاری دارد و بهارقرآن، ماه رمضان است. برای اهل ذوق خوش‌تر از بهار زمانی نیست. بهار زمان رویش و زنده شدن دل‌هاست. برای اهل معنا این زنده شدن دل با تلاوت قرآن است آن هم در ماه مبارک رمضان.

حضرت رسول (ص) فرمودند: کسی که یک آیه قرآن در این ماه بخواند ثواب کسی را دارد که در ماه‌های دیگر ختم قرآن کرده باشد. ارتباط با قرآن سه مرحله دارد: تلاوت قرآن. تدبردر قرآن. عمل به قرآن.

اگرچه تلاوت قرآن اولین گام برای ارتباط با خداست ولی فوائد متعدد دارد. از جمله:

موجب نتیجه دادن ایمان است. حضرت امیر (ع) فرمودند: تلاوت قرآن موجب به ثمر نشستن ایمان است.

باعث نورانیت چشم است. امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند: خدایا به برکت قرآن نور چشمانم را بیفزای.

فراوانی خیر می‌آورد. حضرت رسول (ص) فرموده‌اند: خانه‌های خویش را با تلاوت قرآن روشن و نورانی کنید. آنگاه که تلاوت قرآن در خانه‌ای زیاد شود خیر و خوبی نیز در آن خانه زیاد می‌شود.

به همین علت از خداوند توفیق تلاوت قرآن را مطالبه می‌کنیم چرا که با رسیدن به آثار تلاوت قرآن، آرامش در دل حاکم می‌شود.

«یا منزل السکین فی قلوب المؤمنین» از خداوند که فرودآورنده وقار و آرامش در دل‌های مؤمنان است، می‌خواهیم که این خواسته‌ها را به اجابت برساند.

انتهای پیام