امسال تولید محصولات شیلات به یک میلیون و 400 هزارتن رسید
معاون وزیر جهاد گفت: در برنامه هفتم تولید محصولات شیلاتی باید به یک میلیون و 800 تن خواهد رسید که 850 هزارتن از محل صید و 950 هزارتن آبزی پروری خواهد بود.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات در حاشیه سومین رویداد و نمایشگاه فناوریهای نوین کشاورزی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص هدفگذاری تولید محصولات شیلات در برنامه هفتم گفت: براساس تکلیف قانون برنامه هفتم، تولید محصولات شیلاتی باید به یک میلیون و 800 تن خواهد رسید، کمااینکه امسال تولید یک میلیون و 400 هزارتن محقق شده است.
به گفته او، امسال 778 هزار تن تولید محصولات شیلات از محل صید، و 640 هزار تن از محل آبزی پروری حاصل شده استکه البته بر اساس برنامه هفتم، این اعداد باید به 850 هزار تن تولید از محل صید، و 950 هزار تن از محل آبزیپروری برسند که برای تحقق این هدف، معرفی گونههای قابلیت تکثیر و پرورش بسیار حائز اهمیت است.
حسینی در سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر استفاده از فناوری نوین کشاورزی در بخش شیلات بیان کرد: تمام فعالیتهای کشاورزی و دامپروری با واسطه آب، در صنعت شیلات دستهبندی میشوند که این نشاندهنده میزان بالای پیچیدگی این حوزه است.
معاون وزیر جهاد ادامه داد: با توجه به تنوع گونهای در آبزی پروری و صید و صیادی و نیز صنایع تبدیلی، نیاز مبرم به رسوخ دانش و شرکتهای دانش بنیان برای حل مسائلی از قبیل تامین نهادهها، افزایش تولید در واحد سطح، اقدامات حین تولید و پس از تولید، فرآوری مخصولات، ارزانسازی و قابل پذیرش کردن پروتئین آبزیان برای ذائقه مردم، به شدت احساس می شود. براین اساس در شرایط کنونی در ارتباط با شرکتهای دانش بنیان، اتفاقات خوبی در حوزت شیلات رقم خورده است به طوریکه حدود 53 شرکت دانش بنیان در این حوزه تجاری سازی شدهاند.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: نیازهای ما در کمیته مشترک سازمان شیلات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مدیریت سازمان تحقیقات آموزش ترویج کشاورزی مورد طرح و بررسی قرار گرفته که امیدواریم در مسیرهای پیش تولید، حین تولید و پس از تولید، اتفاقات خوبی در بحث جهش تولید و توسعه عمودی یا افزایش تولید در واحد سطح، و همچنین موضوع مهم کاهش ضایعات و افزایش ارزش با ایجاد پالایشگاههای مناسب برای استخراج پروتئین رقم بخورد.
حسینی با اشاره به فعالیت دانشبنیانها در خصوص گیاهان آبزی گفت: در دنیا 35 میلیون تن تولید گیاهان آبزی محقق شده است؛ اما ما اکنون، در شروع کار هستیم، با این وجود اقدامات خوبی در این حوزه، از جمله پرورش جلبکها در کشور انجام شده است.
او تولید ماهیهای زینتی را موضوع اساسی برای درآمدزایی از دانش دانست و گفت: بنابر دستور رئیس جمهور، با توجه به ظرفیتهای شیلات، امیدواریم در کنار شرکتهای دانش بنیان، رسوخ دانش در این صنعت بسیار پیچیده و دانشپذیر محقق شود.