سه‌شنبه 6 آذر 1403

انتقاد از شفاف نبودن قرارداد کشتی‌گیران / سهمیه تیمهای لیگ مشخص شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
انتقاد از شفاف نبودن قرارداد کشتی‌گیران / سهمیه تیمهای لیگ مشخص شد

رئیس سازمان لیگ کشتی با بیان این که متأسفانه کشتی‌گیران قرارداد شفاف نمی‌نویسند، گفت: قرارداد داخلی کشتی‌گیران آن‌ها را دچار مشکل می‌کند که بعضاً باشگاه‌ها هم با آن‌ها تسویه نمی‌کنند.

رئیس سازمان لیگ کشتی با بیان این که متأسفانه کشتی‌گیران قرارداد شفاف نمی‌نویسند، گفت: قرارداد داخلی کشتی‌گیران آن‌ها را دچار مشکل می‌کند که بعضاً باشگاه‌ها هم با آن‌ها تسویه نمی‌کنند.

حمید یاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره لیگ برتر کشتی گفت: امسال با توجه به برگزاری مسابقات المپیک شرایط خاصی برای تیم ملی کشتی وجود دارد به همین خاطر مسابقات لیگ را 30 الی 40 روز جلوتر برگزار می‌کنیم. برنامه‌ریزی ما به این صورت است که تا 10 مرداد قبل از مسابقات المپیک قرعه‌کشی را انجام خواهیم داد و بعد از المپیک مسابقات را برگزار خواهیم کرد.

رئیس سازمان لیگ تاکید کرد: با توجه به درخواست‌هایی که از قبل وجود داشته در رشته آزاد تقریباً حضور 6 تیم قطعی است، البته ما منتظریم لیگ دسته اول به پایان برسد و تیم‌هایی که جواز حضور در لیگ برتر را به دست می‌آورند در صورت اعلام آمادگی آن‌ها، احتمال دارد دو تیم در لیگ اضافه شود و ما با هشت تیم مسابقات لیگ را برگزار خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که هر تیم مجوز جذب چند کشتی‌گیر خارجی را دارد، عنوان کرد: با توجه به اینکه اوزان غیرالمپیکی اواخر مهر تا اوایل آبان برگزار می‌شود، کشتی‌گیرانی که در المپیک کشتی می‌گیرند در لیگ امسال فقط ملی‌پوش محسوب می‌شوند؛ یعنی 5 کشتی‌گیر آزاد و 6 کشتی‌گیر فرنگی فقط ملی‌پوش محسوب می‌شوند. نسبت به سال گذشته یک تغییر داشتیم به این صورت که هر تیم فقط می‌تواند دو کشتی‌گیر ملی‌پوش را جذب کند. تیم‌هایی که دو کشتی‌گیر جذب کنند با دو کشتی‌گیر خارجی هم می‌توانند قرارداد ببندند.

رئیس سازمان لیگ کشتی عنوان کرد: مجموعه کشتی‌گیران ملی و خارجی برای هر تیم چهار نفر است ولی اگر همه ملی‌پوشان جذب شده باشند و تیمی تقاضای جذب ملی‌پوش داشته باشد اما کشتی‌گیر ملی‌پوشی وجود نداشته باشد، می‌تواند از ظرفیت سه کشتی‌گیر خارجی استفاده کند. تیم‌هایی که زودتر اقدام کنند و با ملی‌پوشان به توافق برسند می‌توانند دو کشتی‌گیر خارجی هم جذب کنند. اما اگر تیمی باز هم متقاضی باشد و همه کشتی‌گیران ملی‌پوش تیم داشته باشند آن وقت می‌تواند از ظرفیت جذب سه کشتی‌گیر خارجی استفاده کند.

یاری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تیمی از لیگ دسته یک مجوز حضور در لیگ برتر را به دست می‌آورد یا خیر، گفت: بیشتر تیم‌ها شرایط خوبی دارند اما امسال ما تلاش کردیم که اکثر تیم‌های نظامی در لیگ دسته یک تیم‌داری کنند. تیم‌های نظامی در سال‌های گذشته کمک حال کشتی و لیگ بودند. با توجه به اینکه نزدیک به سه چهار تیم نظامی در لیگ دسته یک داریم باید ببینیم هر کدام که شرایط قابل قبولی دارند به یک اجماع هم برسند و یک تیم در لیگ برتر حضور پیدا کند.

رئیس سازمان لیگ کشتی در پاسخ به این سوال که آیا تیمی وجود دارد که هنوز با کشتی‌گیران تسویه نکرده و امسال هم در لیگ حضور داشته باشد، گفت: متأسفانه کشتی‌گیران قرارداد شفاف نمی‌نویسند، در صورتی که قراردادهای کشتی مثل فوتبال نیست که مبلغ آن زیاد باشد که درگیر مسائل مالیاتی شوند. با این حال به نظرم اگر کشتی‌گیران زیر بار همان مبلغ اندک پرداخت مالیات بروند بهتر از آن است که قراردادشان شفاف نشود و ما هم نتوانیم کاری برای آن‌ها انجام دهیم. آن چیزی که در سازمان لیگ تحت عنوان قرارداد کشتی‌گیر ثبت شده مبلغ آن بسیار پایین است و ما نمی‌توانیم به لحاظ قانونی کاری انجام دهیم. قرارداد داخلی کشتی‌گیران آن‌ها را دچار مشکل می‌کند که بعضاً باشگاه‌ها هم با آن‌ها تسویه نمی‌کنند.

یاری گفت: قراردادهای ما الکترونیکی است و از خیلی از رشته‌های ورزشی بابت این نوآوری جلو هستیم. این قراردادها در سامانه جامع مسابقات کشتی ثبت می‌شود و باشگاه‌ها به صورت الکترونیک باید مشخصات کشتی‌گیران را وارد کنند و آن‌ها هم به صورت الکترونیک این قراردادها را امضا می‌کنند. این اتفاق بسیار نو است و برای اولین بار رخ می‌دهد اما بحث شفافیت در قرارداد به خود کشتی‌گیر ارتباط دارد. ما نمی‌توانیم به کشتی‌گیر بگوییم شنیدیم مثلاً با فلان مبلغ قرارداد بستی و چرا با این مبلغ قرارداد امضا می‌کنی. به نظرم با توجه به مشکلاتی که در گذشته به وجود آمده کشتی‌گیران باید قراردادهایشان را خیلی واضح و شفاف در سامانه ثبت کند تا اگر مشکل خورد ما به صورت قانونی اقدام کنیم.