انواع کنتاکتور در برق صنعتی
اخبار شرکتها - با بررسی انواع کنتاکتور های برق صنعتی و قیمت کنتاکتور در بازار لاله زار و با در نظر گرفتن پارامترهای فنی، کارآیی در عملکرد و فراوانی آنها در بازار ایران، 6 کنتاکتور اشنایدر (ساخت فرانسه)، هیوندای (ساخت کره)، زیمنس (ساخت آلمان)، ال اس (ساخت کره) و چینت را به شما خوانندگان و مشتریان عزیز معرفی می نماید.
کنتاکتور اشنایدر
این شرکت در سال 1836 توسط جوزف اوژن اشنایدر و آدولف اشنایدر تأسیس شد و در سال 1981 توسعه یافت. بخشی از سهام شرکت اشنایدر الکتریک، در بازار بورس یورونکست ذکر شده و دفتر مرکزی آن، در شهر روی ملمزون، فرانسه قرار دار اشنایدر الکتریک در فهرست 500 شرکت بزرگ دنیا جای دارد.
خرید کنتاکتور اشنایدر به عنوان یکی از معتبر ترین و بهترین گزینه ها برای انتخاب و خرید کنتاکتور به حساب می آید طبق شکل 6، انواع کنتاکتور اشنایدر تولید شده به کاربرد و قابلیت های آن بستگی دارد. یکی از ویژگی های مهم برای تعیین انواع کنتاکتور اشنایدر، طول عمر کنتاکتور است. بطور کلی طول عمر یک کنتاکتور به تعداد دفعات قطع و وصل آن بستگی دارد که این کلید پس از این تعداد قطع و وصل، به علت فرسودگی یا سائیدگی دیگر قابل استفاده نخواهد بود. طول عمر کلیدهای مختلف متفاوت است به عنوان مثال برای کلیدهای اهرمی و کلیدهای حفاظتی حدود 103 بار و برای کنتاکتور تا حدود 108 بار می باشد. این تعداد برای حالتی است که از کنتاکت های کلید جریانی عبور نکند.
سری های D و E بیشتر در بازار الکتروشایلی به فروش میرسند. کیفیت و کارایی بالا، قیمت مناسب از جمله دلایل برتر بودن اشنایدر نسبت با سایر رقبا می باشد. کنتاکتور اشنایدر سری D که بیشترین استفاده را دارد از رنج 9 آمپر تا 150 آمپر شامل میشود که وضعیت کنتاکت کمکی در این سری بصورت NC+1NO1 و اما کنتاکتور اشنایدر سری E که از رنج 6 آمپر تا 160 آمپر را شامل میشود وضعیت کنتاکتور کمکی در این سری کنتاکتور Schneider بصورت NO1 می باشد.
کنتاکتور هیوندایی
کنتاکتور هیوندای از جمله کنتاکتورهای مرغوبی است که در شرکت هیوندای کشور کره جنوبی طبق استاندارد ساخته شده و طراحی مدولاری را در بر گرفته است. از جمله مهمترین ویژگیهایی که کنتاکتور هیوندای از آن برخوردار است، می توان به ساختار بسیار ایمن، طراحی بهینه و سهولت نصب اشاره کرد. کنتاکتورهای هیوندای اغلب برای ارائه کنترل مرکزی تأسیسات بزرگ روشنایی، مانند ساختمان اداری یا ساختمان های تجاری استفاده می شوند.
کنتاکتور هیوندای در سیستمهای کنترلی مصارف عمدهای دارد، همچنین در صنایع سنگین توانسته عملکردهای بالایی از خود نشان دهد. برخی از کنتاکتورها این قابلیت را دارند تا به طور مستقیم به بیمتال متصل شوند. لذا بازرسی و جایگزینی کنتاکتور آسان بوده، وزن کمی داشته و در ابعاد فشردهای موجود است. کنتاکتورهای هیوندایی به 4 دسته تقسیم می شوند:
- کنتاکتور خازنی
- کنتاکتور AC
- کنتاکتور DC
- کنتاکتور فرمان
کنتاکتورهای هیوندایی به دلیل طراحی مدولار به راحتی قابل نصب و تعمیر هستند. کنتاکتورهای AC هیوندایی در 2 تیپ تولید می شوند که عبارت است از: تیپ کوچک (small frame size) از 9 تا 50 آمپر و ثیپ بزرگ (large frame size) از 65 تا 80 آمپر.
کنتاکتورهای سایز برگ و کوچک هیوندایی
کنتاکتور زیمنس
با شنیدن نام زیمنس، مرغوبیت، اطمینان از عملکرد دقیق و عمر بالا در ذهن هر کسی تداعی می کند. کنتاکتورهای این شرکت یکی از مرغوب ترین و گران قیمت ترین کنتاکتورهای موجود در بازار هستند.
کنتاکتور های زیمنس با مطمئن ترین عملکرد و با بالاترین کیفیت ممکن در سراسر دنیا در حجم وسیعی از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. کنتاکتور زیمنس برای استفاده در هر شرایط آب و هوایی مناسب می باشد. یکی از بزرگترین مزیت های این محصول، انطباق کدهای آن با کدبندی های نرم افزار سایروس است.
کنتاکتور زیمنس مطابق استاندارد EN 50274 نسبت به تماس دست امن هستند. همانطور که می دانیم برنامه سایروس یک برنامه مدولار و جامع و کاربردی است که از ابتدایی ترین قسمت های تابلو تا جزئی ترین قسمت ها قابل طراحی می باشد. در این برنامه تنها تجهیزات زیمنس قابلیت مدل سازی و استفاده را دارند.
یکی از مزیت های کنتاکتور زیمنس، انعطاف پذیری بسیار بالای آن می باشد، تمامی تجهیزات جانبی کنتاکتورها برای تمامی مدل ها قابل استفاده است. همچنین تمامی تجهیزات جانبی کنتاکتورهای 3 پل برای کنتاکتورهای 4 پل قابل استفاده هستند. در برنامه سایروس نیز کنتاکتور 3 پل می تواند به جای کنتاکتور 4 پل معادل شود.
از کاربردهای کنتاکتورهای زیمنس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تعویض بارهای مقاومت
- سیستم های ایزوله کننده با زمین نشدن یا با هدایت نول بسیار ضعیف
- انتقال سیستم زمانیکه منبع برق جایگزین در حال استفاده است.
- قابل استفاده برای مواردی که کنتاکتور تنها بعنوان حمل کننده جریان به کار می رود و به ندرت قطع و وصل می شود، بعنوان مثال در مواردی که بارهای القایی در مدار هستند نیاز به قطع و وصل و یا سوئیچ مکرر نمی باشد.
- قطع و وصل کردن بارهای ترکیبی در سیستم های توزیع (بعنوان مثال برای تغذیه هیترها، لامپ ها، موتورها، منبع برق یا پاور کامپیوترهای خانگی) با ضریب توان های بالاتر از 0.8 (مطابق با استاندارد IEC 60947-4-1)
کنتاکتور ال اس LS
کنتاکتور های سری متاسل (metasol) برند ال اس (LS) ساخت کشور کره است. این کنتاکتور ها در در آمپر های 6 تا 800 آمپر ساخته می شوند. کنتاکتور های سری متاسل (metasol) از 6 آمپر تا 800 آمپر ساخته می شوند. کنتاکتور ها معمولا برای بار های متفاوتی ساخته می شوند سری متاسل از نوع AC3 هستند. کنتاکتورهای AC3 برای بار های (برای راه اندازی موتور آسنکرون روتور قفسی - هنگام قطع جریان نامی از تیغه های کنتاکتور عبور می کند - تحمل جریان راه اندازی 5 تا 7 برابر جریان نامی) مناسب است.
کنتاکتور ها در دو سری بوبین AC و بوبین DC ساخته میشوند. کنتاکتور های ال اس (LS) سری متاسل در بعضی از مدل ها یک کنتاکت باز و یک بسته و در برخی دیگر دو کنتاکت باز و دو کنتاکت بسته دارد.
از مشخصات فنی کنتاکتور LS می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- جریان مجاز: 6 تا 800 آمپر با 9 سایز فریم
- تا 400 کیلووات در 440 ولت در دسته بندی AC-3
- Uimp = 8kV, Ui = 1000V (Over 40AF)
- ترکیب با موتور استارتر دستی
- لوازم جانبی متنوع
از مزایای کنتاکتور LS نیز می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- عملکرد بالا
- قابلیت اطمینان در سیستم: هماهنگی نوع دوم
- سیستم کامل با دستگاه های جانبی
- بدون ارائه قوس از طریق ساختار مهر و موم شده
- راحتی کاربر
- ارتباط با DIN rail از طریق یک لمس
- سیم پیچی آسان با آداپتور، ست سیم معکوس
جدول مشخصات فنی و انتخاب انواع کنتاکتور LS
کنتاکتور چینت
کنتاکتور الکترو چینت یک وسیله قطع و وصل کنترل شونده به صورت الکتریکی) کلیدهای الکترو مغناطیسی) است که برای کلیدزنی یک مدار قدرت / کنترل مورد استفاده قرار میگیرد و مهمترین جزء مدارهای فرمان الکتریکی را تشکیل میدهد. عملکرد کنتاکتور همانند رله است، با این تفاوت که کنتاکتور برای جریانهای بالا به کار میرود. یک کنتاکتور با مداری تحت عنوان مدار فرمان کنترل میشود که سطح قدرت خیلی کمتری از مدار مورد کلیدزنی (مدار قدرت) دارد.