دوشنبه 3 آذر 1404

انگلیس سلاح مرگبارش را آزمایش کرد / جزئیاتی از یک سلاح لیزری که پهپاد‌های سریع را ردیابی و منهدم می‌کند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
انگلیس سلاح مرگبارش را آزمایش کرد / جزئیاتی از یک سلاح لیزری که پهپاد‌های سریع را ردیابی و منهدم می‌کند

بنا بر اعلام وزارت دفاع بریتانیا سلاح لیزری پرقدرت DragonFire در جدیدترین آزمایش‌های خود موفق شده پهپادهایی که با سرعتی در حدود 650 کیلومتربرساعت حرکت می‌کردند را رهگیری و منهدم کند.

وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرده که سلاح لیزری پرقدرت DragonFire در جدیدترین آزمایش‌های خود موفق شده پهپادهایی که با سرعتی در حدود 650 کیلومتربرساعت حرکت می‌کردند را رهگیری و منهدم کند. همچنین قرارداد 413 میلیون دلاری میان وزارت دفاع و شرکت MBDA UK امضا شده تا این سامانه از سال 2027 روی ناوشکن‌های تیپ 45 نیروی دریایی سلطنتی مستقر شود.

هزینه استفاده از سلاح لیزری DragonFire

به‌گفته وزارت دفاع، DragonFire در این آزمایش‌ها برای اولین‌بار در بریتانیا موفق به رهگیری و انهدام اهداف پرسرعت «فراتر از افق» شده است. هزینه هر شلیک این سلاح حدود 10 پوند (معادل 13 دلار) اعلام شده و طبق ادعای سازندگان، DragonFire از فاصله یک کیلومتری توانایی اصابت به هر هدفی را دارد، حتی اگر به‌اندازه یک سکه باشد.

سامانه DragonFire با همکاری MBDA، شرکت QinetiQ و Leonardo توسعه پیدا کرده و طبق برنامه جدید، در قالب یک چرخه تأمین سریع‌تر، ابتدا روی یکی از ناوشکن‌های تیپ 45 نصب می‌شود.

«لوک پولارد»، وزیر آمادگی دفاعی‌وصنعت بریتانیا، می‌گوید:«این سامانه لیزری پرقدرت، نیروی دریایی ما را در خط مقدم نوآوری در ناتو قرار می‌دهد و در عصر جدیدی از تهدیدها، قابلیت پیشرفته‌ای را برای دفاع از بریتانیا و متحدان ما فراهم می‌کند.»

DragonFire به‌عنوان جایگزینی بسیار ارزان‌تر برای موشک‌های ضدهوایی سنتی توسعه پیدا کرده که هزینه هر شلیک آنها معمولاً به صدها هزار پوند می‌رسد. بااین‌حال، وزارت دفاع هنوز برد دقیق یا توان خروجی آن در مرحله آزمایش را اعلام نکرده است.

بریتانیا پیش‌تر هم سامانه‌های دیگری ازجمله لیزر زمینی Wolfhound را آزمایش کرده بود که سال گذشته در آزمایش‌های میدانی به موفقیت 100 درصدی رسید. بااین‌حال، DragonFire نقش متفاوتی برعهده دارد و روی عرشه ناوها برای مقابله با تهدیدهای هوایی بسیار سریع به‌کار گرفته می‌شود.

اولین ادغام این سامانه با ناوشکن‌ها در سال 2027 انجام خواهد شد تا عملکرد آن در شرایط واقعی دریایی به‌طور دقیق ارزیابی شود. درصورت موفقیت، نصب آن روی ناوهای بیشتر نیروی دریایی سلطنتی ادامه پیدا خواهد کرد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.