شنبه 4 اسفند 1403

اوضاع افزایش هزینه در 10 دهک

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
اوضاع افزایش هزینه در 10 دهک

متوسط افزایش هزینه برای 10 دهک نسبت به پارسال به ارقامی بین 32 تا بالاتر از 34 درصد رسیده است.

به گزارش ایسنا، وضعیت شاخص تورم در بهمن ماه امسال از این حکایت داشت که هر سه شاخص تورم سالانه، نقطه به نقطه و ماهانه در مسیر کاهشی حرکت کرده است.

متوسط گرانی برای دهک ها تا 36 درصد

این در حالی است که بررسی تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران در رابطه با وضعیت تورم بین دهک های مختلف نشان می دهد که فاصله تورمی بین دهک ها در افزایش قیمت تغییری نکرده است؛ به طوری که تورم نقطه به نقطه که برای کل کشور بهمن ماه 35.4 درصد اعلام شده بود برای دهک ها به گونه ای بوده که دهک اول، 36.3 و دهک دهم 36.4 درصد است و سایر دهک ها نیز بین این دو عدد نوسان دارد.

دهک های مختلف در گروه "خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات" نسبت به ماه قبل 0.4 درصد و در گروه "کالاهای غیر خوراکی و خدمات" 0.8 درصد کاهش قیمت داشته اند.

تورم40 تا 44 درصدی برای 10 دهک

در رابطه با وضعیت تورم سالانه که برای بهمن ماه 41.4 درصد اعلام شده بود در دهک های مختلف بین 40.4تا 44 درصد برای دهک اول نوسان دارشته است.

در مورد وضعیت "خوراکی ها و آشامیدنی ها و دخانیات" نیز تورم سالانه بین 53.6 برای دهک دهم و 54 درصد برای دهک اول متغیر است. در غیر خوراکی ها و خدمات نیز بین 33.5 درصد در دهک اول تا 37.4 درصد در دهک دهم نوسان دارد.

برنامه حمایتی به کجا رسید؟

این افزایش هزینه در حالی برای دهک ها به ویژه دهک های پایین وجود دارد که حمایت از این دهک ها بارها مورد تاکید دولت بوده است و حذف ارز 4200 و توزیع بخشی از منابع ناشی از آن در قالب رقم بین 90 تا 120 هزار تومانی بین دهک های پایین را مطرح کرده و حتی وعده پرداخت از دی ماه امسال وجود داشت ولی به هر ترتیب جریان حذف ارز ترجیحی در مجلس با مخالفت مواجه شده است و فعلا توزیع این یارانه منتفی به نظر می رسد.

اما دولت اخیرا خود نسبت به پرداخت یارانه 100 هزار تومانی در یک وعده به چهار دهک پایین که حدود 32 میلیون نفر بودند اقدام کرد که به نظر می رسد گروه هدف اصلی جهت حمایت یارانه ای این چهار دهک باشند ولی تا کنون برنامه مشخصی اعلام نشده است.

انتهای پیام

اوضاع افزایش هزینه در 10 دهک 2
اوضاع افزایش هزینه در 10 دهک 3