اولین شیرجه "استارمن" و خودروی تسلا به سیاره سرخ
مانکن شرکت "اسپیس ایکس"(SpaceX) موسوم به "استارمن"(Starman) که با لباس فضایی و پشت فرمان خودروی "تسلا رودستر" ایلان ماسک، بنیانگذار و رئیس این شرکت در سال 2018 عازم مریخ شد، اکنون کمتر از 0.05 واحد نجومی با این سیاره فاصله دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، "استارمن"؛ مانکن فضانوردی که پشت فرمان تسلا رودستر متعلق به ایلان ماسک بنیانگذار و مدیرعامل شرکت "اسپیس ایکس" است و در فوریه 2018 با اولین پرواز موشک قدرتمند "فالکون هوی"(Falcon Heavy) به سمت مریخ پرتاب شد، در این سفر کیهانی خود به یک نقطه عطف مهم رسیده است و اکنون کمی بیش از هشت میلیون کیلومتر یعنی کمتر از 0.05 واحد نجومی از سیاره سرخ فاصله دارد.
شرکت "اسپیس ایکس" در حساب توییتری خود اعلام کرد: "استارمن" که آخرین بار در حال ترک زمین دیده شد، امروز اولین دیدار نزدیک خود را در فاصله 0.05 واحد نجومی یا کمتر از پنج میلیون مایل از سیاره سرخ با مریخ انجام داد.
یک واحد نجومی، متوسط فاصله زمین تا خورشید یعنی حدود 93 میلیون مایل یا 150 میلیون کیلومتر است.
بر اساس اطلاعات سایت ردیابی "Whereisroadster.com"، "استارمن" و "رودستر" هر 557 روز زمینی یک بار دور خورشید میچرخند و تا امروز، این خودرو و رانندهاش تقریبا 1.3 میلیارد مایل (2.1 میلیارد کیلومتر) مسافت را در فضا طی کردهاند. این یعنی "استارمن" به اندازه بیش از 57 بار پیمودن تمام جادههای زمین، رانندگی کرده است. "استارمن" احتمالا قبل از اتمام این سفر، کیلومترهای بسیار بیشتری را خواهد پیمود.
یک مطالعه مدلسازی از مدار این ماموریت در سال 2018 مشخص کرد که "رودستر" در نهایت پس از چند 10 میلیون سال، به سیاره زهره یا زمین سقوط خواهد کرد، اما احتمال برخورد آن با زمین یا زهره در یک میلیون سال آینده به ترتیب فقط 6 و 2.5 درصد است.
همیشه پرتاب های اول در موشکهای جدید موارد خطرناکی است و این توضیح میدهد که چرا "اسپیس ایکس" تصمیم گرفت "استارمن" و "رودستر" را در اولین تجربه پرتاب "فالکون هوی" به عنوان یک محموله ساختگی پرتاب کند.
البته بازاریابی و تبلیغات نیز عامل دیگری بوده است، چرا که "ماسک" همچنان در حال تولید خودروهای برقی و خودران "تسلا" است و در این امر یکی از پیشگامان است.
موشک "فالکون هوی" از آن زمان دو مأموریت دیگر را انجام داده است که هر دو پرواز، عملیاتی بودهاند. این موشک در آوریل 2019 ماهواره ارتباطاتی "Arabsat-6A" را به مدار زمین برد و دو ماه بعد دو جین محموله را برای مشتریان مختلف تحویل مدار زمین داد.
انتهای پیام