شنبه 10 آذر 1403

اگر بر اساس ظرفیت تعبیه هوا بارگذاری نکنیم موفق به کاهش آلودگی هوا نمی‌شویم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اگر بر اساس ظرفیت تعبیه هوا بارگذاری نکنیم موفق به کاهش آلودگی هوا نمی‌شویم

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم گفت: اگر بر اساس ظرفیت تعبیه هوا بارگذاری نکنیم، حتی اگر سوخت تمام خودروها استاندارد شود، کارخانجات سقف آلایندگی داشته باشند و مصرف سوخت‌های فسیلی هم به مقدار استاندارد برسد، باز هم موفق به کاهش آلودگی هوا نمی‌شویم.

- اخبار اجتماعی -

داریوش گل‌علیزاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با نقش باد در کاهش آلودگی هوا اظهار کرد: به طور کلی مدیریت آلودگی هوا بر اساس وزش باد یک روش کاملاً علمی است که در تمام کشورهای جهان در نظر گرفته می‌شود. ظرفیت باد در تعبیه هوا و بحث‌های توپوگرافی نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا دارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال دلیل اینکه در تابستان تعداد روزهای آلوده ما کاهش پیدا می‌کند همین وزش بیشتر باد نسبت به زمستان است وگرنه در تابستان هم ما انتشار آلاینده‌ها را داریم. باد رقیق‌سازی را انجام داده و بار آلودگی را تخلیه می‌کند.

اراده جدی برای اجرای طرح "کهاب" وجود ندارد / "ازن" آلاینده‌ای خطرناک و سرطان‌زا است

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال‌های اخیر ما بهترین شرایط هوا را و کم‌ترین تعداد روزهای آلوده را در سال 1397 داشتیم که دلیل آن شرایط جوی مناسب بود و نه اقدامات انجام شده.

گل‌علیزاده تأکید کرد: اگر ما بر اساس ظرفیت تعبیه هوا بارگذاری نکنیم، طبیعتاً موفق به کاهش آلودگی هوا نمی‌شویم. متأسفانه ما در تمام این سال‌ها بیش از ظرفیت خودپالایی منابع آب، هوا، خاک و... بر آنها بارگذاری کرده‌ایم و اکنون نتیجه آن را می‌بینیم.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که این مورد در توسعه و بارگذاری‌های ما اعمال نشود، حتی اگر سوخت تمام خودروها استاندارد شود، کارخانجات سقف آلایندگی داشته باشند و مصرف سوخت‌های فسیلی هم به مقدار استاندارد برسد، باز هم هوا در شرایط سکون دمایی ظرفیت تعبیه لازم را ندارد.