ایجاد یک رشته جدید مهندسی در دانشگاه خواجه نصیر برای اولین بار
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از ایجاد یک رشته مهندسی جدید تحت عنوان "مهندسی متریونیک" برای اولین بار در کشور در این دانشگاه خبر داد.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی از ایجاد یک رشته مهندسی جدید تحت عنوان "مهندسی متریونیک" برای اولین بار در کشور در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، حسن کریمی مزرعه شاهی، در این رابطه گفت: نام رشته مهندسی "متریونیک" (Materionics) از تلفیق نام رشتههای آموزشی مهندسی مواد (Materials) و مهندسی الکترونیک (Electronics) حاصل شده است که این نام برای اولین بار در دنیا در حوزه آموزش عالی به کار رفته است و برای اولین بار در ایران در قالب رشته کارشناسی ارشد جدید برای دانشجویانی در نظر گرفته شده است که علاقهمند به تحصیل در هر دو حوزه مهندسی مواد و الکترونیک هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی افزود: این رشته، یکی از گرایشهای بینرشتهای "مکاترونیک" (Mechatronics) است که از تلفیق رشتههای مهندسی مکانیک و مهندسی الکترونیک شکل گرفته که این رشته حدود پنجاه سال پیش توسط یکی از دانشگاههای ژاپن ابداع شده و سراسر جهان از این رشته استقبال کردهاند و هم اکنون در کل کشورهای جهان در سطح آموزش عالی در حال تدریس است. رشته "متریونیک" نیز با الگوبرداری از این رشته به منظور کسب توانمندی فارغالتحصیلان برای اشتغال در زمینه مواد الکترونیکی و برای کسب موقعیتهای شغلی که توانمندی بالا در هر دو حوزه مهندسی مواد و مهندسی الکترونیک نیاز است، طراحی شده است.
وی اضافه کرد: یکی از موارد مهم در سند آمایش آموزش عالی کشور آیندهنگری در سطح ملی، منطقهای و استانی میباشد. یکی از نیازهای کشور توسعه فناوری های نوین در صنعت الکترونیک است که اساسیترین نیازهای کشور از جمله انرژیهای تجدیدپذیر، ابزارها و ادوات الکترونیکی مورد استفاده در صنعت و پزشکی را پاسخگو باشند. پیشرفتهای اخیر در زمینه ادوات الکترونیکی به شدت وابسته به دانشی عمیق از رشته مهندسی مواد میباشد و نوآوری در این زمینه مستلزم دانش ساخت و فرآوری مواد الکترونی است. بنابراین، به منظور تبدیل شدن به کشوری پیشرو و صاحب فناوری در حوزه الکترونیک، نیازمند به تربیت محققان و مهندسانی خبره در زمینه مواد الکترونی هستیم که علاوه بر داشتن دانش ساخت ابزارهای الکترونیکی، دانش ساخت مواد الکترونی را نیز داشته باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: با توجه به سابقه بسیار طولانی رشته مهندسی برق و الکترونیک و سابقه درخشان رشته مهندسی مواد در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و وجود تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی مناسب در زمینه مهندسی الکترونیک و مهندسی مواد در این دانشگاه و همچنین حضور اعضا هیأت علمی با سابقه در دو رشته مذکور، عمده سرمایهگذاریها و امکانات اولیه برای راهاندازی دوره "متریونیک" در این دانشگاه وجود دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: بدیهی است که در ادامه مسیر میتوان از کمک و حمایت مجموعههایی نظیر وزارت صمت و شرکتهای صنعتی که در این زمینه فعالیت میکنند نیز بهره گرفت. همچنین، با توجه به فعالیت مناسب دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، در زمینه بینالملل و ارتباط با دانشگاههای خارجی، میتوان از همکاریهای بینالمللی برای توسعه این رشته استفاده نمود.