ایران در صدر کشورهای پیشرو در "فناوری پلاسما"
کارشناس شرکت دانشبنیان توسعه فناوری پلاسما گفت: با فناوری پلاسما، هزینههای درمان یکسوم تا یکچهارم کاهش پیدا کرده است. دستگاه ساخت این شرکت، نمونه مشابه داخلی ندارد و ایران نیز در صدر کشورهایی است که از این تکنولوژی استفاده میکند.
مهدی مقصودی؛ کارشناس شرکت دانشبنیان توسعه فناوری پلاسما در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: شرکت توسعه فناوری پلاسما دو سال از تأسیس آن میگذرد و در این دوسال به سمت فناوری پلاسما حرکت کردیم که در دنیا به صورت مضاعف از آن استفاده میکنند.
وی گفت: پلاسما حالت چهارم ماده است که حالتهای ماده شامل جامد، مایع، گاز و پلاسما است که 99 درصد از کل عالم هستی پلاسما است! پلاسما به مانند صاعقه و رعد و برق است یعنی مادهای که دارای انرژی بسیار زیادی است؛ ما گازهای خنثی همچون هلیوم و آرگون را تحت تأثیر میدان مغناطیسی بسیار قوی قرار میدهیم که باعث شکست مولکولی آنها میشود.
مقصودی تأکید کرد: بعد از شکست مولکولی، از خود، رادیکالهای آزاد تولید میکنند که رادیکالهای آزادی که در فلوی گاز وجود دارد همان پلاسمای سرد است و باعث بهبود عملکرد ترمیم زخمهای دیابتی و زخمهای مزمن میشود. اگر دوزهای متفاوت در کنار یکدیگر قرار بگیرند باعث درمان بیماریها میشود به عنوان مثال دوزهای پایین برای درمان زخمها و در دوزهای بالا برای درمان سرطان استفاده میشود.
اسلامی: پلاسمای سرد به مدد بیمارانی دیابتی آمد / افتتاح 50 کلینیک درمان زخم بر پایه فناوری پلاسماوی ادامه داد: ما در چندین بیمارستان کار درمان سرطان را انجام میدهیم که از جمله آنها سرطان سینه و سرطان پروستات است؛ این شرکت دانشبنیان دو کلینیک زخم دارد که کلینیک زخم ورامین و البرز است. 150 کیس برای زخمهای دیابتی داریم و هزینهها نیز به شدت کاهش پیدا کرده است.
این کارشناس شرکت دانشبنیان گفت: چندین نوع درمان زخم دیابت وجود دارد که یکی از این درمانها، به صورت پماد است که پانسمانهای مربوط به آن بسیار هزینهبر و گران است که البته با وجود پلاسما، پانسمان نیز بایستی وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: با فناوری پلاسما، هزینههای درمان یکسوم تا یکچهارم کاهش پیدا کرده است؛ از آنجایی که پلاسما یک تکنولوژی جدیدی است و شرکتهای کمی به سراغ این موضوع رفتند، پزشکان، خیلی با این روش درمانی آشنا نیستند.
مقصودی گفت: دستگاه پلاسمای ساخت این شرکت به صورت تکآرایه و چند آرایه است که هر کدام از اینها بنابر نوع درمان، تنظیمات خاص خود را دارد. این دستگاه به صورت تک آرایه، پنج آرایه و هشت آرایه وجود دارد که اگر وسعت زخم کوچک باشد با تک آرایه و اگر بزرگ باشد با چند آرایه و در زمانبندیهای مختلف پوشش داده میشود.
این کارشناس شرکت دانشبنیان تصریح کرد: این دستگاه پلاسما دو هفته پیش توسط رئیس سازمان انرژی اتمی در دانشگاه علوم پزشکی البرز رونمایی شد. چند شرکت در زمینه دارو، درمان و تجهیزات پزشکی در کشور وجود دارد که سازمان انرژی اتمی، سرمایهگذار، حامی و بنیانگذار این شرکتهای دانشبنیان است.
وی گفت: این دستگاه نمونه مشابه داخلی اصلاً ندارد و نمونه مشابه خارجی نیز به این شکل وجود ندارد؛ نمونه ایرانی دستگاه پلاسما، کاملاً ارتقایافته بوده و به صورت نرمافزاری قابل کنترل است. از طرفی کشورهایی مثل آلمان در این حوزه فعالیت جدی داشتند.
مقصودی تأکید کرد: نزدیک به 60 سال است که پلاسما کشف شده اما کاربردهای آن به تازگی در حال کشف است و ایران نیز در صدر کشورهایی است که از این تکنولوژی استفاده میکند.