ایران هراسی
ایران هراسی
سالی که گذشت از معدود سالهایی بود که به جهت درگیری کشور در جنگ ترکیبی دشمن که اوج آن را در سه ماه آشوب آفرینی و اغتشاش شاهد بودیم، برای ملت ایران بسیار تلخ گذشت.
ایالات متحده آمریکا که از یکسو در یکی دو دهه اخیر حضور چشمگیری در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس داشته و از سوی دیگر رقابتی آشکار با چین دارد، واکنش مبهمی نسبت به میانجیگری پکن در آشتی ریاض و تهران به عنوان دو قدرت منطقه ای داشت. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که استقبال چندانی از این توافق نکرد، در خصوص توافق ایران و عربستان گفت: «هرچه روابط اسرائیل با کشورهای همسایه عرب خود بهتر باشد،...
صهیونیستها با حمایت آمریکا طی چند سال گذشته سعی میکردند با سیاست ایران هراسی به سعودیها و سایر کشورهای اسلامی منطقه القا کنند که برای مهار ایران و تأمین امنیت منطقه باید به اسرائیل مراجعه کنند!
رئیس شورای شهر تهران گفت: امیدواریم این توافق منجر به تغییر سیاستهای عربستان در یمن شود.
بنیاد دفاع از دموکراسیها وابسته به محافظهکاران آمریکایی و نزدیک به رژیم صهیونیستی نیز هشدار داد احیای روابط ایران و سعودی در نتیجه میانجیگری چین باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکاست.
یکی از خبرهای عجیب سی ان ان در روز گذشته تلاش ایران برای ساخت استینگر به وسیله مهندسی معکوس و بر اساس نمونه های موشک دوش پرتاب استینگر به غنیمت گرفته شده از اوکراینی ها توسط روسیه است. موشک هایی که از 35 سال قبل در ایران تولید شده و نمونه های مجهز به مادون قرمز آنها سه سال قبل رونمایی شده است.
یک تحلیلگر مسائل بین الملل تاکید کرد: بهبود مناسبات دو ایران و عربستان کمک می کند به تنش زدایی و برقراری صلح و ثبات در منطقه بالاخص در یمن.
ریاض و تهران، هر دو قدرت بزرگ منطقه ای هستند که در عین حالی که می توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند همزمان قادرند به واسطه منافع ملی خود و حوزه های امنیتی و سیاسی تعریف شده شان رقابت سازنده کنند. از همین رو بهبود مناسبات دو بازیگر کمک می کند به تنش زدایی و برقراری صلح و ثبات در منطقه بالاخص در یمن.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پس از برگزاری 5 دور مذاکرات اولیه ایران با عربستان که به میزبانی عراق و عمان انجام شد، همچنین به دنبال سفر اخیر آیتالله رئیسی رئیسجمهور به چین، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان از روز دوشنبه 15 اسفندماه در شهر پکن با هدف پیگیری توافقات سفر رئیسجمهور، مذاکرات فشردهای را بهمنظور حلوفصل نهایی موضوعات فیمابین ایران و عربستان سعودی...
ایران و عربستان بعد از هفت سال قطعی روابط و انجام 5 دور مذاکره بین دو کشور در بغداد، در روز جمعه 19 اسفندماه طی بیانیهای مشترک، خبر از حصول توافق بین دو کشور برای از سرگیری روابط دادند؛ موضوعی که اثرات آن محدود به روابط تهران و ریاض نیست و تاثیرات گسترده منطقهای به همراه خواهد داشت.
جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی پس از 7 سال، توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه روابط خود را از سر گرفته؛ توافقی که فصلی نو در دیپلماسی منطقه غربآسیا و یک ضربه کاری به آمریکا و اسرائیل به حساب می آید.
پس از 6 ماه حرف و حدیث و گمانه زنی جدی در خصوص تحویل جنگنده های سوخو 35 روسی به ایران، سرانجام روز گذشته نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد که ایران قرارداد خرید هواپیمای سوخو35 از روسیه را بهطور نهایی هماهنگ کرده است. در عین حال نمایندگی دائم ایران به طور مشخص نگفت که چه زمانی بر سر این قرارداد توافق شده و قرار است چه تعداد و در چه زمانی، سوخو 35 از فدراسیون روسیه به ایران...
ند پرایس گفت: مقامات کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا با خانواده نمازی در تماس هستند و به مقامات ایران اعلام کرده ایم که آزادی شهروندان آمریکایی از اولویت بالایی برخوردار است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: دیپلماسی موثرترین راه در قبال برنامه هسته ای ایران است.