"بانگ آزادی" شنیدنی شد
کتاب صوتی "بانگ آزادی"، خاطرات احمدعلی راغب از چگونگی تولید سرودهای انقلاب با همکاری انتشارات راه یار و سماوا منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، خطا نیست اگر بگوییم تلاشهای شبانهروزی احمدعلی راغب سبب شد تا سرودهای انقلابی در بین مردم جا باز کند و در اذهان جا خوش کند. کتاب "بانگ آزادی" تلاش دارد تاریخ شفاهی چگونگی تولید سرودهای انقلابی و نقش او را روایت کند.
هرچند وجه کاری راغب در بخش سرودهای انقلاب پررنگترین بخش کارنامه کاری اوست، اما مخاطب ایرانی، به ویژه کسانی که جنگ و پس از آن را درک کردهاند، بعید است ترانه یا سرودی با آهنگسازی او را در خاطر خود نداشته باشند؛ از سرود «مدرسهها وا شده»، «بابا خون داد» و «همشاگردی سلام» تا قطعات ارکسترال «بانگ آزادی» و «شهید مطهر» و «آمریکا ننگ به نیرنگ تو» بگیرید تا تصنیف «خجسته باد این پیروزی» و «ظفر مبارک» و بعدها تا اولین آلبوم موسیقی پاپ بعد از جنگ مثل «رقص گلها» و قطعاتی مثل «گل میروید به باغ» و «بیا به امداد ناتوانان» و...
داستان شنیدنی «رویان» در بخشی از کتاب میخوانیم: مدتی بعد از واقعه ترور شهید مطهری، به ما ابلاغ شد که بهمناسبت سالگرد شهادت ایشان، سرودهای عاطفی و اثرگذار و جذاب تولید کنیم. میبایست همه مبانی ساخت سرود مارشگونه و حماسی را رعایت میکردیم. زمانی از ما خواستند این سرود را بسازیم که سرود شهید مفتح را برای ضبط آماده کرده بودیم.مجید حداد کمی دراینباره با من صحبت کرد. دو کتاب به من داد و گفت اینها از نوشتههای شهید مطهری است. اینها را بخوان، چون باید واقعیت شهیدمطهری را بشناسی و بدانی داری برای چهکسی اثر تولید میکنی. سرود شما باید تبلیغ اندیشه، تفکر، میزان سواد، معنویت و روحانیت اینشخص باشد. دستبهقلم بودن او باید مطرح شود. سرودتان باید تبلیغ آثار ایشان باشد. سبزواری هم که توی اتاق حداد بود، کمی راجع به ایشان صحبت کرد. گفت باید چنین اثری با کیفیت عالی ساخته شود. ایشان استاد همه ما و از شاگردان ممتاز حضرت امام بودهاند. شما دارید برای شخصیتی کار میکنید که نمونه ندارد.
سبزواری با این حرفش چنان کوه عظیمی در مقابل من گذاشت و مرا به استرس و نگرانی انداخت که پیش خودم گفتم حالا من چطور باید چنین اثری بسازم؟! برای اینکه فشار روانی به من وارد نشود، با سبزواری قرار گذاشتیم که به او زنگ نزنم و او هم به من زنگ نزند....
کتاب حاضر به قلم محسن صفایی فرد نوشته و از سوی انتشارات راه یار به چاپ رسیده است. کتاب صوتی این اثر به تازگی با همکاری سماوا و با صدای پیمان قریب پناه تولید شده است.