شنبه 22 شهریور 1404

بدترین زیان تاریخی شرکت برق الکتریسیته دو فرانس

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
بدترین زیان تاریخی شرکت برق الکتریسیته دو فرانس

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، شرکت الکتریسیته دو فرانس، بزرگترین تولیدکننده برق در جهان، یکی از بدترین زیان‌ها را در تاریخ شاخص «CAC 40» بورس پاریس در سال 2022 متحمل شد که منجر به افزایش بدهی آن به رکورد 64.5 میلیارد یورو در پایان یک سال سیاه شد.

الکتریسیته دو فرانس (به فرانسوی: lectricit de France) یا ئه‌ده‌اف، شرکت برق فرانسوی چندملیتی است که دومین شرکت بزرگ برق در جهان می‌باشد و دفتر مرکزی آن، در شهر پاریس قرار دارد.

این شرکت، در سال 2010 معادل 65.2 میلیارد یورو درآمد کسب نمود و با ظرفیت تولید بیش از 120،000 مگاوات، مجموعه گوناگونی از خدمات را در اروپا، آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی، آسیا، خاورمیانه و آفریقا ارائه کرده‌است.

ارزش فروش شرکت غول پیکر الکتریکی "Electricity de France" در 2022 با افزایش 70 درصدی به 143.5 میلیارد یورو رسیده که ناشی از افزایش قیمت انرژی است. با این حال، این گروه با زیان خالص بسیار سنگین 17.9 میلیارد در مقایسه با سود 5.1 میلیارد یورو در سال 2021 دچار افول شده است.

این یکی از بزرگترین زیان های ثبت شده توسط یک شرکت در فرانسه، پس از فرانس تلکام (20.7 میلیارد یورو) و Vivendi یونیورسال (23.3 میلیارد) در 20 سال پیش است.

با افزایش شدید قیمت برق، الکتریسیته دو فرانس، شاهد بازگشت تعداد زیادی از مشتریان فرانسوی بود، اما نتوانست نیروگاه‌های کافی تولید کند و مجبور شد برق را با قیمت‌های بالا در بازار خریداری کند.

لوک ریموند، رئیس هیئت مدیره این گروه، که پاییز گذشته با چالش‌های بزرگی که این شرکت با آن مواجه بود، کار خود را آغاز کرد، به خبرنگاران از افزایش قابل توجه فروش به دلیل قیمت برق و گاز گفت.

با این حال، وی افزود: با این وجود، حاشیه عملیاتی ناخالص تا حد زیادی تحت تاثیر کاهش تولید هسته ای و اقدامات نظارتی استثنایی اعمال شده در فرانسه در سال 2022 در شرایط دشوار بازار قرار دارد.

ریموند تأکید کرد که تولید نیروگاه‌های هسته‌ای بین 300 تا 330 تراوات در ساعت در سال 2023 متغیر است و این نشان‌دهنده خروج تدریجی مشکل ریزترک‌هایی که روی بخش هایی از لوله ها شناسایی شده که منجر به بسته شدن تعدادی راکتور از پایان سال 2021 شد.

سال 2022 شاهد کاهش تولید برق هسته‌ای و هیدرولیک به سطوح تاریخی در بحبوحه بحران انرژی و آب و هوا در جهان بود. خاویر گیر، مدیر ارشد مالی گروه الکتریسیته دو فرانس گفته است: دولت به ما اجازه می‌دهد تا سرمایه‌گذاری‌ها را تامین کنیم و نیازهای مالی گروه را برآورده کنیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید شرکت برق فرانسوی نیروگاه های برق فرانسه زیان اقتصادی برق فرانسه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است