سه‌شنبه 11 آذر 1404

برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها در فصل سرد دغدغه داریم / توسعه میادین گازی و میادین مشترک در دستور کار

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها در فصل سرد دغدغه داریم / توسعه میادین گازی و میادین مشترک در دستور کار

اوجی گفت: ما همراه با گاز تولید میعانات گازی را در دستور کار قرار داده‌ایم و سقف میعانات گازی کشور در پتروشیمی‌ها و... در سطح کشور افزایش یافته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اوجی وزیر نفت گفت: سال گذشته در دی و بهمن بسیاری از شهر‌های کشور به لحاظ عدم تامین سوخت نیروگاهی دچار خاموشی شدند و این به لحاظ عدم توجه و سرمایه گذاری مناسب در این بخش بود. به گفته وزیر نفت، با شروع دولت جدید تامین سوخت زمستانی یکی از اولویت‌های ما بوده و طبق برنامه‌ها این مشکل کاهش یافته است. ما همراه با گاز تولید میعانات گازی را در دستور کار قرار داده‌ایم و سقف میعانات گازی کشور در پتروشیمی‌ها و... در سطح کشور افزایش یافته است. در حال حاضر شاهد افزایش 3 برابری میعانات گازی هستیم. او می‌گوید: خوشبختانه ما 1.5 میلیارد لیتر بیشتر نسبت به سال گذشته در نیروگاه‌ها و صنایع، سوخت مایع ذخیره کرده‌ایم، در حالی که این رقم در زمان تحویل دولت 25 درصد کمتر بوده است. برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها در فصل سرد دغدغه داریم و یکی از برنامه‌ها را توسعه میادین گازی و میادین مشترک قرار داده‌ایم.

تاکنون بالغ بر 4.5 میلیارد دلار قرارداد داخلی و خارجی در این حوزه امضا شده و این قرارداد بدون انتطار برای مذاکرات بوده است. پیش از این ظرفیت میعانات گازی 2 میلیون لیتر بوده که با افزایش 3 برابری که امروز وزیر نفت اعلام کرد این میزان به سه برابر افزایش پیدا کرده است.

گازرسانی به 14 شهر، 1459 روستا و تعداد 4114 واحد صنعتی با سرمایه‌گذاری 5.2 هزار میلیارد تومان با حضور آقای سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری امروز (چهارشنبه، 20 بهمن‌ماه) در ساختمان مرکزی شرکت ملی گاز ایران (برج گاز) و به‌صورت ویدیوکنفرانس به بهره‌برداری رسید.

در همین حال، 11 طرح انتقال گاز با سرمایه‌گذاری 10 هزار میلیارد تومان و طرح پتروشیمی پتروکیمیای ابن‌سینا واقع در استان خوزستان با سرمایه‌گذاری 50 میلیون دلار (معادل 1.2 هزار میلیارد تومان) افتتاح شد. انتهای پیام /