بستهبندیهای مواد غذایی و افزارههای پزشکی استانداردسازی میشوند
استاندارد ملی برای "تعیین مشخصات و روشهای اندازهگیری نانوچندسازههای مورد استفاده در بسته بندی مواد غذایی" و "ارزشیابی زیست شناختی افزارههای پزشکی" تدوین و آماده انتشار شدند.
به گزارش ایسنا، در صدمین اجلاسیه کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو که به صورت مجازی برگزار شد، استاندارد "فناوری نانو - ی ی زه ای ای ی اد ا اص ری - ت و روشی اازهی" تصویب و آماده انتشار شد.
ی ل در ی اده د، ا، و، آ و ا ا و ر ا در ی ا در د ی ی ی ری ز، اص ری ر آب، ری ر ا، اص و ام .
یکی از ااف ی ا ی اا ری از د اص ری یی اد ا (ری ز، ری ر آب و ار در ض ر ا) ا. ااع ا ت ر، ذرات / ا روی، ذرات ا و در ز ی ای د اص اوده د.
ا اارد، به نحوه و اازهی از قبیل اص م ری ی زهای ی ای د ی اد ا می پردازد. ا اص ری ز، ر آب و ری ر ا ا. ا اارد روشی اازهی را ح د.
برای تدوین این استاندارد ملی، از استاندارد بینالمللی ایزو به شماره 21975 به عنوان منبع استفاده شد که در سال 2020 توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) منتشر شده است.
علاوه بر آن استاندارد ملی «فناوری نانو - ارزشیابی زیست شناختی افزارههای پزشکی - قسمت 22: راهنمای نانو مواد» تصویب و آماده انتشار شد.
این استاندارد ملاحظات مربوط به ارزشیابی زیست شناختی افزارههای پزشکی را که حاوی نانومواد هستند، توصیف میکند. همچنین این استاندارد میتواند برای ارزشیابی نانو اشیا ساخته شده به صورت محصولات حاصل از تخریب، سایش یا فرآیندهای عملیات مکانیکی (مانند آسیاکاری درجا و پرداخت افزارههای پزشکی) در اجزای افزارههای پزشکی که از نانومواد ساخته نشدهاند، استفاده شود.
این استاندارد به مواردی چون "مشخصهیابی نانومواد"، " آمادهسازی نمونه برای آزمون نانومواد"، "رهایش نانواشیا از افزارههای پزشکی"، "توکسیکوکینتیک نانو اشیا" و "ارزشیابی زیست شناختی نانومواد" میپردازد.
این استاندارد برای ارائه یک چارچوب کلی طراحی شده است و جنبههای مهمی را برجسته می کند که لازم است در هنگام ارزیابی ایمنی افزارههای پزشکی متشکل از، حاوی و / یا ایجادکننده نانومواد درنظر گرفته شوند. همچنین این استاندارد اشکالات پنهان و موانع متداول شناسایی شده در آزمون نانومواد در مقایسه با مواد توده یا گونههای شیمیایی مولکول کوچک را مشخص میکند. در این استاندارد دانش فنی موجود برای نانومواد بیان شده است و پروتکلهای آزمون با جزئیات شرح و ارائه شده است. لذا این استاندارد میتواند به عنوان مبنایی برای استانداردهای آینده از جمله پروتکلهای دقیق آزمون نانومواد باشد.
به نقل از ستاد نانو، برای تدوین این استاندارد ملی، از استاندارد بینالمللی ایزو به شماره 22-10993 بهعنوان منبع استفاده شد که در سال 2017 توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ایزو) منتشر شده است.
انتهای پیام