بهره برداری از چهار طرح بزرگ آبرسانی قزوین نیازمند تامین اعتبار است
قزوین - ایرنا - مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان قزوین گفت: چهار طرح بزرگ آبرسانی به شهرها و روستاهای استان قزوین که طی سالهای اخیر شروع شدهاند، در صورت تامین اعتبار طی چندماه آینده به بهره برداری میرسند.
یدالله ملکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اولین پروژه مهم استان، تامین آب شرب برای 14 شهر و 198 روستای استان از سد طالقان است که از سال 96 شروع شده و قرار بود سال 99 به بهره برداری برسد.
وی اضافه کرد: این طرح هم اکنون به دلیل تامین نشدن اعتبارات کمتر از 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
ملکی افزود: با توجه به اینکه آب شرب شهر آبیک دچار مشکل اساسی شده است، این پروژه را فعلا به شهر آبیک محدود کرده ایم و برای رسیدن آب به این شهر به 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین گفت: تاکنون 20 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه کرده ایم و برای تکمیل آن 100 میلیارد تومان هم نیاز داریم.
وی اضافه کرد: اگر 70 میلیارد تومانی که با سازمان برنامه و بودجه کشور برای این طرح، مکاتبه شده است تامین شود تا پایان سال آب به شهر آبیک میرسد.
این مسوول با اشاره به دومین طرح مهم آبرسانی استان قزوین، گفت: سد نهب بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و حیف است با این درصد از پیشرفت در دولت تدبیر و امید افتتاح نشود.
ملکی افزود: 389 میلیارد تومان اعتبار این پروژه بوده که 180 میلیارد تومان برای آن هزینه شده و 80 میلیارد تومان بدهکاری شرکت به پیمانکار است و 129 میلیارد دیگر برای تکمیل طرح، نیاز است.
وی افزود: با توجه با هماهنگیهای انجام شده اگر 100 میلیارد تومان برای این طرح تامین شود در دهه فجر 99 آبگیری خواهد شد.
ملکی اضافه کرد: شبکه آبیاری سد نهب نیز از اهمیت خاصی برای استان برخوردار است که به 270 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
این مسوول گفت: تاکنون 40 میلیارد تومان برای این طرح تامین شده که 10 میلیارد به پیمانکار بدهکار هستیم و 220 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل طرح نیاز است.
وی افزود: اگر 50 میلیارد تومان هم به این پروژه اختصاص یابد کانال اصلی را تمام خواهیم کرد و در کنار آبگیری سد آن را نیز به بهره برداری می رسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین اضافه کرد: سد بالاخانلو برای تامین آب شرب پنج شهر و 36 روستای شهرستان بویین زهرا در حال احداث است و بیش از 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: این پروزه هم 290 میلیارد تومان اعتبار میخواهد که تا به امروز 75 میلیارد برای آن هزینه شده و 45 میلیارد تومان به پیمانکار بدهکار هستیم و 170 میلیارد دیگر برای تکمیل طرح نیاز است.
ملکی خاطر نشان کرد: برای این پروژه هم اگر 150 میلیارد تومان تامین اعتبار شود تا اردیبهشت 1400 به بهره برداری میرسد.
*س_برچسبها_س*