شنبه 4 مرداد 1404

بهره‌برداری از 26 طرح زیربنایی برق با سرمایه‌گذاری 6 هزار میلیارد تومانی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
بهره‌برداری از 26 طرح زیربنایی برق با سرمایه‌گذاری 6 هزار میلیارد تومانی

26 طرح زیرساختی برق در استان مازندران با سرمایه‌گذاری بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان در هفته‌ای که گذشت، با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان - مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به سفر اخیر عباس علی آبادی وزیر نیرو به استان مازندران و افتتاح طرح های حوزه برق در این استان افزود: این طرح‌ها با هدف افزایش قابلیت اطمینان، ارتقای ظرفیت انتقال برق، کاهش افت ولتاژ و پاسخگویی به نیاز روزافزون مشترکین در بخش‌های خانگی، صنعتی و عمومی اجرا شده‌اند.

توسعه 281 کیلومتر مدار انتقال و فوق‌توزیع

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این که در قالب این طرح‌ها، 281 کیلومتر مدار خطوط انتقال و فوق‌توزیع برق در استان اجرا و به بهره‌برداری رسیده است، اظهارداشت: 3 طرح از این مجموعه به احداث خطوط جدید انتقال و فوق‌توزیع اختصاص دارد که نقش مهمی در افزایش ظرفیت مانور و تأمین پایدار برق در مازندران خواهد داشت.

احداث شریان حیاتی رویان - نوشهر

رجبی مشهدی تصریح کرد: از مهم‌ترین این طرح ها، خط انتقال چهار مداره رویان - نوشهر به طول 168 کیلومتر مدار است که با سرمایه‌گذاری 1200 میلیارد تومان اجرا شده و اکنون یکی از راهبردی‌ترین مسیرهای تبادل برق بین غرب و مرکز استان به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: این خط شامل دو مدار 230 و دو مدار 63 کیلوولت است و نقش مهمی در انتقال توان از نیروگاه نوشهر، کاهش افت ولتاژ در پست رویان و تأمین برق پست محمودآباد ایفا می‌کند.

به گفته وی، این خط که از طرح‌های پیچیده و معارض‌دار استان بود، با همت شرکت برق منطقه‌ای مازندران، طی دو سال اخیر در مناطق صعب‌العبور جنگلی و کوهستانی تکمیل شد و رکوردی جدید در اجرای طرح‌های سخت‌گذر کشور به جا گذاشت.

بهبود ارتباط بین شهرهای اصلی و افزایش ظرفیت محورهای کلیدی

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: خط انتقال 30 کیلومتری 63 کیلوولت ساری - قائم‌شهر با 85 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، ارتباط حیاتی بین دو شهر پرمصرف استان را تقویت می‌کند. وی یادآور شد: همچنین در محورهای دریاسر - فریدونکنار - دابو و ساری - قرق - کمپکت ساری2، طرح‌های افزایش ظرفیت خطوط به طول 83 کیلومتر مدار و با اعتباری بالغ بر 85 میلیارد تومان اجرا شده که محدودیت‌های انتقال توان در این نواحی را کاهش داده‌اند.

توسعه و ارتقای پست‌های حیاتی

رجبی مشهدی یکی از مهم‌ترین طرح‌ها را توسعه پست انتقال 400/230/63 کیلوولت مرکز مازندران عنوان کرد و افزود: این طرح به‌عنوان حیاتی‌ترین پست استان، ظرفیت آن از 930 مگاولت آمپر به 1545 مگاولت آمپر افزایش یافته و این توسعه با تکمیل بی‌های 230 و 63 کیلوولت همراه بوده است.

وی اظهارداشت: همچنین افزایش ظرفیت پست فوق توزیع علمده از 250 به 315 مگاولت آمپر و احداث پست انتقال 230 به 63 کیلوولت بهشهر با ظرفیت 320 مگاولت آمپر از دیگر طرح‌های مهم در این مجموعه به شمار می‌روند.

ارتقای ظرفیت پست‌های موجود و پاسخگویی به مشترکان جدید

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در راستای بهبود شرایط بارگیری شبکه 9 پست فوق توزیع احداث یا تکمیل و بیش از 20 مورد ارتقای ظرفیت در پست‌های موجود انجام شده تا پاسخگوی مشترکین جدید و افزایش بار مصرفی باشد.

افق روشن برای تامین برق پایدار در شمال کشور

رجبی مشهدی تصریح کرد: این مجموعه اقدامات زیرساختی، فصلی نوین در توسعه شبکه برق شمال کشور رقم زده است و با توجه به افزایش مصرف برق در تابستان، نقش بسزایی در پایداری و تاب‌آوری شبکه برق مازندران دارد.

وی افزود: با اجرای این طرح‌ها، نه‌تنها پایداری برق خانگی و صنعتی استان افزایش یافته، بلکه زیرساخت‌های لازم برای توسعه‌های آتی نیز فراهم شده است.

منبع: توانیر