یک‌شنبه 4 آذر 1403

بهینه‌سازی اثرات رادیوتراپی تومورهای مغزی با نانوذرات

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بهینه‌سازی اثرات رادیوتراپی تومورهای مغزی با نانوذرات

تهران - ایرنا - محققان قصد دارند پتانسیل نانوذرات را در به حداکثر رساندن کارایی رادیوتراپی تومورهای مغزی بررسی کنند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، تیم تحقیقاتی شرکت داروسازی دبلیوپی‌دی فارماکیوتیکالز و یک کنسرسیوم به طور خاص دو ترکیب از ترکیبات WPD برای بازگرداندن حساسیت سلول‌های GBM به رادیوتراپی را بررسی خواهند کرد.

شرکت داروسازی دبلیوپی‌دی فارماکیوتیکالز (WPD Pharmaceuticals) توافق‌نامه کنسرسیوم را برای پروژه EuroNanoMed امضا کرد. این شرکت داروسازی به تازگی اعلام کرده است که نسخه نهایی قرارداد کنسرسیوم امضا شده مرتبط با پروژه EuroNanoMed را دریافت کرده است. این کنسرسیوم پتانسیل نانوذرات AGuIX را در به حداکثر رساندن کارایی رادیوتراپی بررسی خواهد کرد.

این کنسرسیوم توسط موریل باربری - هیوب از مرکز تحقیقات کنترل خودکار (CRAN)، یک واحد تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه لورن و مرکز تحقیقات علمی ملی فرانسه (CNRS) هدایت می‌شود. وی از سوی پروژه EuroNanoMed III (پروژه‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری نوآورانه اروپایی در نانوپزشکی) حمایت مالی می‌شود. باربری هیوب برای انجام پروژه Nanopartiles RXnanoBRAIN برای بهینه‌سازی اثرات پرتودرمانی تومورهای مغزی با استفاده از مدل‌سازی چند مقیاسی و اعتبارسنجی تجربی حمایت مالی شده است.

در طول جدول زمانی این پروژه سه‌ساله، کنسرسیوم قصد دارد دزهای اشعه ایکس داده شده به بیمار را برای به حداکثر رساندن کارایی پرتودرمانی روی این تومورهای درجه بالا و در عین حال حفظ بافت سالم مجاور، برنامه‌ریزی و تطبیق دهد. این پروژه کار خود را بر اساس آزمایش‌های پیش بالینی در مقیاس‌های مختلف زیستی (سلول‌ها، بافت‌ها و بر روی مدل‌های جوندگان) و توسعه الگوریتم‌ها انجام می‌دهد. سپس ارزیابی پتانسیل درمانی این نانوذره نوآورانه انجام خواهد شد.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان مکمل بودن و اثربخشی انرژی پرتودرمانی و نانوذرات (NPs) را در بافت تومور مطالعه خواهند کرد. به دست آوردن درک عمیق از اثرات بر پاسخ ایمنی برای کنترل و افزایش پتانسیل اثرات این روش درمانی نیز یک گام نوآورانه حیاتی برای پروژه است.

گلیوبلاستوما شایع‌ترین شکل سرطان مغز و عموماً تهاجمی است. درمان استاندارد شامل حذف جراحی تومور در صورت امکان و به دنبال آن رادیوتراپی و شیمی درمانی همزمان است. رادیوتراپی پس از جراحی نقش مثبتی دارد و به بهبود کلی این تومورها کمک می کند. با این حال، بسیاری از بیماران حتی زمانی که درمان به خوبی انجام شود، دچار عود تومورهای موضعی می شوند. نانوپزشکی و به ویژه نانو ذرات چشم اندازهای عالی برای توسعه و نوآوری در رادیوتراپی هستند.

برچسب‌ها