جمعه 9 آذر 1403

بیش از 7هزار عنوان کتاب ویژه نوسوادان و کم‌سوادان منتشر شد / فعالیت 500 مرکز یادگیری محلی در کشور

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بیش از 7هزار عنوان کتاب ویژه نوسوادان و کم‌سوادان منتشر شد / فعالیت 500 مرکز یادگیری محلی در کشور

احمد خاکزاد گفت: 170 عنوان محتوای آموزشی در برنامه‌های سوادآموزی استفاده می‌شود و بیش از 7 هزار عنوان کتاب ویژه نوسوادان و کم سوادان منتشر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ احمد خاکزاد در مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی که بعدازظهر امروز (چهارشنبه) در سالن جلسات آموزش و پرورش استان قزوین برگزار شد؛ اظهار کرد: بعد از 42 سال فعالیت در عرصه سوادآموزی همچنان حوزه‌های مغفول مانده بسیار زیادی وجود دارد که باید بدان توجه شود.

وی با اشاره به دهه بصیرت افزود: هر نوع اقدامی که در حوزه سوادآموزی صورت بگیرد چون در راستای تحقق فرمان امام راحل بوده و مطالبه مقام معظم رهبری است به نوعی عیار ولایت مداری ما را نشان می‌دهد. معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی کشور تصریح کرد: در حوزه سوادآموزی با مشکلات فراوانی مواجه هستیم در گذشته از تعداد زیاد بی‌سوادان گلایه داشتیم و برای شناسایی و جذب آنان تلاش می‌کردیم اما اکنون با حجم پایین آمار سوادآموزان رو‌به‌رو هستیم و در حقیقت کار در این عرصه دشوار شده است. میزان باسوادی در کشور به 90درصد رسیده است وی عنوان کرد: قدرمطلق باسوادی در کل کشور به 90 درصد رسیده به عبارتی میزان باسوادی که در گذشته 47درصد بود اکنون 90 درصد شده است. خاکزاد بیان کرد: در گروه سنی 10 تا 49 ساله میزان باسوادی به بالای 97 درصد رسیده است که استان قزوین بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد. وی ابراز کرد: پراکندگی جمعیت در افراد بی‌سواد جامعه بسیار زیاد بوده؛ لذا ارائه خدمات به آنان هزینه بر و سخت شده است ضمن اینکه این افراد تقاضا و تمایلی برای حضور در برنامه سوادآموزی ندارند. نیازمند ارائه طرح‌های نو و خلاقانه برای افزایش تقاضای سوادآموزی هستیم این مسئول تاکید کرد: ما مجبوریم طرح‌های نو و خلاقانه‌ای ایجاد کنیم تا تقاضای سوادآموزی را در بین جامعه تحریک کنیم که برای نیل به این هدف نیازمند گفتمانی سازی در حوزه سوادآموزی هستیم تا افراد باقیمانده هم جذب سوادآموزی شوند. وی بیان کرد: گفتمان سازی در مسیر تحقق اهداف سوادآموزی یک اصل و شرط اساسی است و باید با نهادها و دستگاه‌ها و شرکای ذی‌نفع در حوزه سوادآموزی تعامل بیشتری برقرار کرده و موضوعات را برای آنان تبیین کنیم که اگر چنین امری محقق شود می‌توانیم افق روشن تری از آینده را ترسیم کنیم. خاکزاد در ادامه گفت: 170 عنوان محتوای آموزشی در برنامه‌های سوادآموزی استفاده می‌شود و بیش از 7 هزار عنوان کتاب ویژه نوسوادان و کم سوادان منتشر شده است. ضرورت گفتمان سازی در حوزه سوادآموزی وی ابراز کرد: ماندگاری مهارت سواد حدود 6 ماه بیشتر نیست و پس از گذشت این بازه زمانی، در صورت عدم کارکرد و کاربرد آن توسط سوادآموزان به فراموشی سپرده می‌شود بنابراین پدیده نوبی‌سوادی و بازگشت به بی‌سوادی مشکل اصلی ماست و این موضوع کار در عرصه سوادآموزی را دشوار کرده است. معاون امور آموزشی نهضت سوادآموزی کشور گفت: هم اکنون حدود 500 مرکز یادگیری محلی در کشور فعالیت دارند که در جوامع محلی در مسیر ارائه خدمات به سوادآموزان تلاش می‌کنند. وی عنوان کرد: مراکز یادگیری محلی می‌توانند فرصتی باشد که ما رویکرد سوادآموزی از عرضه محوری به تقاضا محوری تبدیل کنیم. خاکزاد در ادامه گفت: استان قزوین از استان‌هایی است که به لحاظ تعداد بی‌سوادان حداقلی است و کمتر از یک درصد بی‌سواد در گروه سنی 10 تا 49 سال دارد. وی در پایان با تاکید بر ثبت تاریخ شفاهی سوادآموزی گفت: مرکز اسناد سوادآموزی در استان تاسیس شود تا بتواند قابلیت به اشتراک گذاری برای سایر فعالین این عرصه را داشته باشد. انتهای پیام /