پنج‌شنبه 27 دی 1403

تأثیر مخرب سرب بر سلامت روان نسل‌ها

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
تأثیر مخرب سرب بر سلامت روان نسل‌ها

دهه‌ها قرار گرفتن در معرض سرب ناشی از دود اگزوز خودروها، سلامت روان میلیون‌ها آمریکایی را تغییر داده و آنها را بیشتر مستعد افسردگی، اضطراب و اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی (ADHD) کرده است.

قرار گرفتن در معرض سرب ناشی از دود اگزوز خودروها، سلامت روان میلیون‌ها آمریکایی را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی، سرب برای سلول‌های مغزی سمی است. بر اساس گزارش پژوهشگران، حدود 151 میلیون مورد بیماری روانی به سرب نسبت داده می‌شود.

دهه‌ها قرار گرفتن در معرض سرب ناشی از دود اگزوز خودروها، سلامت روان میلیون‌ها آمریکایی را تغییر داده و آنها را بیشتر مستعد افسردگی، اضطراب و اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی (ADHD) کرده است.

پژوهشگران می‌گویند که سرب برای اولین بار در سال 1923 به بنزین افزوده شد تا به عملکرد بهتر موتور خودرو‌ها کمک کند.

اما سرب برای سلول‌های مغزی سمی است و در هیچ سطحی از زندگی، قرار گرفتن در معرض آن ایمن نیست. کودکان به‌ویژه آسیب‌پذیر هستند، زیرا سرب باعث اختلال در رشد مغز می‌شود.

بنزین سرب‌دار در سال 1996 در ایالات متحده ممنوع شد، اما هر کسی که قبل از آن به دنیا آمده است - به‌ویژه در دوران اوج استفاده از آن در دهه‌های 1960 و 1970 - در معرض تأثیرات سمی مغزی ناشی از دود اگزوز قرار داشته است.

بر اساس گزارش پژوهشگران، این میزان قرار گرفتن در معرض باعث بروز حدود 151 میلیون مورد اختلال سلامت روان در طول 75 سال گذشته شده است.

آمریکایی‌هایی که قبل از ممنوعیت بنزین سرب‌دار به دنیا آمده‌اند، نرخ‌های بسیار بالاتری از مشکلات سلامت روان را تجربه کرده‌اند و احتمالاً تغییراتی در شخصیت آنها ایجاد شده است که باعث شده در زندگی کمتر موفق و تاب‌آور باشند.

«انسان‌ها به طور طبیعی برای قرار گرفتن در معرض سرب در سطحی که طی قرن گذشته تجربه کرده‌ایم، سازگار نشده‌اند.»

این سخن از دکتر آرون روبن، پژوهشگر فوق دکتری در رشته روانشناسی عصبی در دانشگاه دوک در دورام، کارولینای شمالی است.

او در یک بیانیه خبری از دانشگاه گفت: «ما روش‌های بسیار کمی برای مقابله با سرب پس از ورود آن به بدن داریم و بسیاری از ما در سطحی 1000 تا 10 هزار برابر بیشتر از میزان طبیعی در معرض آن قرار گرفته‌ایم.»

در این مطالعه، روبن و همکارانش داده‌های تاریخی درباره سطح سرب در خون کودکان آمریکایی، الگو‌های استفاده از بنزین سرب‌دار در ایالات متحده و آمار‌های جمعیتی مربوط به مشکلات سلامت روان را تجزیه و تحلیل کردند.

این داده‌ها به آنها امکان داد تا «نقاط بیماری روانی» ناشی از قرار گرفتن در معرض بنزین سرب‌دار را محاسبه کنند.

مایکل مک‌فارلند، استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه ایالتی فلوریدا، توضیح داد: «این دقیقاً همان روشی است که ما در گذشته برای تخمین آسیب‌های سرب بر توانایی‌های شناختی و IQ جمعیت استفاده کرده‌ایم.» پژوهش‌های قبلی تیم نشان داده که سرب طی قرن گذشته، 824 میلیون امتیاز IQ را از جمعیت ایالات متحده گرفته است.

تا سال 2015، بیش از 170 میلیون آمریکایی - بیش از نیمی از جمعیت ایالات متحده - به عنوان کودکان دارای سطح سرب بالای خون بودند که احتمالاً IQ آنها را کاهش داده و آنها را در معرض خطر بالای اختلالات سلامت روان قرار داده است، پژوهشگران گفتند.

قرار گرفتن در معرض سرب به‌طور قابل توجهی با نرخ بالاتر اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب مرتبط است. همچنین احتمالاً باعث ناراحتی‌های خفیفی شده که کیفیت زندگی افراد را بدون ایجاد یک وضعیت روان‌پزشکی کامل کاهش داده است.

این مطالعه جدید در تاریخ 4 دسامبر در مجله روان‌شناسی و روان‌پزشکی کودکان منتشر شد.

متیو هاور، استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه ایالتی فلوریدا گفت: «ما تغییرات بسیار چشمگیری را در سلامت روان در نسل‌های مختلف آمریکایی مشاهده کردیم. به این معنی که افراد بسیار بیشتری مشکلات روان‌پزشکی را تجربه کرده‌اند نسبت به زمانی که ما هرگز سرب را به بنزین اضافه نکرده بودیم.»

پژوهشگران نتیجه گرفتند که نسل ایکس (متولدین 1965 تا 1980) بیشترین میزان قرار گرفتن در معرض سرب و بیشترین ضرر‌های سلامت روانی را داشته‌اند.

روبن گفت: «ما به درک این مسئله نزدیک می‌شویم که قرار گرفتن در معرض سرب از گذشته - حتی چندین دهه قبل - می‌تواند بر سلامت ما امروز تأثیر بگذارد. وظیفه ما در آینده این خواهد بود که نقش سرب را در سلامت کشورمان بهتر درک کنیم و مطمئن شویم که از کودکان امروز در برابر قرار گرفتن در معرض جدید سرب در هر جا که ممکن است، محافظت کنیم.»

از دست ندهید

طرز تهیه جارکیک تک نفره یلدایی؛ یک دسر شیک و خوشمزه 

لوکوم انار و پسته؛ شیرینی خوشمزه مخصوص شب یلدا

تیرامیسو انار؛ دسر خوشمزه و خوشرنگ برای شب یلدا

طرز تهیه سالاد لبو و انار خوشمزه و خوشرنگ مخصوص شب یلدا