چهارشنبه 8 اسفند 1403

تأمین مالی بالغ بر 9 هزار میلیارد ریالی در حوزه کشاورزی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تأمین مالی بالغ بر 9 هزار میلیارد ریالی در حوزه کشاورزی

صالح آبادی گفت: تأمین مالی بالغ بر8000 میلیارد ریالی در حوزه کشاورزی انجام شده است.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی صالح آبادی مدیرعامل توسعه تجارت در همایش توسعه کشاورزی که امروز در اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهار کرد: از بخش کشاورزی برای توسعه صادرات حمایت می‌کنیم.

او افزود: بانک توسعه صادرات، حلقه تأمین مالی محصولات کشاورزی است.

مدیرعامل توسعه تجارت ادامه داد: یکی از حوزه‌های مهم در بخش صادرات غیرنفتی کشور در شرایطی که درآمد‌های نفتی کاهش داشته، تولید و صادرات محصولات کشاورزی است؛ بانک توسعه صادرات بر مبنای رسالت خود، تمرکز خود را بر تأمین مالی حوزه‌های دارای مزیت افزایش داده و کشاورزی از حوزه‌هایی است که مورد حمایت این بانک توسعه‌ای قرار دارد.

صالح آبادی با تأکید براینکه بانک توسعه صادرات حلقه تأمین مالی صادرات محصولات کشاورزی است، گفت: این بانک در سال 98، تأمین مالی بالغ بر8000 میلیارد ریالی در حوزه کشاورزی داشته است که این تسهیلات تا پایان آذر ماه امسال، 9000 میلیارد ریال افزایش داشته و همچنین مانده تسهیلات ما در این بخش 15 هزار میلیارد ریال است.

عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران به مزیت محصولات کشاورزی کشور در جذب بازار کشور‌های همسایه اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های محوری ما در بخش کشاورزی به ویژه برای محصولات دارای ظرفیت‌های صادراتی، تداوم تخصیص تسهیلات ارزان قیمت این بانک توسعه‌ای به این دست محصولات است که از محل منابع تلفیقی متشکل از منابع صندوق توسعه ملی و منابع بانک با نرخ میانگین 14.5 درصد تأمین می‌شود.

صالح آبادی اظهار کرد: بانک توسعه صادرات ایران به منظور کمک به توسعه شرکت‌های دانش بنیان، در سال 98، اقدام به تجهیز بالغ بر 2 هزار میلیارد ریال منابع از محل صندوق توسعه ملی و منابع بانک نموده است که به مجموعه‌های دانش بنیان صادراتی تخصیص خواهد یافت.

او یادآور شد که در همین زمینه تفاهم‌نامه‌ای بین بانک توسعه صادرات و ستاد نانو به امضا رسیده است که طی آن، ستاد نانو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش بنیان صادراتی شناسایی و به بانک معرفی می‌شوند تا فرایند اعطای تسهیلات مربوطه به این شرکت‌ها انجام شود.

علی صالح آبادی عمده‌ترین مشکل صادرات محصولات کشاورزی را خلاء رقابتی بودن محصولات عنوان کرد و گفت: در این حوزه ضروری است که تولید، تولیدی رقابتی و صادرات محور باشد؛ به این معنا که به لحاظ کیفیت، قیمت و رعایت استاندارد‌های بسته‌بندی قابل رقابت با رقبای خود باشد؛ لذا آموزش در این میان نقش تأثیرگذار و حتی سرنوشت‌ساز را ایفا می‌کند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، تولید پایدار را یکی از رمز‌های موفقیت صادرات محصولات کشاورزی دانست و گفت: کشور مبدا صادراتی توقع دارد در فواصل زمانی مشخص تداوم داشته و متوقف نشود؛ قطعا حفظ این راهبرد در کنار بازاریابی، منجر به حفظ بازار صادراتی خواهد شد.

او بیان کرد: خوشبختانه محصولات دارای ظرفیت خوبی مانند، پسته، زعفران، خرما، کشمش و سایر محصولات باغی و صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی داریم که به عنوان حلقه‌های تکمیلی در حوزه صادرات محصولات کشاورزی از سوی بانک توسعه صادرات تأمین مالی می‌شوند.

انتهای پیام /