تابوشکنی در نمایشگاه کتاب ریاض
نمایشگاه کتاب ریاض امسال درحالی برگزار شد که اینبار کتابهایی با مضامینی که مدتها در این کشور تابو محسوب میشوند نیز در بین آثار عرضهشده به چشم میخورند.
به گزارش ایسنا و به نقل از فرانس 24، درحالی که عربستان سعودی به دنبال نوگرایی تصویر بیش از حد محتاط این کشور است، این ماه نمایشگاه کتاب ریاض درحالی برگزار شد که کتابهایی با موضوعاتی همچون سکولاریسم و جادو که سالها تابو محسوب شدهاند نیز در بین آثار مختلف این نمایشگاه وجود دارند.
با این حال به رغم نمایش آثاری که مدتها توسط مقامهای عربستان سعودی رد شدهاند، برخی از ناشران میگویند از آنجایی که هنوز مرزبندیهای جدید مشخص نیست به نوعی از خودسانسوری ادامه خواهند داد.
بر اساس این خبر، از زمانی که «محمد بن سلمان» در سال 2017 به عنوان ولیعهد عربستان منصوب شد، این کشور شاهد اصلاحات اقتصادی، مذهبی و اجتماعی بود که از جمله آنها به ایجاد امکان رانندگی برای زنان و برگزاری کنسرتهای موسیقی مختلط میتوان اشاره کرد.
با این حال این اصلاحات با سرکوب انتقادات همراه بوده و دستگیری فعالان حقوق زنان و خبرنگاران را به دنبال داشته است. همچنان محافظهکاران بسیاری در این کشور وجود دارند که بیم دارند فاصله گرفتن از سنتهای دیرینه به فساد عمومی منجر شود.
یکی از ساکنان اردنی ریاض معتقد است انتخاب کتابهای این نمایشگاه 10 روزه که این هفته به پایان رسید جسورانه و بیسابقه بوده است. برای مثال او میگوید یک کتاب علمی از این نمایشگاه خریداری کرده که منشاء پیدایش را از منظر آفرینش الهی بررسی نکرده است.
در سال 2014، خبرگزاری فرانسه از توقیف بیش از 10هزار نسخه از 420 کتاب در نمایشگاه کتاب سال 2014 ریاض خبر داد.
با این وجود یکی از بازدیدکنندگان سعودی نمایشگاه امسال میگوید برخی از کتابهای امسال از نظر او شوکهکننده بودند چراکه با میراث فرهنگی این کشور تناسب نداشتند.
با اینکه در فضای مجازی هم انتقاداتی به نمایشگاه امسال کتاب ریاض وارد شد اما بسیاری از دیگر شهروندان سعودی از تنوع کتابها خشنود بودند.
انتهای پیام