تامین آب پایدار درمناطق بلوچستان جنوبی و مرکزی
سخنگوی صنعت آب گفت: با بارشهای اخیر در نقاط مختلف بلوچستان جنوبی و مرکزی، برای این مناطق 2 تا 4 سال تامین آب مطمئن خواهیم داشت.
عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب گفت: کشور ما به گونهای است که علیرغم بارشهایی که رخ داده نسبت به شرایط عادی همچنان کمبود بارش داریم. در شرایط فعالی 191 میلی متر متوسط بارش کشور است و این در حالی است که میزان بارشها در متوسط بلندمدت 55 ساله باید 212 میلیمتر باشد؛ به عبارت دیگر از شرایط عادی بارندگی 10 درصد عقب هستیم.
او افزود: البته نسبت به سال گذشته که در همین زمان 181 میلی متر بارندگی ثبت شده بود، 5 درصد افزایش بارش داشته ایم. برخی استانها مانند فارس، بوشهر، خراسان رضوی، تهران، قزوین و چهارمحال و بختیاری مقادیر بارش کم بوده و نسبت به شرایط عادی کمبود بارش داشته ایم.
بزرگ زاده در خصوص شرایط بارشی کشور نسبت به سال گذشته گفت: با 39 درصد کاهش بارندگی در استان بوشهر بیشترین کمبود بارندگی را داریم و در رتبههای بعدی استانهای فارس و خراسان رضوی به ترتیب با 32 و 30 درصد کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته قرار دارند. از طرفی در سیستان و بلوچستان 63 درصد جلوتر از میانگین بلندمدت هستیم و در آذربایجان شرقی و غربی هم 10 درصد رشد بارندگیها را شاهد بودیم.
او ادامه داد: حتی اگر در شرایط عادی هم باشیم، متوسط بارشها در کشور ما، یک سوم متوسط بارشها در جهان است. 750 میلی متر متوسط بارش جهانی در سال و شرایط متوسط کشور ما 250 میلی متر بارندگی است؛ بنابراین باید با بضاعتهای اقلیمی مصرف خود را مدیریت کنیم.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه مجموعه برنامههایی برای تامین آب در سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده گفت: با این بارشها در نقاط مختلف بلوچستان جنوبی و مرکزی، 2 تا 4 سال تامین آب مطمئن خواهیم داشت. در سیستان هم طرحهایی اضطراری، میان مدت و بلند مدت برنامه ریزی شده و در طرح اضطراری ما که شامل چاه و احداث آب شیرین کن میشود، آماده است. در احداث بزرگترین آب شیرین کن خشکی، تمام تجهیزات وارد کشور شده و به زودی این آب شیرین کن طی یک یا دو ماه آینده وارد مدار خواهد شد. البته این برنامهها مانع از دریافت حق آبه هیرمند، که حق مردم سیستان است، نیست.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی