دوشنبه 5 آبان 1404

تحقق 78درصدی آموزش مهارت در مشمولان بیمه بیکاری

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تحقق 78درصدی آموزش مهارت در مشمولان بیمه بیکاری

رئیس سازمان فنی‌وحرفه‌ای از تحقق 78درصدی آموزش مهارت برای بیمه‌بیکاران و 56درصدی برای شاغلان در نیمه نخست امسال خبر داد.

اقتصادی

غلامحسین محمدی,‌رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور درگفت وگوبا خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم, با اشاره به اینکه با وجود تقاضای بالای بازار کار و آموزش‌های گسترده، فقر مهارتی و ناهماهنگی، بین آموزش و نیازهای صنعت، مانع بزرگی برای اشتغال در ایران شده است بیان کرد: بدون اصلاح نظام آموزشی و بازار کار، چرخه ناقص آموزش تا اشتغال، همچنان ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، چالش های اصلی کسب و کار را 3عامل دانست و گفت: نوسانات قیمت مواد اولیه، کمبود سرمایه و فقدان نیروی کار ماهر می تواند به بازار کار ضربه وارد کند.

وی با تأکید بر اینکه فقر مهارتی به یک بحران عمیق تبدیل شده که فراتر از مشکلات اقتصادی، بازار کار را فلج کرده است اظهار داشت: کمبود مهارت در نیروی کار و عدم تطابق جغرافیایی مهارت‌ها با نیازهای بازار. در برخی مناطق، نیروی کار ماهر وجود دارد، اما بازار کار مناسب، برای آن شکل نگرفته یا دسترسی به این نیروها محدود است.

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشوربا بیان اینکه تنها 45درصد آموزش های مهارتی با نیازهای بازار کار همخوانی دارد افزود: به عبارتی می توان گفت که کارآیی آموزش های مهارتی فقط 42درصد است. یعنی کمتر از نیمی از آموزش ها به اشتغال منجر می شود.

محمدی بیان کرد: اتصال سامانه‌های اطلاعاتی، توسعه آموزش‌های دیجیتال، طرح کارافن می تواند در با کیفیت کردن مهارت ها کمک کننده باشد.

توسعه اقتصادی با مدرک حاصل نمی‌شود؛ مهارت شرط اشتغال آینده

وی درباره آماری از گزارش عملکرد 6ماهه سازمان گفت: مطابق آمار مشمولان بیمه بیکاری در 6ماهه ابتدای امسال می بایست حدود 214 هزار و 808 نفرساعت تحت پوشش آموزش مهارت قرار می گرفت که تا کنون حدود 167 هزار و 108 نفرساعت آموزش دیده اند. به عبارتی تا کنون تحقق 78 درصدی از برنامه محقق شده است. همچنین شاغلین بنگاه های اقتصادی مطابق برنامه می بایست 8میلیون و 618هزار و 324 نفر ساعت آموزش می دیدند که تا کنون 4میلیون و 789هزار و 688 نفر ساعت آموزش دیده اند و به عبارتی تحقق 56 درصدی از برنامه بوده است.

محمدی افزود: در طرح راهبردی، پایش و نظارت بر اجرای طرح هم نوا قرار بود 100نفر ساعت آموزش ببینند که حدود 249 نفر ساعت آموزش دیده اند. همچنین در طرح توسعه زیرساخت تولید و فروش بدون کارخانه مقرر شده بود 50نفر ساعت آموزش ببینند اما تا کنون 41 نفر ساعت آموزش دیده اند به عبارتی تحقق 82درصدی از برنامه صورت گرفته است.