جمعه 6 تیر 1404

تست‌های پزشکی مشخص کرد ایمان مرد است / پایان رویای ایمان خلیف: مدال المپیک را پس بده!

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
تست‌های پزشکی مشخص کرد ایمان مرد است / پایان رویای ایمان خلیف: مدال المپیک را پس بده!

با انتشار تستهای پزشکی فدراسیون جهانی بوکس از ایمان خلیف از این بوکسور جنجالی الجزایری خواسته شد مدال طلای المپیک پاریس را پس بدهد.

به گزارش "ورزش سه"، ایمان خلیف، بوکسور الجزایری جنجالی‌ترین ورزشکار حاضر در المپیک 2024 پاریس بود. او که در بوکس زنان شرکت کرده بود با انتقادهای زیادی مواجه بود و گفته می‌شود او از نظر ژنتیکی مرد است و نباید در رقابتهای بوکس با زنان رقابت کند. با اینحال کمیته بین‌المللی المپیک در آن زمان به انتقادها توجهی نکرد و ایمان خلیف در نهایت موفق شد مدال طلای المپیک را به گردن بیاویزد.

اما حالا همزمان با منتشر شدن اطلاعات جدیدی از تست پزشکی درباره جنسیت این بوکسور الجزایری که نشان می‌دهد او واقعا از نظر ژنتیکی مرد است کمیته بین‌المللی المپیک از او خواسته که مدال طلای المپیک را پس بدهد.

ایمان خلیف حدود یک سال پیش در پاریس، در فینال دسته 66 کیلوگرم بوکس زنان با شکست دادن یانگ لیو موفق شد به مدال طلا دست پیدا کند. از آن زمان حتی یک روز نبوده که شاهد جدال منتقدان و هواداران ایمان خلیف بر سر مدال طلای او نباشیم.

منتقدان خلیف از همان روزهای برگزاری المپیک پاریس اشاره می‌کردند که قبل از بازی‌های المپیک، زمانی که ایمان خلیف می‌خواسته در مسابقات جهانی بوکس زنان شرکت کند طبق قوانین در تست فدراسیون جهانی بوکس شرکت کرده و در این تست مشخص شده که از نظر ژنتیک مرد است. به همین علت به او اجازه شرکت در رقابتهای جهانی زنان داده نشده است.

اما فدراسیون جهانی بوکس تا هفته اخیر جزئیات آن تست را منتشر نکرده و در نتیجه هواداران ایمان خلیف مدعی بودند این ادعا عاری از واقعیت است. ولی در روزهای گذشته فدراسیون جهانی بوکس نتایج تستهای او را منتشر کرد. فدراسیون جهانی در همان زمان به ایمان خلیف 21 روز وقت داد که اعتراض خود را به دادگاه عالی ورزش CAS اعلام کند. در نتایج منتشر شده اعلام شد که ایمان خلیف دارای کروموزم‌های ایکس و وای بوده و در نتیجه از نظر بیولوژیک مرد است. بوکسور الجزایری از شکایت به CAS سر باز زد و در نتیجه به او اجازه حضور در رقابتهای جهانی داده نشد.

علت اینکه ایمان خلیف توانست در المپیک پاریس شرکت کند این بود که به دلیل تیرگی روابط بین فدراسیون جهانی و کمیته بین‌المللی المپیک، برگزاری رقابتهای بوکس المپیک پاریس به فدراسوین جهانی این ورزش سپرده نشده بود. علت اختلاف بین این دو نهاد ادعاها درباره فساد مالی در فدراسیون جهانی بوکس و فساد در داوری‌های این رشته بود. در نتیجه کمیته بین‌المللی المپیک خودش راسا برگزاری رقابتهای بوکس را بر عهده گرفت و به خلیف اجازه داد در بوکس المپیک شرکت کند. این کمیته به منتقدان می‌گفت چون در پاسپورت ایمان خلیف، جنیست او زن اعلام شده در نتیجه می‌تواند در بوکس زنان مبارزه کند.

حالا رابطه کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی بوکس ترمیم شده و کمیته بین‌المللی رسما اعلام کرد که فدراسیون جهانی بوکس را به عنوان مسئول رسمی مسابقات این ورزش می‌شناسد. در روزهای اخیر فدراسیون جهانی بوکس اعلام کرد از این پس همه ورزشکاران حاضر در رقابتهای بوکس زنان باید تست بیولوژیک بدهند تا مشخص شود آیا می‌توانند در رقابتهای زنان شرکت کنند یا نه.

رئیس فدراسیون جهانی بوکس که حالا از طرف کمیته بین‌المللی المپیک به عنوان مسئول برگزاری همه مسابقات این رشته ورزشی شناخته می‌شود اعلام کرد که از خلیف خواسته شده که مدال طلای المپیک خود را پس بدهد. او همچنین گفت که این بوکسور الجزایری از این پس اجازه حضور در هیچ مسابقات جهانی یا منطقه‌ای را ندارد و در بازی‌های المپیک بعدی هم در بخش زنان شرکت نخواهد داشت.

تست‌های پزشکی مشخص کرد ایمان مرد است / پایان رویای ایمان خلیف: مدال المپیک را پس بده! 2
تست‌های پزشکی مشخص کرد ایمان مرد است / پایان رویای ایمان خلیف: مدال المپیک را پس بده! 3