تعارض منافع مهمترین عامل ناعدالتی در پرداختی پرستاران
دبیرکل خانه پرستار گفت: متاسفانه روسای دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها خود پزشک هستند و تعارض منافع اجازه نمیدهد که عادلانه تصمیم بگیرند و در واقع باید گفت در کشور شاهد پزشک سالاری هستیم.
محمد شریفیمقدم دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره مشکلات پرستاران اظهار داشت: در حال حاضر اختلاف فاحش حقوق میان پزشک و پرستار تبدیل به چالش اساسی در حوزه درمان شده است که بارها این موضوع از سوی جامعه پرستاران مطرح شده و هیچگاه به آن توجه نشده است.
وی در ادامه بااشاره به این مطلب که متاسفانه در کشور پزشک سالاری حاکم است، گفت: بسیاری از روسای دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها خود پزشک هستند و تصمیمگیرندگان برای کادر درمان، خودشان تعارض منافع دارند و این امر اجازه نمیدهد که عادلانه تصمیم بگیرند.
شریفی مقدم بااشاره به اینکه فرقی ندارد که مسئولان تصمیمگیرنده در این حوزه از کدام جناح باشند، بلکه همه به منافع خود فکر میکنند، گفت: تعارض منافع در همه جا به چشم میخورد. برای مثال قانون تعرفهگذاری از سال 86 تصویب شده و قرار بود اختلاف در پرداخت را کم کند اما امروز در حالی به اجرا رسیده که با هدف اصلی فاصله دارد
دبیرکل خانه پرستار با بیان اینکه طرح قانون تعرفه گذاری خدمات کارشناسی شده نیست، گفت: متاسفانه معلوم نیست این طرح از چه مدلی الگو گرفته شده و برچه اساسی تدوین شده است. مسئولان ذیربط باید به طور دقیق توضیح دهند که با اجرای این طرح، پرستاران چقدر کارانه میگیرند و کف و سقف کارانه پرستاران چقدر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ابهامات زیادی درباره شیوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری وجود دارد، تصریح کرد: نه تنها در مورد نحوه اجرا و نتایج این طرح به پرستاران توضیحی ارائه نمیشود.
به گفته دبیرکل خانه پرستار، چندی پیش به راحتی سقف کارانه در مناطق محروم را حذف کردند. در هیچ کجای دنیا اختلاف حقوق گروه درمانی و پزشک متخصص به اندازه ایران نیست که این موضوع جای تاسف دارد.
بیشتر بخوانید:
10 برابری درآمد مهمترین عامل مهاجرت پرستاران