یک‌شنبه 11 مرداد 1405

تغییرات قیمتی خودروهای وارداتی در مرداد ماه + جدول

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
تغییرات قیمتی خودروهای وارداتی در مرداد ماه + جدول

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، بررسی قیمتی انواع خودرو در بازار وارداتی‌ها نشان می‌دهد که این بازار از ابتدای مرداد تا روز گذشته روند ثابتی را طی کرده است. به نظر می‌رسد این ثبات قیمتی در بازه زمانی بررسی‌شده، تحت‌تاثیر نوسان اندک بهای ارز و برگزاری یک دوره عرضه خودروهای وارداتی در مردادماه رقم خورده است.

در سال جاری پیوند خطی میان نرخ دلار و بهای خودرو بار دیگر مستحکم شده است. اگر نگاهی به بهای این ارز در ابتدای مردادماه بیندازیم، عدد 192هزار تومان را نشان می‌دهد. این در حالی است که روز گذشته قیمت آن به 190هزار تومان رسید. این یعنی نرخ دلار در بازه زمانی بررسی‌شده، یک‌درصد با کاهش مواجه شده است. به این ترتیب، بهای انواع خودروی خارجی نیز تحت‌تاثیر این روند، با ثبات قیمتی و افت محدود همراه شده است. نرخ ارز به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین متغیرهای تعیین‌کننده قیمت شناخته می‌شود. به گفته فعالان بازار، وابستگی ارزی، حساسیت بالای قیمت خودروهای وارداتی را نسبت به نوسانات اقتصادی و سیاست‌های پولی دوچندان می‌کند.

از سوی دیگر، از ابتدای امسال چهار دوره عرضه خودروهای وارداتی برگزار شده که چهارمین مرحله آن در مردادماه انجام شد. در توضیح این وضعیت باید گفت، برگزاری چهار مرحله عرضه خودروهای وارداتی تا مردادماه، نشان می‌دهد که احتمالا سیاستگذار قصد دارد تعداد خودروهای موجود در بازار را به‌صورت منظم و پیوسته افزایش دهد. وقتی خودرو به دفعات و با برنامه عرضه می‌شود، عطش خریداران فروکش می‌کند و جلوی دلال‌بازی و قیمت‌های نجومی گرفته می‌شود. در واقع، این عرضه‌ها کمک می‌کنند تا بازار خودرو از حالت بی‌ثبات و هیجانی خارج شود و به سمت آرامش پیش برود. البته موفقیت نهایی این برنامه در کنترل قیمت‌ها، کاملا به این بستگی دارد که تعداد خودروهای واردشده چقدر است و نرخ ارز در ماه‌های آینده چه وضعیتی داشته باشد.

بازدهی بازار خودروهای وارداتی از ابتدای مردادماه تا دیروز به‌طور میانگین با افت 0.3درصدی مواجه شده است. از بین 10مدل خودروی بررسی‌شده، هفت خودرو ثبات قیمتی، دو خودرو افزایش و یک خودرو کاهش بها را تجربه کردند. در شرایطی میانگین بازار خودروهای وارداتی افت محدود را نشان می‌دهد که این کاهش به وضعیت قیمتی خودروی آئودی مربوط می‌شود. این خودرو که در اول مردادماه 9‌میلیارد و 800‌میلیون تومان در سطح بازار آزاد دادوستد می‌شد، دیروز بهای آن به 9‌میلیارد تومان رسید که این یعنی افت بیش از 8درصدی.

دو خودروی هیوندای النترا و فولکس ID4 اما رشد قیمتی به ترتیب 2.5 و 2.4درصدی را نشان می‌دهند. هیوندای در اول مردادماه پنج‌میلیارد و 900‌میلیون تومان قیمت خورده بود، اما دیروز با افزایش 150‌میلیون تومانی بهای آن به 6‌میلیارد و 50‌میلیون تومان رسید. فولکس نیز در اولین روز مردادماه هشت‌میلیارد و 200‌میلیون تومان معامله شد؛ اما روز گذشته بهای آن با افزایش 200‌میلیون تومانی به 8میلیارد و 400‌میلیون تومان رسید.
تغییرات قیمتی خودروهای وارداتی در مرداد ماه + جدول 2