یک‌شنبه 23 شهریور 1404

تفاوت عبرت‌آموز زهیر و شمر

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش مشرق تقی دژکام در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: زهیر و شمر هر دو، هم در کربلا بودند و هم در صفین. در جنگ صفین، زهیر در کنار معاویه بود و شمر در کنار امیرالمؤمنین. زهیر در هر دو میدان صفین و کربلا بنا بر فطرت عمل کرد و شمر در هر دو، بنا بر طبیعت.

زهیر در صفین به امر فطرتش رفته بود؛ چون می‌خواست به‌خاطر مظلوم با ظالم بجنگد، اما ظالم را اشتباه گرفته بود. شمر هم در هر دو میدان به دنبال قدرت بود. او هم اشتباه کرده بود و خیال می‌کرد که در کنار علی «علیه‌السلام» به قدرت دست پیدا می‌کند. هر دو در میدان کربلا اشتباهشان را اصلاح کردند.

آنچه اساسی است این است که انسان همه زینت‌های دنیا را فدای فطرت کند. امنیت بزرگترین زینت این حیات است. انسان باید نا امنی در کنار خدا را بر امنیت در مقابل خدا ترجیح دهد.

شمر در عصر تاسوعا صدا زد: «أین بنو أختنا» (خواهرزاده‌های ما کجایند)؟ حضرت عباس «علیه‌السلام» جواب نداد. امام حسین «علیه‌السلام» به برادرش عباس فرمود: «أجیبوه و ان کان فاسقا» (پاسخش را بده، اگرچه فاسق است)؛ یعنی با اینکه می‌دانید فاسق است و نمی‌خواهید جوابش را بدهید، ولی باید جوابش را بدهید.

حضرت عباس «علیه‌السلام» ناچار گفت: چه می‌گویی؟ شمر گفت: من برای تو و برادرهایت امان آورده‌ام. حضرت عباس «علیه‌السلام» امان نامه او را رد کرد. او امنیت در کنار شمر، عبیدالله و یزید را نخواست و نا امنی در کنار ذریه پیامبر «صلی‌الله علیه» را برگزید. در واقع می‌گوید: راحتی، آزادی، امنیت، شهرت، قدرت، عزت، همه فدای تو!

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.