جمعه 9 آذر 1403

تلاش دولت برای پیوستن روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به شبکه ملی اطلاعات

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تلاش دولت برای پیوستن روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به شبکه ملی اطلاعات

یاسوج - ایرنا - با پیوستن 61 روستای کهگیلویه و بویراحمد به شبکه ملی اطلاعات، 75 درصد از روستاهای بالای 20 خانوار تحت پوشش این شبکه قرار گرفتند و استان یک گام به پوشش صد در صدی اینترنت در روستاها نزدیک شد.

بهره مندی و دسترسی روستاها به زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی از شاخص های مهم توسعه است که تاثیر مستقیم و شگرفی روی زندگی، فرهنگ، اقتصاد، آموزش، معیشت و بافت اجتماعی روستاها خواهد داشت و اگرچه ممکن است بسیاری دسترسی به اینترنت را جز نیازهای ثانویه ساکنان روستاها بدانند اما واقعیت این است در سالی مثل سال 99 که ویروس کرونا همه دنیا را تحت تاثیر قرار داد معلوم شد که زیرساختهای ارتباطی به اندازه جاده و آب آشامیدنی برای ادامه حیات روستاها حیاتی و در اولویت است.

دولت یازدهم و دوازدهم بر این باور است برخلاف موارد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، سرعت رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات به گونه ای است که هرگونه عقب ماندگی روستا از شهر در دسترسی به زیرساختهای ICT، شکافی عمیق و فاصله ای مضاعف میان روستا و شهر را رقم خواهد زد.

به همین دلیل یکی از مهمترین سیاست های دولت تدبیر و امید، بهبود و توسعه زیرساخت های اینترنت پر سرعت روستایی است تا شکاف های اجتماعی و طبقاتی که در طول سالیان مختلف و در اثر نگاه های نامتوازن در حوزه های مختلف میان شهرها و روستاها ایجاد شده در حوزه دیجیتال و فناوری اطلاعات، به وجود نیاید.

استان کهگیلویه و بویراحمد جزو آن استان هایی است که همواره به دلیل موقعیت جغرافیایی و حتی تاریخی و فرهنگی در بسیاری از شاخص ها فاصله بسیاری با کشور داشته است اما در شاخص های فناوری اطلاعات و ارتباطات با توجه ویژه دولت، جز استان های برخوردار محسوب می شود.

آنچنان که استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آیین بهره‌برداری از توسعه خدمات دیجیتال ایرانسل، در روستای شهنیز از توابع شهرستان مارگون گفت: با اتصال 61 روستا به شبکه ملی اطلاعات، استان یک گام به اتصال صددر صدی 721 روستای با جمعیت بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات نزدیک تر می شود و با پوشش صد در صدی اینترنت در روستاها تا پایان سال، برای نخستین بار کهگیلویه و بویراحمد همزمان با کشور، به یکی از شاخص های مهم توسعه دسترسی پیدا می کند.

حسین کلانتری در این آیین که که صبح امروز شنبه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد افزود: با پیوستن 61 روستای استان به شبکه ملی اطلاعات، تعداد روستاهای بالای 20 خانوار برخوردار از اینترنت استان به 560 مورد رسید و تا پایان سال 161 روستای باقیمانده نیز به شبکه ملی اطلاعات می پیوندند.

وی ادامه داد: در مجموع یک هزار و 34 روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات پیوستند که از این تعداد 60 روستا یعنی حدود 6 درصد متعلق به کهگیلویه و بویراحمد است در حالی که جمعیت و مساحت این استان حدود یک درصد کشور است.

کلانتری افزود: اتصال روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات با اعتباری افزون بر 304 میلیارد و 150 میلیون تومان انجام شد که سهم کهگیلویه و بویراجمد از این اعتبارات، بیش از 236 میلیارد ریال یعنی حدود 7.5 درصد کل اعتبارات است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد یادآوری کرد: با اقدام امروز دولت و وزارت ارتباطات، شهرستان مارگون با جمعیتی افزون بر 29 هزار نفر و 69 روستا از اینترنت بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه دسترسی به اینترنت یکی از نیازهای ضرورس جامعه بشری است، یادآوری کرد: شیوع ویروس کرونا و تبعات آن نشان داد اگر قرار است فرزندانمان از شرایط آموزشی بهره مند باشند باید زیر ساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم باشد تا به آموزشهای مختلف دسترسی پیدا کنند.

کلانتری گفت: توسعه کسب و کارهای اینترنتی، استارت آپها و مشاغل مرتبط با اینترنت ایجاب می کند زمینه دسترسی تمامی مردم استان به شبکه ملی اطلاعات ایجاد شود.

بیش از31 درصد از دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد به خصوص در روستاها و مناطق عشایری پس از شیوع کرونا و راه اندازی آموزش مجازی به دلیل دسترسی نداشتن به زیرساختهای این نوع از آموزش با مشکلاتی روبرو شدند.

بر اساس سرشماری مفوس و مسکن سال 95، جمعیت استان بیش از 713 هزار نفر است. بیش از 594 هزار و 752 مشترک اینترنت پر سرعت در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

این استان 1643 روستای دارای سکنه دارد که 721 روستای آن بیش از 20 خانوار جمعیت دارند. تعداد روستاهای متصل به اینترنت پهن باند استان 827 روستاست.

92 درصد روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد حداقل به یک سرویس ارتباطی دسترسی دارند و 70 درصد روستاهای استان با احتساب تمام تکنولوژی ها (گران و ارزان و ای دی اس ال، تری جی و فور جی) به اینترنت دسترسی دارند.

شاخص توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کهگیلویه و بویراحمد در بین استانهای کشور 19 است.

ضریب نفوذ همراه اول در استان 95.99 درصد و ضریب نفوذ ایرانسل 38.12 درصد و ضریب نفوذ اینترنت ثابت 5.24 درصد، ضریب نفوذ پهن باند سیار 74.70 است.

*س_برچسب‌ها_س*