یک‌شنبه 8 شهریور 1405

تمهیدات وزارت نیرو برای گذر از اوج مصرف برق در تابستان 1402

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تمهیدات وزارت نیرو برای گذر از اوج مصرف برق در تابستان 1402

وزارت نیرو برای گذر از تابستان 1402 بدون خاموشی و تامین برق مورد نیاز کشور، از سال گذشته برنامه‌ریزی کرده است.

به گزارش مشرق، تجربه تلخ خاموشی‌های تابستان 1400 باعث نارضایتی مردم شده بود؛ با این وجود دولت سیزدهم با جدیت خود را به‌کار گرفت تا دیگر شاهد تجربه خاموشی‌ها نباشیم که تابستان 1401 را بدون خاموشی در کشور سپری کردیم.

گرچه وزارت نیرو در سال 1401 اجازه بروز خاموشی را نداد، اما ای وزارتخانه برای تامین برق تابستان امسال نیز برنامه ریزی کرده است و برای رفع کامل نگرانی مردم برنامه افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها را از زمستان 1401 آغاز کرد.

در همین رابطه «مصطفی رجبی مشهدی» سخنگوی صنعت برق گفت: برنامه‌ریزی برای افزایش بیش از 7 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های جدید و ارتقای نیروگاه‌های موجود تا تابستان سال 1402 انجام شده است.

وی افزود: وزارت نیرو در سال دوم دولت مردمی سیزدهم برنامه‌ای مشتمل بر 140 اقدام را تنظیم کرده که شامل سه بخش تولید و تأمین برق، مدیریت مصرف و تقاضا و برنامه‌های ضروری برای رفع محدودیت‌های شبکه انتقال و فوق توزیع کشور در تابستان 1402 می‌شود.

رجبی مشهدی گفت: این 140 برنامه در حوزه تولید منجر به افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌های جدید به میزان 6 هزار مگاوات و همچنین افزایش ظرفیت نیروگاه‌های موجود و رفع نیروگاه‌های آسیب‌دیده در مجموع به میزان یک هزار 700 مگاوات است و بر این اساس 7 هزار و 700 مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های موجود افزوده خواهد شد تا بتوان تابستان را از لحاظ ظرفیت تولید به شکل مطمئن‌تری پشت سر بگذاریم.

آغاز عملیات اجرایی 63 پروژه مهم در حوزه شبکه‌های انتقال برق

سخنگوی صنعت برق در باره پیش‌بینی برنامه‌های کاربردی در بخش شبکه‌های انتقال بیان کرد: در بخش شبکه‌های انتقال با توجه به محدودیت‌هایی که سال 1401 در تأمین برق وجود داشت، 47 برنامه شامل 63 پروژه پیش‌بینی شد که شامل خطوط انتقال و همچنین احداث پست‌های انتقال و فوق توزیع بوده که در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران درباره اقدام‌های صورت گرفته برای احداث نیروگاه‌های اختصاصی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده در توسعه برق صنایع 1478 مگاوات نیروگاه حرارتی صنایع تا اوج بار مصرف برق 1402 در مدار تولید قرار خواهند گرفت. این حجم تولید شامل پنج ساختگاه است.

وی گفت: نیروگاه سمنان واحد چهارم خود را به‌زودی در مدار تولید قرار خواهد داد، در فولاد مبارکه دو واحد نیروگاهی کلاس F در مجموع به ظرفیت 614 مگاوات و همچنین واحدهای اول نیروگاه‌های گل‌گهر، لامرد و المهدی برای شرکت‌های فولاد گل‌گهر، آلومینیوم سالکو و آلومینیوم المهدی احداث می‌شوند.

به گفته رجبی مشهدی، با ظرفیت‌هایی که واحدهای نیروگاهی صنایع مذکور اختصاص می‌دهند، در تابستان 1402 اجرای برنامه‌های «مدیریت مصرف» بخش صنعت نسبت به سال قبل کاهش پیدا خواهد کرد.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی انجام‌شده، انرژی بیشتری را تحویل بخش‌های متقاضی کشور به‌ویژه صنعت دهیم و در بخش خانگی، تجاری و خدمات محدودیت و یا خاموشی نداشته باشیم.