پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

توزیع سوخت رایگان در پمپ بنزین مرزی؛ جذب گردشگر خارجی یا شیوه جدید قاچاق سوخت؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
توزیع سوخت رایگان در پمپ بنزین مرزی؛ جذب گردشگر خارجی یا شیوه جدید قاچاق سوخت؟

یک جایگاه عرضه سوخت در سیستان و بلوچستان، طی ایام نوروز برای مسافران خارجی سوخت رایگان توزیع کرده که واکنش‌های متفاوتی به همراه داشته است.

طبق اعلام شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران، از روز یکم تا سیزدهم فروردین امسال به صورت میانگین 107 میلیون و 700 هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال (83.4 میلیون لیتر بنزین) رشد 29.3 درصدی داشته است.

تصویر یک بنر در یکی از جایگاه عرضه سوخت در سیستان و بلوچستان، در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد، این جایگاه طی ایام نوروز برای گردشگران خارجی سوخت رایگان توزیع کرده که واکنش‌های متفاوتی به همراه داشته است.

آقای امیرمحمد پرهام فر سرپرست دفتر پیشگیری از قاچاق فرآورده‌های نفتی پیش تر گفته بود، این ستاد در نقاط آسیب‌زای قاچاق که بیشتر مربوط به برخی استان‌های مرزی می‌شود، بخشی از مقررات نحوه سوختگیری را اجرا می‌کند که طرح کدینگ کارت‌های سوخت استان سیستان و بلوچستان، یکی از این طرح‌هاست.

طبق طرح کدینگ، کارت‌های مهاجر قابلیت سوختگیری در جایگاه‌های سوخت را ندارند و غیرفعال هستند و فقط کارت‌های بومی، امکان استفاده دارند.

آقای رضا نواز سخنگوی انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده‌های نفتی در این خصوص گفت: صحت این بنر در جایگاه سوخت مورد نظر تایید می‌شود که مورد انتقاد جایگاهداران سوخت قرار گرفته؛ چرا که جایگاهداران در حال اخذ نرخ حق العمل جدیدشان از دولت هستند. جایگاهداران وضعیت مالی خود را بد می‌دانند و این خبر آن‌ها را ناراحت کرده و منجر به اعتراضشان نسبت به مالک این جایگاه شده است.

به گفته او، 454 جایگاه سوخت کشور ورشکسته هستند و هزار و 950 جایگاه نیز به مرحله زیاندهی رسیده اند؛ این در حالی است که طبق آمار وزارت نفت، حدود 4 هزار و 200 جایگاه بنزین و نفتِ گاز (گازوئیل) در سراسر کشور وجود دارد و یعنی، حدود نیمی از جایگاه‌های سوخت کشور ورشکسته یا زیانده هستند.

آقای علی اصغر عباسی مدیر عملیات شرکت پخش فرآورده‌های نفتی هم گفت: در قانون محدودیتی برای توزیع رایگان سوخت از سوی جایگاهداران وجود ندارد؛ چرا که سوخت را از دولت خریداری و توزیع می‌کنند. این جایگاه سوخت نیز سوخت را از دولت خریداری کرده و با نرخ 3 هزار تومان برای بنزین و 600 تومان برای گازوئیل؛ یعنی آزاد به گردشگران تحویل داده است.

او می‌گوید: محدودیت قانونی برای این اقدام وجود نداشته؛ اما کار خوبی نبوده که از بومیان هزینه دریافت و به گردشگران سوخت رایگان داده شود. جزئیات بیشتر این مسئله از سوی مدیریت پخش فرآورده‌های نفتی استان در حال پیگیری است و اطلاعات بیشتر را به محض دریافت، ارائه می‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی