توسعه زنجیره ارزش و جلوگیری از خامفروشی، راهکار اصلی پیشروی صنعت پتروشیمیهای متانولی
اله وردی دهقانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره میزان منطقی بودن اعطای یارانه انرژی به پتروشیمیهای متانولی و سودده نبودن اعطای این یارانه گفت: متانول ارزش پتروشیمیایی خیلی بالایی دارد و قابلیت تبدیل به اتیلن و پلی اتیلن است و ارزش سوختی بالایی هم دارد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: با توجه به اینکه کشوری...
اله وردی دهقانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره میزان منطقی بودن اعطای یارانه انرژی به پتروشیمیهای متانولی و سودده نبودن اعطای این یارانه گفت: متانول ارزش پتروشیمیایی خیلی بالایی دارد و قابلیت تبدیل به اتیلن و پلی اتیلن است و ارزش سوختی بالایی هم دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: با توجه به اینکه کشوری نفت خیز هستیم متانول هم می تواند به صورت ترکیبی به عنوان سوخت مورد استفاده قرار بگیرد ولی سوخت های فسیلی به طور کلی به عنوان سوخت ولی محصول تولید می کنند منجر به افزایش گرمای جهانی می شوند.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه بیان کرد: اگر پتروشیمی های متانولی ما که گاز طبیعی را به صورت یارانه ای دریافت می کنند و آن را به متانول تبدیل می کنند، باید زنجیره ارزش خود را توسعه دهند صنایع پایین دستی را توسعه دهند و متانول را تبدیل به مواد پتروشیمیایی کنند.
دهقانی در ادامه با بیان اینکه ما نمی گوییم که آنها متانول را صادر نکنند بلکه آنها باید این محصول را به همراه ارزش افزوده صادر کنند نه اینکه آن را به صورت خام صادر کنند.
این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: پتروشیمی های متانولی متانول را در حال حاضر به صورت نیمه خام صادر می کنند، در حالی که باید این متانول را به صورت محصول نهایی صادر کنند و برای دولت درآمدزایی هم کنند و هم به اشتغال زایی کمک کنند که اقتصاد و کشور ما فوق العاده به آن نیازمند است.
این نماینده مجلس یازدهم در ادامه بیان کرد: ما می توانیم جلوی این چرخه باطل را در متانولی ها بگیریم، با توجه به اینکه این محصولات خام و نیمه خام متانولی برای ما ارزش فراوانی دارند به عنوان مثال با وضع عوارض بر صادرات این محصولات می توانیم از شدت صادرات آن بکاهیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه با بیان اینکه این مواد خام برای ما فرصتی برای خلق ثروت است توضیح داد: در این شرایط کسانی که نمی خواهند در این جا سرمایه گذاری کنند که منجر به تولید محصولات با ارزش افزوده شود باید دولت به مقدار بالایی از آنها عوارض صادرات بگیرد تا خام فروشی برای آنها اقتصادی نباشد.
دهقانی بیان کرد: در واقع در محاسبه متانولی ها به این نتیجه برسند که وقتی متانول را به محصول نهایی تبدیل کرده و سپس صادر کنند، برایشان سودآوری خواهد داشت و در شرایطی که به صورت نیمه خام و خام صادر کنند باید سود خوبی به نسبت شراطی که در صادرات محصول نهایی برای آنها در نظر گرفته می شود، برای آنها وجود نداشته باشد.
دهقانی در پایان افزود: این پتروشیمیهای متانولی باید به نقطه ای برسند که برای تولید محصول نهایی اقدام به توسعه زنجیره ارزش خود کنند تا محصولی با کیفیت و ماطبق را استانداردهای جهانی تولید کرده باشند.