توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر / جریان پرسود اقتصاد در حرکت است
استفاده از انرژی های تجدید پذیر می تواند یکی از اقتصادی ترین اقدامات و یک روش عالی برای مدیریت مصرف انرژی باشد.
مدتی است که صحبت های بسیاری برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر در کشور مطرح می شود و دولت نیز اعلام کرده است که قرار است تسهیلات خوبی را برای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در اختیار قرار دهد.
رئیس انجمن توسعه انرژی سبز گفت: انرژیهای تجدید پذیر امروز به جریان پر سود با آیندهای درخشان در ایران تبدیل شده و پذیرای سرمایههای مردمی شدهاند.
محسن عرب در تشریح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور اظهار داشت: زنجیرههای فناوری و محصولی که تاکنون در کشور توسعه پیدا کردند، از حمایت مستقیم دولت برخوردار بودهاند.
رئیس انجمن توسعه انرژی سبز ادامه داد: برای مثال زنجیره فولاد به عنوان یکی از سوددهترین زنجیرههای اقتصادی فعال در کشور، انرژی رایگان، دسترسی به تسهیلات بانکی و حمایتهای قانونی از جمله معافیتهای سنگین مالیاتی را پشت سر خود میبینند.
وی افزود: حمایت برای دورهای خاص لازم است، اما در صورتی که طولانی مدت شود، به شکلگیری رانت در اقتصاد ختم خواهد شد.
عرب با اشاره به برنامه توسعه تجدیدپذیرها گفت: در ابتدای مسیر توسعه تجدیدپذیرها هستیم، اما خبری از حمایت مستقیم دولت نیست، البته حمایتهای غیر مستقیم از جمله اصلاح سازوکار قانونی پرداخت یا توسعه بازار این حوزه وجود دارد.
رئیس انجمن توسعه انرژی سبز گفت: ادامه این روند در طولانی مدت مثبت ارزیابی میشود، چرا که با گسترده شدن عوامل تولید در بازار شاهد اولین زنجیره موثر فعالیت در اقتصاد ایران خواهیم بود.
عرب تاکید کرد: امروز تجدیدپذیرها به جریان پر سود با آیندهای درخشان در ایران تبدیل شده و پذیرای سرمایههای مردمی است.
افتتاح نیروگاه های خورشیدی می تواند یکی از موثر ترین راه های ممکن برای تولید برق و جبران ناترازی صنعت برق باشد.
مدیرکل دفتر نظارت بر احداث و تولید نیروگاههای ساتبا گفت: عملیات اجرایی مگاطرح ویژه احداث 4500 مگاوات نیروگاه خورشیدی برای بهره برداری در پیک مصرف بار سال 1403 آغاز شد.
در فرایند احداث نیروگاههای تجدید پذیر، با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی اولویت ساتبا استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید داخل با ملاحظات رعایت قیمت رقابتی و امکان تأمین تجهیزات در بازه زمانی کوتاه و مطابق با برنامه زمانبندی احداث و بهرهبرداری از این نیروگاهها است.
"علی شب نورد" ضمن اشاره به اهمیت و ضرورت توسعه انرژیهای تجدید پذیر در کشور و با هدف رفع ناترازی و حمایت از سرمایهگذاران در این حوزه، به تشریح برنامه وزارت نیرو برای احداث 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در طول مدت برنامه هفتم توسعه و احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر تا نیمه سال 1404 پرداخت. همچنین در این راستا مدلهای خرید برق متنوعی برای حمایت از سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح انواع مدلهای سرمایه گذاری پرداخته و گفت: برای جذب سرمایه در این بخش مدلهای خرید برق متنوعی طرحریزی شده است که بخشهای متفاوتی را در بر میگیرد؛ از جمله آنها میتوان به مدل خرید برق به صورت ارزی و ریالی بر اساس مجوزهای اخذ شده از شورای عالی اقتصاد برای احداث 8500 مگاوات نیروگاه خورشیدی و 3000 مگاوات نیروگاه بادی از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید اشاره کرد.