سه‌شنبه 27 آبان 1404

تولید قراردادی دام راه حلی برای کاهش مشکلات عشایر در تامین نهاده دامی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تولید قراردادی دام راه حلی برای کاهش مشکلات عشایر در تامین نهاده دامی

مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایر گفت: امسال تولیدقراردادی برای 2 میلیون راس پیش بینی کردیم که برای این میزان 285 هزارتن نهاده دامی توزیع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - فضل خرم مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر دامداران متحرک گفت: امسال 224 هزارتن نهاده خریداری کرده ایم که از این میزان 209 هزارتن در بین عشایر توزیع شده است که میزان عرضه نهاده های دامی نسبت به سال قبل 160 درصد رشد داشته است.

به گفته وی، با توجه به خشکسالی شدید و افزایش میزان خرید و توزیع نسبت به سال قبل، اما مشکل عشایر به مراتب بیش از سال گذشته است.

خرم ادامه داد: با استمرار روند فعلی تامین نهاده، بخشی از دام مولد جامعه عشایری در بازار عرضه خواهد شد که براین اساس تولید گوشت قرمز نگران کننده خواهد بود‌.

این مقام مسئول با اشاره به قیمت بالای نهاده در بازار بیان کرد: با توجه به تامین نهاده بالاتر از نرخ مصوب، قیمت تمام شده تولید افزایش می یابد که براین اساس تقاضا برای خرید گوشت کاهش می یابد و در نهایت تولیدکننده نمی تواند محصول خود را عرضه کند که برای جلوگیری از ضرر بیشتر، دام خود را در بازار بفروش رساند.

وی قیمت تمام شده هرکیلو دام زنده 315 تا 320 هزارتومان اعلام کرد و افزود: قیمت هرکیلو لاشه در کشتارگاه 650 تا 680 هزارتومان است.

به گفته خرم، با توجه به پراکندگی جامعه عشایر، دام عشایر مشمول شیوع تب برفکی قرار نگرفته است.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک عشایر درباره آخرین وضعیت تولید قراردادی دام‌گفت: با اجرای تولید قراردادی امنیت روانی برای جامعه عشایر ایجاد می شود که براین اساس از شرایط فعلی می توان عبور کرد تا سال آتی دید که شرایط بارش چگونه خواهد بود. گفتنی است قرارداد دام عشایر در کارگروه تنظیم بازار تصویب شد که پس از امضای قرارداد در معاونت امور دام اجرایی خواهد شد، امسال تولیدقراردادی برای 2 میلیون راس پیش بینی کردیم که برای این میزان 285 هزارتن نهاده دامی توزیع خواهد شد.