شنبه 10 آذر 1403

جزئیات شگفت‌انگیز اینترنت ماهواره ایی جهانی

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
جزئیات شگفت‌انگیز اینترنت ماهواره ایی جهانی

اقتصاد نیوز: اینترنت جهانی استارلینک (Starlink) پروژه‌ای عظیم بوده که توسط میلیاردر جنجالی، ایلان ماسک هدایت می‌شود؛ اخیرا این نابغه دنیای فناوری اطلاعات مهمی را در این رابطه به اشتراک گذاشته است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، تازه‌ترین اقدامات برای عملی کردن پروژه شگفت‌انگیز اینترنت جهانی استارلینک (Starlink) در روزهای گذشته عملی شدند. سرمایه‌دار و نابغه دنیای فناوری، ایلان ماسک (Elon Musk)، مجری این طرح بوده و همان‌طور که از اسم پروژه می‌توان فهمید، قرار بر این خواهد بود که از طریق ارسال تعداد بسیار زیادی ماهواره به فضا، تمامی مردم جهان از پوشش اینترنت برخوردار شوند. اخیرا هم ماسک جزئیات هیجان‌انگیزی را مورد پروژه استارلینک منتشر کرده است. در بررسی این خبر با ما همراه باشید.

در 22 آوریل تعداد 60 ماهواره جدید به مجموعه ماهواره‌هایی که کمپانی هوافضای ایلان ماسک، اسپیس ایکس (SpaceX)، به فضا فرستاده بود، اضافه شد. انتشار این خبر جنجال زیادی به پا کرد و علاقه‌مندان پرسیدند که چه زمانی برنامه استارلینک به فاز بهره‌برداری خواهد رسید.

تا پیش از این گفته شده بود که ماسک قصد دارد اینترنت جهانی استارلینک را در سال 2020 راه‌اندازی کند، اما در فردای پرتاب جدیدترین ماهواره‌ها به فضا، این سرمایه‌دار بزرگ در توییتی برنامه زمانی فازهای اولیه پروژه را به علاقه‌مندان اعلام کرد.

برنامه استارلینک اسپیس ایکس به کمک تعداد زیادی ماهواره کوچک و جم و جور که برای ساکنان زمین پوشش اینترنتی فراهم می‌کنند، عملی خواهد شد؛ علاوه بر نقاط کور کره زمین، در مناطقی که سرعت اینترنت پایین بوده و یا سرویس دهنده محلی مبلغ زیادی برای پوشش اینترنت دریافت می‌کند، ماهواره جهانی اسپیس ایکس راه چاره‌ای برای اتصال به اقیانوس بی‌پایان اینترنت خواهد بود.

مدتی پیش مدیران اسپیس ایکس اعلام کرده بودند که با رسیدن تعداد ماهواره‌های موجود در مدار به عدد 400، اولین مراحل بهره‌برداری از اینترنت جهانی استارلینک شروع می‌شود؛ پرتاب 60 ماهواره جدید در 22 آوریل، تعداد تجهیزات معلق پروژه که در مدار سیاره قرار دارند را به 420 رساند و به همین دلیل، زمزمه‌ها در مورد فاز عملیاتی استارلینک آغاز شد. البته لازم به ذکر است که به صورت کلی، برنامه اینترنت سراسری ایلان ماسک نیازمند قرار گیری 12 هزار ماهواره کوچک در مدار زمین خواهد بود.

همان‌طور که در تصویر بالا از توییت ایلان ماسک، یک روز پس از پرتاب تازه‌ترین ماهواره‌های استارلینک می‌بینیم، اسپیس ایکس قصد دارد تا یک فاز ابتدایی (بتا) را به شکل خصوصی تا سه ماه آینده عملی کند و فاز بتای عمومی هم تا شش ماه دیگر وارد مرحله کاربردی خواهد شد؛ این مراحل از عرض‌های جغرافیایی بالا یا همان مناطق نزدیک‌تر به قطب‌های زمین شروع می‌شوند.

البته پروژه اینترنت جهانی استارلینک با مخالفت‌هایی هم رو به رو شده و اکثر منتقدان بحث آلودگی نوری و اختلالات ایجاد شده در تحقیقات ستاره شناسی را به عنوان یکی از آثار مخرب فرستادن این حجم از ماهواره‌های کوچک به فضا مورد توجه قرار داده‌اند. مدتی پیش هم ستاره شناسی در حساب توییتری‌اش با انتشار تصویری از آلودگی نوری ناشی از عبور زنجیره ماهواره‌های استارلینک، توجه بسیاری را به این موضوع جلب کرد. ایلان ماسک به تازگی در یک توییت به بحث آلودگی نوری برنامه اینترنت سراسری پرداخته و اعلام کرده که در مراحل آینده تلاش بر این خواهد بود که امکان مشاهده تجهیزات معلق در آسمان کاهش یابد.

این مطلب برایم مفید است بلی 1 نفر این پست را پسندیده اند