جشنواره فیلم فجر
جشنواره فیلم فجر
بسیاری از کارگردانان و تهیهکنندگان یا آثار خود را در این روزها به پایان رسانده و مراحل تدوین خود را پشت سر میگذارند یا برخی دیگر تازه میخواهند آثار خود را در این روزهای پایانی تابستان کلید زده تا به مهمترین رویداد سینمایی کشور یعنی چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر برسانند.
موجود ناشناخته در فیلم را می توان استعاره ای از ویروس کرونا دانست، همانطور که جدال میان علم و خرافه در سراسر جهان در مواجه با این ویروس همچنان پابرجاست.
فیلم «زالاوا» که در حال و هوای سال 1978 میلادی در روستایی کوهستانی و کردنشین در ایران ساخته شده، باورهای علمی و منطقی را در مقابل خرافات قرار می دهند، موضوعی که بسیار مرتبط با شرایط کنونی در مواجهه با ویروس کرونا در دنیاست.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از ورایتی، آلیسا سیمون منتقد ورایتی در نقدی که بر «زالاوا» اولین فیلم بلند ارسلان امیری نوشته است از این فیلم به عنوان فیلمی یاد میکند که با تمرکز بر اعتقادات علمی و منطقی در برابر خرافه در دهکدهای کردنشین ساخته شده است. وی مینویسد: در این داستان که در سال 1978 میگذرد در عین حال قبل از اینکه وارد تراژدی شویم، با یک شوخ طبعی حیلهگرانه...
دغدغه مرحوم دری وحدت قومی و استقلال کشور ما ایران در مقابل استعمارگران و نفوذ بود و همین باعث شد که مافیای سینمای دهه 60 او را طرد و تحریم کند زیرا با ذائقه آنها جور نبود و او را خودی نمیدانستند.
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - فاطمه قربانی رضوان؛ «اگر نیت یک ساله دارید، برنج بکارید... اگر نیت ده ساله دارید، درخت غرس کنید... اگر نیت صد ساله دارید آدم تربیت کنید؛ سینماتوگراف آدم تربیت میکند...» این دیالوگ ماندگار فیلم ناصرالدین شاه آکتور سینما است که تکرار آن در این روز لطف مضاعف دارد؛ امروز روز سینما. پنج سال پس از اختراع سالن سینما توسط برادران لومیر در سال 1279 «سینما...
امروز 21 شهریورماه همزمان با روز ملی سینما موزه سینمای ایران بخش هایی از گفتگوی تفصیلی «رسول صدرعاملی» در گفتگو «فریدون جیرانی» از چهرههای ماندگار و نامدار سینمای ایران را منتشر کرده است که در زیر میخوانید.
رسول صرعاملی، فیلم «گل های داودی» را مهم ترین فیلمش می داند و فیلم زندگی با چشمان بسته را بهترین فیلمش می داند و در عین حال با اشاره به قصه فیلم «قربانی» می گوید: اگر قرار باشد دوباره یکی از فیلمهایم را بسازم همین فیلم را انتخاب می کنم، زیرا به لحاظ شرایط اجتماعی و حرفی که قصه میزند متفاوت بود.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: سینما دیگر هیچ گاه به دوران پیش از کرونا برنخواهد گشت، بلکه قویتر از پیش، با یک بازوی قوی به نام ابزارهای اینترنتی کار خود را پیش خواهد برد. ما نیز ناچاریم خود را با این شرایط جدید منطبق کنیم و به جای انکار و اصرار بر ملاک های پیشین، این زیست بوم متفاوت و پسادیجیتال را به رسمیت بشناسیم.
محسن رفیقدوست در مراسم رونمایی از کتاب «مهدی عراقی را بکش» گفت: حاجمهدی عراقی هم ذوالابعاد بود و هم جامعالاطراف. او یک داشمشتی و اسلامشناس واقعی بود.
در پی موفقیت فیلم «زالاوا» در هفتاد و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم ونیز، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی پیام تبریکی را منتشر کرد.
محمدحسین مهدویان گفت: مساله من ایران بوده و این موضوع هیچ وقت تغییر نکرده است. اگر میگویید من عوض شدم، بروید یک بار دیگر از فیلم اول من، از «آخرین روز زمستان» از «ایستاده در غبار» بیایید تا امروز و ببینید موضع من راجع به ایران و راجع به وطنی که در آن رشد کردم و عاشقش هستم، آیا تغییر کرده یا نکرده.
«دینامیت» با بیش از 10 میلیارد و 500 میلیون تومان فروش در 60 روز اکرانش، هفته گذشته، 740 میلیون تومان از گیشه درآمد به دست آورده که اگرچه برای شرایط کرونایی بد نیست، ولی نشان دهنده افت فروش این فیلم کمدی، به نسبت ماه نخست اکران فیلم است. «درخت گردو» هم که 12 روز است روی پرده آمده، هفته پیش، 448 میلیون تومان فروخته که برای یک درام تلخ، عدد خوبی است.
فکر میکنم از داخل خون درآمدن رستگاری و رشد برای آدم ایجاد میکند. تصویر کردن عریان خشونت در هنرهای نمایشی و ادبیات، تا حدی مانع رواج خشونت در زندگی واقعی میشود.
فیلم سینمایی «زالاوا» نخستین ساخته «ارسلان امیری» در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر اکران شد و توانست علاوه بر اقبال مخاطبان و نقدهای مثبت منتقدان بخشی از مهمترین جوایزهای این دوره از جشنواره فیلم فجر را از آن خود نماید.