شنبه 10 آذر 1403

جمع‌آوری روان‌آب‌های شهر اصفهان نیازمند حفر 16هزار چاه جذبی است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جمع‌آوری روان‌آب‌های شهر اصفهان نیازمند حفر 16هزار چاه جذبی است

اصفهان - معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: مطالعات جمع آوری و استحصال روآن‌آب‌های شهری در اصفهان انجام شده و برای اجرای آن به احداث 300 کیلومتر کانال و حفر 16 هزار چاه جذبی نیاز است.

اصفهان - معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: مطالعات جمع آوری و استحصال روآن‌آب‌های شهری در اصفهان انجام شده و برای اجرای آن به احداث 300 کیلومتر کانال و حفر 16 هزار چاه جذبی نیاز است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بقایی عصر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه افقی را تا سال 1410 در حوزه محیط‌زیست شهرداری اصفهان تعریف کردیم، اظهار داشت: افق 1410 در حوزه منابع آب، فضای سبز، انرژی، پسماند، نظافت و رفت و روب، هوشمندسازی مشارکت مردمی تدوین شده است.

وی با اشاره به اینکه نیاز آبی ایده‌آل شهر اصفهان 100 میلیون مترمکعب در سال است، افزود: نیاز آبی مطلوب 56 میلیون مترمکعب و حداقل نیاز آبی این شهر 36 میلیون مترمکعب در سال‌های خشکسالی است.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه مصرف فعلی آب برای فضای سبز شهر اصفهان یکهزار و 200 لیتر بر ثانیه شامل 400 لیتر پساب و 800 لیتر منابع آب زیرزمینی است، خاطرنشان کرد: 620 لیتر بر ثانیه مجوز برداشت داریم و 400 لیتر پساب در حال قرار داد است. همچنین 620 لیتر بر ثانیه پساب قرارداد با شرکت آب منطقه‌ای داریم که متأسفانه 317 لیتر به شهرداری تحویل می‌شود و در مواقع مختلف و به دلایل گوناگون مابقی آب را نمی‌دهند.

بقایی با بیان اینکه در افق 1410، یک هزار و 700 لیتر تأمین پساب استاندارد برای شهر اصفهان برنامه ریزی شده است، خاطرنشان کرد: تأمین سه درصد از آب مصرفی فضای سبز از محل روان‌آب‌های استحصال شده معادل 33 لیتر بر ثانیه در این برنامه پیش بینی شده است.

وی ابراز داشت: مطالعات جمع آوری و استحصال روآن‌آب‌های شهری در اصفهان انجام شده و برای اجرای آن به احداث 300 کیلومتر کانال و حفر 16 هزار چاه جذبی نیاز است.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: حفر چاه‌های جذبی به جمع آوری و استحصال روان آب‌ها و نیز کنترل فرونشست زمین کمک می‌کند.

بقایی در ادامه با بیان اینکه سرانه فضای سبز اکولوژیک شهر اصفهان 28 مترمربع و سرانه فضای سبز تفرجگاهی برای هر فرد 3 مترمربع است، ابراز داشت: سرانه تفرجگاهی شهر اصفهان تا سال 1410 باید به پنج مترمربع برای هر فرد برسد.

وی به جایگزینی چمن‌های مقاوم به کم آبی اشاره کرد و گفت: تاکنون 25 درصد چمن فضای سبز شهر اصفهان حذف و گونه‌های مقاوم به خشکی جایگزین شده است؛ امسال نیز چهار درصد و تا سال 1410، 85 درصد دیگر را با گونه‌های مقاوم تغییر خواهیم داد.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه امسال چمن پارک کودک، پارک عزیزالله و پارک زاینده‌رود با گونه‌های مقاوم جایگزین می‌شود، گفت: هوشمند سازی فضای سبز در شهر اصفهان (آبیاری و چمن زنی) خیلی کم است به طوری که از میزان مصرف آب فضای سبز اطلاعی نداریم.

بقایی با اشاره به اینکه تا سال 1410 باید 40 درصد هوشمندسازی فضای سبز تکمیل شود، اظهار داشت: در سال جاری هوشمندسازی چهار درصد از فضای سبز شهر اصفهان شامل باغ گل‌ها و مطالعات باغ رضوان را در دستور کار داریم که نیاز اعتباری آن 300 میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه از سال 1383 استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در شهرداری اصفهان کلید خورد و در آن سال 600 کیلووات انرژی پاک تولید می‌شد، افزود: دیماند برق مجموعه شهرداری 25 مگاوات است که در سال 1400 به 2.6 درصد و سال 1401 به پنج درصد دیماند شهرداری انرژی پاک تولید شده و امسال به 10 درصد خواهد رسید.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان ابراز داشت: برق شهرداری اصفهان طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا سال 1410 از انرژی‌های پاک تأمین خواهد شد و طرح شهر خورشیدی نیز از دیگر برنامه‌هاست که بر اساس آن 2 هزار نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس بر بام منازل شهروندان احداث خواهد شد.