دوشنبه 1 بهمن 1403

جنگ همه جانبه دشمن علیه خانواده؛ از کاهش جمعیت تا اجرای سند 2030 و ازدواج سفید

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جنگ همه جانبه دشمن علیه خانواده؛ از کاهش جمعیت تا اجرای سند 2030 و ازدواج سفید

سیداحمد حسینی گفت: در صد سال اخیر، با همه تلاش‌هایی که دشمن در این زمینه داشته، نتوانسته‌اند نظام خانوادگی را در ایران به‌هم بریزند. بنابراین امروز یکی از هدف‌های اصلی مقابله با ایران، در فضای جنگ نرم فرهنگی به‌هم زدن نظام خانواده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس خانواده در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" به مناسبت روز خانواده گفت: خانواده به عنوان بنای مقدس و اساسی هر جامعه دارای شرایط و ضوابطی است که در صورت تحقق همه جانبه آن، افراد به کمال، سعادت و آرامش می رسند، جامعه مسیر رشد و بالندگی خود را طی می کند و پیشرفت جوامع حاصل می شود.

سیداحمد حسینی ادامه داد: خانواده پایه واحدی است که سلامت روانی افراد در آن شکل می گیرد و هم چنین در تامین بهداشت روانی و مراقبت و حمایت از سلامتی افراد خود نقش بسیار تعیین کننده دارد، بخش مهمی از این نقش، به دلیل اهمیت ارتباط که بزرگترین عامل موثر بر سلامت انسان و رابطه وی با دیگران می باشد، است.

وی افزود: خانواده در دوره مدرنیته تغییراتی کرده است؛ دشمن در یک حمله گسترده، از تمام ابزارهای رسانه‌ای و غیر رسانه‌ای برای تهاجم همه جانبه به خانواده استفاده کرده است؛ تیرهای سهمگین این جنگ عبارتند از کاهش جمعیت، اجرای سند 2030، طرح ازدواج سفید، افزایش بی بند و باری، افزایش سن ازدواج، ورود شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای افسارگسیخته مجازی برای آموزش خانواده به مدل غربی و کاهش ارزش والدین و سپردن آنان به خانه سالمندان.

این کارشناس ادامه داد: یکی از تاثیرات مدرنیسم زندگی خصوصی بوده است که استقلال فردی و عدم وابستگی به دیگران یکی از مولفه های آن است؛ یکی از تفاوت های زندگی سنتی و مدرن تقسیم کار بین افراد است و افراد با موقعیت های اجتماعی زیادی روبرو می شوند.

حسینی گفت: نهاد خانواده که با احساس تعلق نزدیک به دیگران مانع سرخوردگی های روحی و روانی می شود. همچنین در خانواده نوعی حس بشردوستانه از همبستگی و وابستگی اقتصادی شکل می گیرد. صمیمیت شاخصه اساسی و غیرقابل تفکیک خانواده است که آن را از بقیه متمایز می سازد اما یکی از خسارت های جامعه مدرن که خانواده را از شکل آرامش خارج کرده است.

وی ادامه داد: اگر خانواده در کارکرد عاطفی خود دچار مشکل شود به خانواده ای تبدیل می شود که اعضای آن نه بر اساس عاطفه بلکه بر اساس فیزیکی مجبور خواهند بود کنار یکدیگر زندگی کنند.

این کارشناس بیان کرد: در نتیجه مدرنیته شدن شکل خانواده هم تغییر کرده است و امروزه بیشتر خانواده ها هسته ای شده اند شامل پدر و مادر و فرزتدان است که دارای پیوندی با شبکه خویشاوندی است و این تغییر شکل تبعاتی هم به دنبال داشته است که مانع ارایه کارکرد تامین و محافظت از اعضای سالخورده است.

حسینی افزود: یکی دیگر از تبعات مدرنیته شدن تغییرات کارکردی است که در گذشته خانواده تنها واحد اقتصادی به شمار می آمد که هم نقش تولید کننده و هم مصرف کننده داشت و پسران شغل پدر را ادامه می دادند اما امروز هویت گرفتن از خانواده، جایگاه قبلی خود را از دست داده است و وسایل ارتباط جمعی به صورت رقیب برای جامعه پذیری جوانان در محیط خانواده درآمده اند و همچنین امروز پدرسالاری ارزش خود را از دست داده است و به سوی خانواده برابری رفته و سپس مراحل بعدی انجام می شد.

وی ادامه داد: اما امروز نقش عشق و عاطفه را نمی توان نادیده گرفت و ازدواج را امروز، با مشورت با والدین انجام نمی دهند و با توجه به میل و علاقه باطنی دختر و پسر ازدواج انجام می گیرد.

این کارشناس گفت: خانواده موفق خانواده ای است که زن و شوهر نسبت به تفاوت های رفتاری، ارتباطی و نگرشی خانواده های خود آگاهی داشته و آن ها را بدون تعصب می پذیرند و یدون اینکه به آن فکر کنند به دنبال حل آن می روند و این به معنای عدم تضاد نیست بلکه منظور اختلاف سالم سازنده بوده و ظرفیت قبول از آن نشانه صمیمیت و سلامت خانواده است.

حسینی عنوان کرد: در ایران خانواده به‌عنوان محور انسجام‌بخش اجتماعی، مهم‌ترین نهاد اجتماعی و فرهنگی محسوب می‌شود که همیشه در طول ادوار مختلف تاریخی، مطرح بوده است.

وی افزود: در صد سال اخیر، با همه تلاش‌هایی که دشمن در این زمینه داشته، نتوانسته‌اند نظام خانوادگی را در ایران به‌هم بریزند. بنابراین امروز یکی از هدف‌های اصلی مقابله با ایران، در فضای جنگ نرم فرهنگی، به‌هم زدن نظام خانواده است.

این کارشناس تاکید کرد: خانواده در غرب ابزار محور، لذت محور، منفعت طلب و کمتر مسئولیت پذیر است. از نظر اسلام خانواده، نهادی قدسی و معنوی است؛ نظام خانواده در بین مسلمانان، نظام مقدس و شریفی است. به‌همین‌جهت، خانواده، در جایگاه مسجد شمرده شده است، فعالیت در آن به‌منزله جهاد فی سبیل‌الله است.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: دشمن با نقشه های خود، تعریف خوشبختی را در بین خانواده های ایرانی عوض کرده است و به همین دلیل باید مربیان عقیدتی با بصیرت افزایی و آکاه بخشی، به مقابله با این توطئه های دشمنان بپردازند.

انتهای پیام /