جوش زدن در اطراف چشم نشانه چیست؟
افرادی که در اطراف چشم ها یا زیر چشم هایشان جوش ایجاد می شود، ممکن است یکی از دلایل آن، نبودن تعادل در کلیه ها باشد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از برنا، بسیاری از نوجوانان، از وجود جوش یا آکنه روی پوست صورت خود، رنج زیادی می برند. البته ممکن است جوش یا آکنه روی صورت افراد با سنین بالاتر یا پایین تر نیز ایجاد شود. جوش در نقاط مختلفی از صورت و بدن ایجاد می شود و اغلب جوش های صورت باعث تاثیر منفی در ظاهر فرد می شوند. جالب است بدانید جوش در نقاط مختلف معانی خاصی دارند که در این مقاله به بررسی این موضوع پرداخته ایم که جوش ها در نقاط مختلف صورت نشان دهنده چه چیزی هستند؟
معنی جوش در قسمت های مختلف صورت
وجود جوش در هر قسمت از صورت، بیانگر موضوعی است که می توان علت ایجاد جوش را فهمید. عده ای از متخصصان چینی بر این باورند که قسمت هایی از صورت، به اندام های بدن متصل هستند یعنی اگر فردی به طور مداوم روی گونه سمت راست او، جوش ایجاد می شود، می توان گفت که کبد یا عملکرد روده فرد، دچار اختلال شده است.
دلایل ایجاد جوش در هر قسمت از صورت
حال به بررسی علت هایی می پردازیم که باعث ایجاد جوش روی نواحی مختلف صورت می شوند. بعضی از این دلایل به صورت زیر است.
ایجاد جوش در ناحیه اطراف چشم ها
افرادی که در اطراف چشم ها یا زیر چشم هایشان جوش ایجاد می شود، ممکن است یکی از دلایل آن، نبودن تعادل در کلیه ها باشد. برای جلوگیری از ایجاد جوش در این نواحی از صورت، توصیه می شود که افراد، روزانه به مقدار زیادی آب بنوشند و در برنامه غذایی خود حتما صیفی جاتی مانند کدو، هندوانه، خیار و... را قرار دهند. همچنین اقدامات دیگری نیز باید انجام شود که بعضی از این اقدامات به صورت زیر است:
افراد باید از محصولات آرایشی استفاده کنند که متناسب با پوستشان باشد.
از کشیدن سیگار باید پرهیز شود.
از خوردن لبنیات پر چرب پرهیز شود.
ایجاد جوش در ناحیه پیشانی
ایجاد جوش در ناحیه پیشانی، مربوط به عملکرد سیستم گوارشی است. معمولا خوردن غذاهای خیلی چرب مانند فست فود ها، خوردن مواد غذایی شکردار و... ممکن است باعث ایجاد جوش در نواحی پیشانی شود. اقداماتی برای جلوگیری از ایجاد جوش در ناحیه پیشانی انجام می شود که بعضی از این اقدامات به صورت زیر است:
خوردن میوه جات و سبزیجات
خوردن چند فنجان چای سبز به صورت روزانه
پرهیز از غذاهای پرچرب
استفاده کم تر از نمک و شکر
استفاده از محصولات آرایشی متناسب با پوست
ایجاد جوش در نواحی دو طرف بینی و قسمت فوقانی لب
هنگامی که در نواحی دو طرف بینی یا قسمت فوقانی لب، جوش ایجاد می شود می تواند بیانگر فشار خون باشد. همچنین افرادی که در این نواحی صورتشان، جوش ایجاد می شود ممکن است یکی از دلایل آن، خوردن غذاهای خیلی چرب یا خیلی تند باشد. استفاده از برق لب یا رژلب های نامناسب نیز می تواند باعث ایجاد جوش روی لب ها شود. اقداماتی باید برای جلوگیری از ایجاد جوش در این نواحی از صورت انجام شود که بعضی از این اقدامات در زیر نوشته شده است:
افزایش مصرف میوه جات و سبزیجات
پرهیز از مواد غذایی خیلی چرب یا خیلی تند
انجام ورزش به صورت روزانه
تغییر رژلب یا خمیر دندان
ایجاد جوش در ناحیه بین دو ابرو
زمانی که در ناحیه بین دو ابرو، جوش ایجاد می شود، می تواند نشانه مصرف الکل، حساسیت غذایی و یا خوردن مواد غذایی مضر باشد. همچنین در مواردی ممکن است بعد از وکس یا اصلاح صورت، در این نواحی جوش ایجاد شود. اقداماتی برای جلوگیری از ایجاد جوش در ناحیه بین دو ابرو پیشنهاد می شود که بعضی از این اقدامات، به صورت زیر می باشد:
پرهیز از مصرف الکل
انتخاب یک برنامه غذایی سالم
پرهیز از مصرف غذاهای پر چرب
پرهیز از مصرف خوراکی هایی که قند زیادی دارند.
ایجاد جوش در ناحیه چانه و فک
جوش هایی که در نواحی چانه و فک ایجاد می شوند ممکن است به دلیل رشد مو در این نواحی یا عدم تعادل هورمونی باشند. همچنین افرادی که استرس و اضطراب زیادی دارند، معمولا جوش هایی در قسمت های چانه و فک آن ها ایجاد می شود. برای جلوگیری از ایجاد جوش در قسمت های چانه و فک، اقداماتی انجام می شود که برخی از این اقدامات به صورت زیر می باشد:
نوشیدن چند فنجان چای سبز یا چای نعنا به صورت روزانه
استفاده از ورزش هایی که باعث ایجاد آرامش در فرد می شود، مانند انجام یوگا، گوش کردن به موسیقی ملایم
مصرف اسیدهای چرب امگا سه مانند گردو و ماهی
ایجاد جوش روی گونه های چپ و راست صورت
بروز جوش در گونه های چپ و راست بیشتر در خانم های بالغ، ایجاد می شود. وجود جوش روی گونه های چپ و راست صورت دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که از جمله این دلایل می توان به عدم تعادل هورمونی، مشکلات ریوی، مشکلات قلبی، مشکلات معده، وجود کیست های تخمدانی (در خانم ها) و... اشاره کرد. همچنین بعضی از افراد که دندان های آن ها دچار مشکل باشد ممکن است در این نواحی از صورتشان، جوش هایی ایجاد شود، البته برای مطمئن شدن از این موضوع، باید فرد به پزشک مراجعه نماید. در موارد دیگر نیز، ایجاد جوش در این نواحی می تواند به دلیل عادت ماهانه باشد که بعضی از خانم ها در این دوران، جوش های زیادی روی گونه های خود می زنند. برای جلوگیری از ایجاد جوش روی گونه های چپ و راست صورت، اقدامات زیادی انجام می شود که بعضی از این اقدامات در زیر نوشته شده است:
از استفاده مستقیم موبایل روی گونه ها پرهیز نموده و در صورت استفاده از موبایل، بهتر است که از هندزفری استفاده کرد.
در صورت قرار گرفتن در برابر نور خورشید، از کرم های ضد آفتاب مناسب پوست، استفاده شود.
بهتر است افرادی که روی گونه های چپ و راست آن ها، جوش ایجاد می شود، با انجام آزمایشات تحت پزشک، به صورت مداوم، از سلامت خود، مطمئن باشند.
پرهیز از غذاهای پرچرب
استفاده از محصولات آرایشی متناسب با پوست صورت
بروز جوش روی بینی، دلایل مختلفی دارد که معمولا هنگامی که در این قسمت از صورت، جوش ایجاد می شود، می تواند نشانه مشکل در قلب باشد. در این صورت، افراد باید فشار خون خود را کنترل کرده و از برنامه غذایی سالم، استفاده کنند. البته بهترین راه این است که با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش خون، از سلامت قلب، مطمئن شوند. برای جلوگیری از ایجاد جوش در این ناحیه از صورت، اقداماتی انجام می شود که برخی از این اقدامات به صورت زیر می باشد:
استفاده از یک برنامه غذایی سالم
مصرف اسید های چرب امگا سه مانند ماهی
پرهیز از غذاهای پر چرب
بروز جوش روی نواحی مختلف صورت، می تواند نشانه مشکل در اندام های درونی بدن باشد که می توان با توجه به آن ها، راه درمان جوش ها را سریع تر پیدا کرد. استفاده از برنامه غذایی سالم، استفاده از محصولات آرایشی مناسب با پوست، در جلوگیری از ایجاد جوش های صورت، کمک زیادی می کند. به طور کلی وجود جوش روی قسمت های مختلف صورت، یک زنگ خطر است که وجود مشکل در اندام های درونی بدن را بیان می کند که باید این موضوع را جدی گرفت و با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات، آن را درمان کرد.