حجتالاسلام حریزاوی: بسیاری از حرفهای حق را باید از زبان زنان بگوییم و بشنویم
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی گفت: با بیان اینکه نهضت پیشرفت بانوان مبتنی بر نظام تربیت اسلامی است گفت: نقش بانوان در حوزه جهاد تبیین مورد بازخوانی قرار گیرد.
حجت الاسلام روح الله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با مهر، در خصوص نهضت پیشرفت بانوان اظهار داشت: نهضت پیشرفت بانوان مبتنی بر نظام تربیت اسلامی است؛ در اسلام خانواده و سپس خاندان نظام شبکه تربیتی را توسعه میدهد و خیلی از امور را در طراحی نظامات اجتماعی میتوان از طریق خانواده و خاندان پیش برد اما به جهت زیست مدرن به گونهای شده که آن توسعه مویرگی خانواده و خاندان در زندگی امروزی کمرنگ شده است.
وی افزود: برای همین بازگرداندن خانواده و خاندان به آن کارکرد مفید و مؤثر خود که باعث رفع بسیاری از مشکلات میشود بسیار دشوار بوده و نیازمند کار مجدانه و تلاش مضاعف است. البته در مناطق عشایری و روستایی هویت خانواده و خاندان محفوظ باقی مانده و اعتبار گذشته خود را حفظ کرده است؛ بنابراین کارهای مؤثری را میتوان از خانواده و خاندان توقع داشت.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: بر اساس مطالب بیان شده تصور میکنم با اقدامات صورت گرفته در اداره کل بانوان سازمان تبلیغات اسلامی میتوانیم شاهد ثمرات مؤثری در هویت بخشی به خانواده باشیم به شرط اینکه یک وفاق ملی نیز در این زمینه صورت بپذیرد. نهضت پیشرفت بانوان طرحی هوشمند است تا برخی از این سرمایهها بازسازی شود.
حریزاوی به پیشرفت نهضت بانوان در محقق ساختن جهاد تبیین گفت: لازم به تاکید است که نقش بانوان باید در حوزه جهاد تبیین مورد بازخوانی قرار گیرد. اگر کلام زنان در جامعه نافذ تر است دلیلش آن عصمت و پاکی فطری است که خداوند در خلقت زنان قرار داده از این رو نفوذ و تأثیر کلام زنان باید با استدلالها تقویت شود و هم اینکه با کششها و جنبههای عاطفی و احساسی بانوان قرین باشد؛ قطعاً چنین کلامی در جامعه پایداری بسیاری خواهد داشت.
وی افزود: بسیاری از حرفهای حق را باید از زبان زنان بگوییم و بشنویم و به جامعه منتقل کنیم. در نهضت پیشرفت بانوان که یک نهضت عمیق و سترگ است و به تاریخ انقلاب اسلامی و حتی قبل به دوره مشروطه و قبل از آن در دورههای دیگر برمی گردد، شاهد هستیم که زنها نقش آفرین بودند و بعضی مواقع کار را تمام میکردند برای مثال در برخی مواقع زنان در کنار علما ایستادند و به عنوان رهبران میانی نهضت شناخته میشدند و بعضاً گمنام ایستادند و کار کردند.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: وقتی این سابقه و تاریخ را داریم پس حتماً میتوانیم به بازیابی نقش تمدنی فکر کنیم و انتظار میرود نهضت پیشرفت بتواند در مسیر بازیابی، باز آموزی، جرأت دهی، مطالعه و انتشار محصولات آفریده شده توسط دختران و زنان اهتمام داشته باشد، به آن ضریب ببخشد، در زمینه مطالب بیان شده گفتگو صورت بپذیرد و کنکاش شود. اینکه یکی از بانوان سرزمین دوربین بر میدارد یا میکروفن به دست همانند حضرت زینب پیرامون موضوعی که موضوع مهم اجتماعی و تربیتی است اظهار نظر میکند را باید جدی گرفته شود، حرف شنیده و به گوش دیگران برسانیم. همانگونه که دشمنان اسلام تلاش میکنند حرف باطل خودشان را از زبان برخی زنان هم فکر و هم نظر بیان کنند.
حریزاوی درباره طرح رفیقانه عنوان کرد: طرحی که به عنوان طرح رفیقانه از آن یاد میشود بسیار حائز اهمیت و با دقت طراحی شده است مشروط به اینکه این طرح در مدارس دخترانه پیگیری و به آن حلقه دوستی هویت داده شود همانگونه که به حلقه صالحین هویت داده شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این حلقهها با یکدیگر پیوند داشته باشند به طور قطع یک اقدام تحولی به شمار خواهد رفت و در آینده از طرح خارج و به یک برنامه ملی تبدیل خواهد شد. بنابراین نقش مدارس دخترانه باید پر رنگ شود و از طریق مربیان پرورشی این موضوع دنبال شود.