دوشنبه 28 آبان 1403

حفاظت از عرصه‌های طبیعی نیازمند مشارکت سازنده مردم است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
حفاظت از عرصه‌های طبیعی نیازمند مشارکت سازنده مردم است

سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: حفاظت از جنگل‌ها و عرصه‌های طبیعی به عنوان میراثی برای آیندگان، تنها بر عهده یک یا چند دستگاه خاص نیست و مشارکت مردم اصلی‌ترین عامل در این زمینه است.

آیت‌الله سیدمحمد حسینی شاهرودی روز چهارشنبه در دیدار کارکنان اداره کل منابع طبیعی کردستان به مناسبت روز ملی جنگل، اظهار داشت: خداوند همه نعمتهای خود را برای زندگی بهتر انسان در زمین فراهم کرده است و بسترهای این رفاه را در طبیعت قرار داده است.

وی به اهمیت آبخوانداری و آبخیزداری اشاره و آن را راهی بر ای تغذیه سفرههای آب زیرزمینی اعلام کرد و افزود: اگر در گذشته توزیع درستی از آب به واسطه اجرای این طرح‌ها انجام می‌گرفت، هم اکنون شاهد افت سطح آبهای زیرزمینی و فرونشست زمین نبودیم.

نماینده ولی فقیه در کردستان تمامی مشکلات ایجاد شده در طبیعت را ناشی از دست درازی انسان برشمرد و گفت: تنوع در طبیعت آنقدر زیاد است که شناسایی آن از عهده هیچ انسانی بر نمی‌آید و همین تنوع از مصادیق عظمت الهی است.

آیت‌الله حسینی شاهرودی تاکید کرد: اگر محیط شهری برای زندگی، بر اساس آیات قرآن طراحی می شد، قطعا فضای بهتری را شاهد بودیم چرا که قرآن همه نیازهای بشری را مطرح کرده است.

وی با تاکید بر لزوم بهترین استفاده از منابع طبیعی و جنگل ها به عنوان امانتی که در اختیار انسان‌ها قرار دارد، اضافه کرد: تدبیر از پایه‌های کمال است و بدون تدبیر نمی توان به نعتمتهای خدادادی ارزش بخشید.

نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه توسعه زمین های زراعی و کشاورزی باید با حفظ منابع طبیعی و طبیعت انجام شود، به نعمتهای فراوان کشورمان اشاره کرد و افزود: در عین بهره‌برداری از منابع طبیعی و حفاظت از آن، باید زمینه های افزایش این عرصه ها فراهم شود تا نسل های بعد هم این نعمت را در اختیار داشته باشند.

وی به ظرفیت‌های ویژه کردستان در این زمینه اشاره و یادآور شد: شکرگذاری نعمتهای الهی با بهره برداری درست از آن میسر است.

آیت‌الله حسینی شاهرودی تصویب قوانینی به نفع حمایت از منابع طبیعی را گامی مهم اعلام کرد و اظهار داشت: واگذار نکردن عرصه های طبیعی به ادارات و دستگاههای اجرایی به هر عنوانی می‌تواند ضامن حفاظت از آن باشد چرا که این عرصه ها نباید از مالکیت دولت خارج شود.

نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر اینکه نباید این احساس تلقی شود که منابع طبیعی در تقابل با مردم است، اضافه کرد: حضو مردم در میدان و مشارکت آنان، عامل اصلی در حفاظت و حراست از عرصه‌های طبیعی است.

از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هکتاری استان کردستان، بیش از 374 هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از 50 هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

8 مرداد روز ملی جنگل نامگذاری شده است.

*س_برچسب‌ها_س*