چهارشنبه 7 آذر 1403

خبر تسنیم تایید شد / ایران به فناوری موتورهای رم جت دست یافت

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
خبر تسنیم تایید شد / ایران به فناوری موتورهای رم جت دست یافت

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از دستیابی متخصصان کشورمان به فناوری موتورهای رم جت خبر داد و گفتنی است از این نوع موتور در ساخت موشک‌های کروز سوپرسونیک استفاده خواهد شد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز گذشته در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران مطالبی پیرامون دستاوردهای وزارت دفاع در حوزه‌های مختلف بیان کرد.

آشتیانی: هرگونه اقدام جاهلانه دشمنان به ضرر خودشان تمام خواهد شد

وزیر دفاع در بخشی از صحبت‌های خود با اشاره به پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه موشکی اعلام کرد که تولید موشک‌های بالستیک سوخت جامد در سال‌های اخیر با رشد قابل توجهی روبرو بوده است و نرخ تولید موشک‌های کروز هم به دو برابر افزایش پیدا کرده است. همچنین تولید موشک‌های پدافندی هم با رشد 45 درصدی روبرو بوده است.

علاوه بر این آنطور که امیر آشتیانی اعلام کرده، تولید محصولات رزم دریایی نیز با رشد قابل توجهی روبرو شده است؛ بصورتیکه تولید انواع شناورهای تندرو که یکی از تجهیزات بسیار مهم نیروهای مسلح بخصوص نیروی دریایی سپاه است و به نوعی محور اصلی توان رزم در این نیرو است، 30 درصد افزایش پیدا کرده است.

ایجاد 85 هزار شغل در کشور و همکاری با 6500 شرکت در سطح ملی و کشوری با حجم 79 هزار میلیارد تومان از دیگر دستاوردهای وزارت دفاع بود که امیر آشتیانی به آنها اشاره کرد.

گزارش تسنیم 1| «سیمرغ» چگونه متولد شد؟/ ماهواره‌بر 3.5میلیون‌دلاری با آرمان‌های بزرگ

در حوزه‌های هوایی و فضایی اما، وزیر دفاع دو خبر جدید داشت. ساخت مدل بهینه شده ماهواره‌بر سیمرغ یکی از این خبرها بود.

ماهواره‌بر سیمرغ یک ماهواره بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که در سال 88 رونمایی و اولین پرتاب زیرمداری خود را در سال 95 انجام داد. این ماهواره‌بر قادر است یک محموله 250 کیلویی را در مدار 500 کیلومتری تزریق کند. هرچند سیمرغ تاکنون پرتاب موفقی نداشته است اما به نظر می‌رسد نتایج بدست آمده از پرتاب‌های قبلی منجر در تولید نمونه بهینه این ماهواره بر مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفته است: امسال پرتاب‌های فضایی خود را در نیمه دوم سال خواهیم داشت که این پرتاب ها شامل پرتاب کاوشی و زیرمداری برای نمونه‌برداری زیستی، داده‌برداری محموله‌ای برای اعزام موجود زنده یا انسان، مراحل نهایی آزمایش سازگاری و پرتاب‌های تثبیت ماهواره‌بر سیمرغ و ذوالجناح است.

پرتاب تثبیت ماهواره‌بر سیمرغ در نیمه دوم سال

یکی دیگر از اخبار مهم در حوزه فضایی توسط امیر رستگاری مدیرعامل صاایران اعلام شد. وی از پرتاب ماهواره طلوع 3 از محصولات گروه فضایی شرکت صنایع الکترونیک ایران در سال جاری خبر داد و گفت: امسال که این ماهواره به فضا پرتاب شد، اطلاعات تصویری و مخابراتی را برای ایران عزیز ارسال خواهد کرد.

خبر مهم بعدی دستیابی به فناوری تولید موتورهای رم جت بود. چندی پیش بود که گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، خبر دستیابی متخصصان صنایع دفاعی کشور به فناوری تولید موشک‌های کروز سوپرسونیک را منتشر کرد. در همان خبر اعلام شد که دستیابی به چنین فناوری می‌تواند به معنای دست یافتن به موتورهای رم جت نیز باشد.

اختصاصی | ایران به فناوری موشک کروز سوپرسونیک دست یافت

حالا وزیر دفاع با تایید خبر تسنیم در حقیقت از دستیابی متخصصان کشورمان به این فناوری خبر داده است.

این خبر از آن جهت حائز اهمیت است که به موجب نوع عملکرد خاص موتورهای رم جت، در صورت بکارگیری آن در موشک‌های کروز، این موشک‌های به سرعت ماوفق صوت بین دو تا 5 برابر سرعت صوت دست پیدا می‌کنند که همین امر مقابله با آنها توسط سامانه‌های پدافندی را بسیار مشکل می‌کند.

* عکس نمایه خبر تزئینی است.

خبر تسنیم تایید شد / ایران به فناوری موتورهای رم جت دست یافت 2
خبر تسنیم تایید شد / ایران به فناوری موتورهای رم جت دست یافت 3