خزعلی: مساعدت های لازم برای دورکاری مادران در روزهای آلودگی هوا انجام شود
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: تعطیلی مدارس و در خانه ماندن فرزندان به دنبال آلودگی هوا مشکلات مضاعفی برای زنان شاغل ایجاد میکند که در این زمینه باید تمهیدات و مساعدتهای لازم برای دورکاری آنها اندیشیده شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست با شماری از اساتید و دانشجویان زن استان اصفهان در استانداری بیان کرد: دولت برای تحقق سیاستهای قانون جوانی جمعیت، به توسعه مهد کودک در ادارات و تسهیل فرآیند دورکاری زنان اهتمام ویژه دارد و به تاکید رئیس جمهور مهد کودک و یا اتاق مادر و کودک باید در همه محیط های کاری دائر شود تا زنان شاغل با آرامش به فعالیتهای اجتماعی خود بپردازند.
وی در ادامه افزود: تعطیلی مدارس و در خانه ماندن فرزندان به دنبال آلودگی هوا مشکلات مضاعف برای زنان شاغل ایجاد میکند که در این زمینه باید تمهیدات و مساعدتهای لازم برای دورکاری آنها اندیشیده شود.
خزعلی با اشاره به سخنان رهبری تأکید کرد: به توصیه رهبر معظم انقلاب، زنان شاغل در عرصههای اجتماعی باید از شرایط ویژه مرخصی نیز بهره مند شوند، همچنین در برخی ردههای شغلی لازم است تعداد بیشتری از خانم ها به کارگیری شوند تا در مواقع اضطرار با جایگزینی شیفتهای کاری از وارد شدن تنش به خانواده جلوگیری شود.
وی در خصوص خوابگاههای متأهلی بیان کرد: افزایش خوابگاههای متاهلی در دانشگاهها نیز از تصمیمات مهم دولت برای کمک به افزایش ازدواج است.
وی با بیان اینکه توانمندی زنان روستاها نیز از دیگر اولویت های دولت است، افزود: با توجه به فزونی آمار تجرد در روستاها، دولت تسهیلات کم بهرهای مانند اشتغال، کالاکارت جهیزیه و بیمه تامین اجتماعی را نیز در کنار وام ازدواج برای متولدین دهه 60 ساکن روستاها در نظر گرفته است. ایجاد اشتغال پایدار، توسعه فعالیتهای مدنی برای زنان و فراهم شدن زمینه ازدواج جوانان روستا به کاهش مهاجرت از روستاها موثر است.
خزعلی به افزایش آمارطلاق در مقایسه با ازدواج اشاره و بیان کرد: بخش مهمی از این آمار مقایسهای به دلیل کاهش آمار ازدواج است؛ همچنین لازم است با مشاوره و آموزش پیشگیری از وقوع طلاق در سال اول زندگی مشترک، برای دوام بنیان خانواده برنامه ریزی کرد. فضای مجازی مسموم علت بخش مهمی از آسیبهای خانواده است و در این زمینه زنان به عنوان محور خانواده باید مدیریت فکری و فرهنگی انجام دهند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: برای حفظ کیان خانواده در شرایط امروز باید از نفوذ برنامهها و توطئههای دشمن در خانواده ایرانی جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه تبیین تهدیدهای بنیان خانواده با تکیه بر آموزشهای به روز ضروری است، افزود: به همین منظور پیامرسانی و تعلیم خانواده از طریق رویدادهای مختلف از جمله برنامه های هنری تهیه محتوای جذاب مسابقات و کارهای چند رسانهای در قالب کارگروههای خانواده و فرهنگ برنامهریزی شده است.