جمعه 19 بهمن 1403

خسارت 30 درصدی کرم گلوگاه به باغات انار خراسان جنوبی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خسارت 30 درصدی کرم گلوگاه به باغات انار خراسان جنوبی

بیرجند - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: کرم گلوگاه انار یکی از مهم‌ترین آفت‌های این محصول در استان است که در صورت مبارزه نکردن با آن در هر هکتار 25 تا 30 درصد خسارت وارد می‌کند.

مهدی یوسفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای کنترل این آفت باید مجموعه‌ای از روش‌های مبارزه را بکار گرفت که در اصطلاح به این روش مدیریت تلفیقی کنترل آفت گفته می‌شود.

وی بیان کرد: در باغاتی که مبارزه تلفیقی انجام شده است توانسته‌ایم میزان آلودگی و خسارت را به زیر پنج درصد برسانیم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از روش‌های مبارزه با آفت کرم گلوگاه انار استفاده از تریکوکارت‌ها است که در هر هکتار 600 کارت به درختان انار نصب می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت 2 واحد انسکتاریوم (تولید عوامل زنده کنترل بیولوژیک آفات گیاهی) در فردوس و سربیشه خبر داد و گفت: تولید زنبور تریکوگراما و نصب تریکوکارت‌ها علاوه بر از بین بردن آفت کرم گلوگاه، باعث افزایش عملکرد 40 تا 60 درصد محصول انار می‌شود.

یوسفی در خصوص سایر روش‌های کنترل و مبارزه با کرم گلوگاه انار عنوان کرد: از آنجا که کرم گلوگاه انار تخم‌های خود را داخل تاج میوه می‌گذارد، مبارزه شیمیایی با آن غیرممکن است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر سمپاشی در باغات انار سبب از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفات به خصوص کنه‌ها می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: میوه‌های انار آلوده روی درخت و ریخته شده در کف باغ بایستی به صورت مدام جمع‌آوری و سوزانده شود.

وی گفت: همچنین جمع آوری منظم میوه‌های انار آلوده به صورت همگانی و یا نگهداری آنها در انبارها یا قفس‌هایی که با توری ریز پوشیده شده، باعث می‌شود زنبورهای پارازیتوئید از جمله زنبورهای تریکوگراما که آفت را از بین می‌برد، خارج شده و در باغ پراکنده شوند، اما حشرات بالغ کرم گلوگاه در قفسه انبار حبس شده و از بین بروند.

یوسفی با بیان اینکه هدف ما از مبارزه با آفات این است که آن را به زیر آستانه خسارت اقتصادی برسانیم اظهار داشت: برای کنترل و مبارزه با آفاتی مانند کرم گلوگاه انار باید حتما مبارزه همگانی انجام شود.

وی افزود: اگر یک کشاورز تمام اصول مبارزه تلفیقی را برای نابودی آفت انجام دهد اما باغ کناری هیچ توجهی به آفت نداشته باشد مجدد شاهد ظهور و بروز آفت خواهیم بود که مشکل ما با بسیاری از کشاورزان همکاری نکردن با یکدیگر است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: یارانه‌ای که دولت برای رهاسازی زنبورهای تریکوگراما می‌دهد 55 درصد و مابقی هزینه را بایستی کشاورز بدهد.

وی بیان کرد: خالی کردن تاج انار به صورت دستی و برقی نیز یکی دیگر از روش‌های مبارزه با این آفت شناخته شده است چراکه سبب می‌شود کرم جایی برای تخم ریزی نداشته باشد لذا خسارتی به محصول وارد نخواهد شد.

سطح زیرکشت محصول انار در استان خراسان جنوبی امسال چهار هزار و 450 هکتار است که پیش بینی شده 51 هزار تن محصول برداشت شود.

پارسال از سطح چهار هزار و 440 هکتار انار در استان، حدود 50 هزار تن محصول تولید شد که میانگین عملکرد تولید 12 هزار و 700 کیلوگرم در هکتار بوده است.

*س_برچسب‌ها_س*