خطر جدی انتقال بیماری تب کریمهکنگو در عید قربان / 8 نفر قربانی تا امروز
ایلنا نوشت: مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور نسبت به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور هشدار داد و از مردم خواست برای جلوگیری از انتقال این بیماری خطرناک در عید قربان، از اقدام به ذبح غیربهداشتی دام خارج از کشتارگاهها خودداری کنند.
علیرضا اکبرشاهی با بیان اینکه با تاکید بر اهمیت رعایت اصول بهداشتی ذبح دام در عید قربان، اظهار کرد: هر ساله در آستانه عید قربان سازمان دامپزشکی برای حفظ سلامت مردم دست به اقداماتی میزند که برای به نتیجه رسیدن آنها نیاز به همکاری مردم دارد.
وی ادامه داد: اقدامات سالجاری سازمان دامپزشکی تعیین مراکز عرضه دامهای سالم است که از نظر عاری بودن از بیماری و انگل مورد بررسی و تائید قرار گرفتهاند.
به گفته اکبر شاهی، علاوه بر مراکز عرضه دام سالم، سازمان دامپزشکی اکیپهای ثابت و سیاری را در سراسر کشور در نظر گرفته است که به صورت فعال امر نظارت را انجام دهند، همچنین کشتارگاهها موظف شدهاند به صورت 24 ساعته خدمات ذبح دام را به مردم ارائه کنند.
وی با تاکید بر اینکه به رغم تمام اقدامات انجام شده به دلیل شرایط خاص برخی بیماریها در سالجاری نیاز به توجه و همکاری بیشتر مردم است، افزود: در سالجاری عید قربان مصادف با روزهای گرم سال شده، در این روزها ما هر ساله با بیماری تب کریمه کنگو مواجه هستیم که برای انسان بسیار خطرناک است.
اکبر شاهی یادآور شد: تب کریمه کنگو در دام تظاهر قابل مشاهدی ندارد به نحوی که بدون آزمایش برای دامپزشکان نیز قابل تشخیص نیست، اما این بیماری میتواند در انسان خونزیزی شدید ایجاد کرده و منجر به مرگ شود.
وی با بیان اینکه این بیماری از طریق کنه منتقل میشود، گفت: گزش کنه تا ترشحات آن میتواند انسان را آلوده به ویروس بیماری کند، همچنین تماس با ترشحات دام آلوده و مصرف گوشت تازه حاصل از کشتار غیر مجاز دام آلوده از دیگر راههای انتقال بیماری است.
اکبرشاهی موکدا از مردم خواست که از ذبح دام خارج از کشتارگاه بپرهیزند چراکه امکان آلودگی ذابح یا هر فردی که با لاشه دام آلوده در ارتباط باشد، بسیار زیاد است.
وی تصریح کرد: اگر همچنان برخی اصرار به ذبح دام در منزل استفاده از دستکش، عینک و گان ضروری است، ضمن اینکه لاشه دام باید به طور کامل به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مورد مصرف قرار گیرد.
اکبر شاهی همچنین به مردم توصیه کرد: قبل از ذبح دام با شمارههای 1512 تماس یا به سامانه 50001512 پیام ارسال کنند تا دامپزشکان برای نظارت به محل ذبح دام مراجعه کنند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: دامپزشکان حاضر در اکیپهای سازمان موظف هستند در تمامی مراحل ذبح دام قبل از ذبح، حین ذبح و پس از آن در کنار مردم برای حفظ سلامتشان حضور داشت باشند.
اکبرشاهی یادآور شد: انتقال بیماری تب کریمه کنگو تنها یکی از خطرناک ذبح غیر بهداشتی دام است چراکه بیش نیی از بیماریهای دامی با انسان مشترک هستند که از جمله آنها می توان به هاری، تب مالت و شاربن و... اشاره کرد، ضمن اینکه خطر انتقال انگلها از دام به انسان در این شکل از ذبح همواره وجود دارد.
وی تعداد افرادی که در سال جاری تا امروز قربانی بیماری تب کریمه کنگو شدهاند را 8 نفر اعلام کرد.
کد خبر 1536952