پنج‌شنبه 7 خرداد 1405

خودکفایی استان قزوین در تولید بذر گندم و جو

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خودکفایی استان قزوین در تولید بذر گندم و جو

قزوین - ایرنا - استان قزوین در تامین بذور گندم و جو مورد نیاز کشاورزان برای کشت طی 2 سال اخیر به مرحله خودکفایی رسیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در 2 سال گذشته هیچ گونه بذر گندم و جو از دیگر استان ها و یا خارج از کشور برای تامین نیاز کشاورزان استان وارد نشده و همه بذور مورد نیاز این 2 محصول استراتژیک در قزوین تولید شده است.

مجید اسماعیلی با اشاره به فعالیت پنج شرکت تولید بذر گندم و جو در استان قزوین، اظهار داشت: امسال هشت هزار تن برنامه خرید بذر گندم در استان داشتیم که از این رقم تاکنون پنج هزار و 300 تن محقق شده است.

وی یادآور شد: سالانه 1400 تن نیز بذر جو در استان قزوین به تولید می رسد که کفاف نیاز کشاورزان این محصول را می دهد.

این مسوول با بیان اینکه بذر گندم و جو در استان قزوین در طبقات پرورشی، مادری و گواهی شده تولید می شود، افزود: هسته اولیه بذر در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استانو هسته دوم نیز از سوی شرکت های بذر تولید می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قزوین یادآور شد: نیاز مزارع دیم و آبی قزوین به بذر گندم حدود هشت هزار تن است که این مقدار طی 2 سال گذشته از داخل استان تامین شده است.

وی در ادامه از قزوین به عنوان یکی از قطب های تولید بذر کلزا در کشور نام برد و گفت: هر ساله 250 هکتار از مزارع استان به کشت و تولید بذر این گیاه استراتژیک اختصاص پیدا می کند.

این مسوول با بیان اینکه بیشتر بذور مصرفی کلزا از خارج کشور وارد می شود، یادآور شد: بیشتر بذر تولیدی این محصول در استان در دیگر استان ها که به شرکت های تولیدکننده سفارش تولید شده به مصرف می رسد.

در سال زراعی جاری 154 هزار و 456 هکتار از زمین های کشاورزی استان به زیر کشت گندم آبی و دیم رفته است و پیش بینی می شود 335 هزار تن از این محصول برداشت شود.

امسال همچنین 35 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان قزوین به زیر کشت جو رفته و پیش بینی می شود 130 هزار تن از این محصول برداشت شود.

*س_برچسب‌ها_س*